19 12
發新話題

[原創]40lv魔導士配點心得(本人未實戰過)

[Close]

送個加點器俾大家用
http://dn.duowan.com/jineng/

更新至23/1/11   3點11分

40lv
主輔副攻

*因為小部份時間都是輔助或自保,所以小部份的技能點數都是因為在輔助技能增加輸出

技能解說

魔法師技能

毒雲12lv:sp小,cd短,威力算強
能量爆發11lv:以上
震蕩波10lv:以上
神秘冥想1lv:唔洗sp唔點就奇,而且這是看運氣的技能,慎用XD
反擊1lv:防守技
浮空調整:接技用
閃現,逃脫5lv:防禦力超弱,增加這些技能可以避開對手攻擊

法師有很多mp 如果是戴魔法書來增加mp恢復增加用不完 所以那些mp掌握都不用點

魔導士技能

重力球9lv:8秒 消耗戰不錯技
強力盾5lv:物防魔防魔攻三屬分別有所增加 故此點滿
蟲洞3lv:點3點已做到控場效果
召喚黑洞2lv:雖cd長,但範圍超大
召喚彗星5lv:cd28秒但威力不錯
上升重力3lv:既有威力輸出又可以把敵人乖乖睡在地上,點得過
空間傳送1lv:點滿後cd只是-5秒 基本上要加快速度去救人 只需1下空間傳送和平時行走的速度
減速地帶8lv:大範圍大幅度降地對手移動速度68%,神輔必點滿的神技
時空枷鎖4lv:封印周圍對手8.5秒,神技2
時間加速1lv:達到輔助最強效果

輔上埋圖片能考慮獲加分.

希望港台版快d出40啦
出左40之後職業既技能有更多變化

有些要修改。
流星雨是持續性技能
驅散是即時性技能

我的配法會點驅散

明天我會跟大家深入的鑽研以上每一招技能。

魔导40大應該玩加速 pvp要點鎖同減速地帶

引用:
原帖由 [C]haOs_s0s 於 2011-1-21 02:27 發表
我想知個範圍有幾大

引用:
原帖由 [C]haOs_s0s 於 2011-1-21 02:27 發表
玩純攻咪驅散,輔攻咪加速囉
我想講加埋招能量反射加乘超變態.

仲有 我幾時冇點鎖同減速地帶?唔好再挑骨頭吧 煩得很

傻傻地咩你?吾加加速你認為有人會加你打獅子同天啟?加你不如加箭神 游俠啦 999

完全吹漲教衰人就咪啦 冇人會加流星雨 驅散魔導輸出又低  人地貪你招加速咋 用下腦啦

吾識玩咪教衰人 我幾個號玩得耐過你啦 扮曬野咁樣

完全笑噴了  魔導一定要加速 好冇  純攻?你攻高到邊到?你認為你會高過箭神既瞬間輸出同游俠穩定輸出?

睇下自己咩職業 魔導吾玩輸出咖 輔同控場999 黑暗神殿都吾加 系咪要逼全世界笑你? 黑暗神殿做為t3魔導強力輸出技能

有冇玩過魔導到40lv咖你?如果打獅子天啟有人組你個流星雨 驅散先奇啦 咁D垃圾魔導冇人會組 除非佢系sb 傻 逼

上升重力加咁多做咩?控場一下都0k啦

引用:
原帖由 [C]haOs_s0s 於 2011-1-22 20:39 發表
完全笑噴了  魔導一定要加速 好冇  純攻?你攻高到邊到?你認為你會高過箭神既瞬間輸出同游俠穩定輸出?

睇下自己咩職業 魔導吾玩輸出咖 輔同控場999 黑暗神殿都吾加 系咪要逼全世界笑你? 黑暗神殿做為t3魔導強力輸出技能
...
蟲洞咪係黑暗神殿囉
大陸控

你係咪見唔到我話 我未實戰過?_?
我係垃圾魔導黎 我認呀 點呀?_?
魔導唔玩輸出就唔可以輸出?你知唔知你自己講緊咩?
我點滿壓力同光雨 你耐得我咩何?
咁我問你啦 魔導士邊忽你覺得輸出唔穩定?
而家發表呢張帖既係你定我?
我已經修飾左 加多左個配點 等d人唔好會錯意我真係玩到咁垃圾架啦
點知又俾你呢d話你文盲好定眼殘好既大陸中港兩地穿梭既___挑剔,呢樣果樣
於是又睇下你點左d咩垃圾出黎 我一睇既反應就係 我覺得你好幽默呀 你知唔知呀?
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=344738&extra=page%3D1<真係魔物魔導黎 你真係識改名喇
我又唔覺得你點得幾好囉 你既智商已經話左比我知 你呀媽覺得你有幾對佢唔住
今次我又真係對你唔住 話你____又怕你嬲
你連創意都唔知係咩啦 你講d野唔好話有型 連個柒字都談不上
一係咁 你而家即刻重新私人教我點樣點啦=] 可能有d技能我仲未看透晒 我真係虛心向學架 :loveliness: :loveliness:

唔該睇睇我D回覆 個魔導我吾玩啦 你好勁?求睇睇你幾多攻?睇我點左咩大啦  3修魔導呀用下腦啦

垃圾出泥教人 教衰人咩

垃圾帖出現都教衰人  我個魔導1個月前啦喎吾好意思

我依家玩游俠 笑噴 吾睇回覆系度嘈?

如果你呢D系創意?你試下打獅子天啟自己開隊 流星雨魔導睇邊個會入 除左似你呢D傻仔會入

魔導玩輸出?爛gag?扮曬野吾睇回覆?個魔導成個月前玩啦  

未實戰既垃圾吵咩  我2個魔導 龍之谷開服玩到依家啦  識點過你 t3主要玩暗時

冇時間系既魔導?等收皮

吹到睇完我post自己改喎 吾系話加 流星雨既咩你?虛心向學?扮野啦垃圾咁樣

正系識得抄既人有屁用  光雨cd超到乜咁  魔導打獅子天啟開左時間加速都系黑暗神殿 毒云系咁出咋

冇打過獅子同天啟吾好嘈啦 廢系咁樣

如果你咁加先睇下你sp够吾够啦傻仔 笑又冇技術真想知你有冇玩過

膠 我跟你改?人係會反省架傻仔 聽完你吠"魔導係玩控場"我先改咋

如果我真你有心抄你既 我洗唔洗講埋你聽更新至幾多幾多號?_?

我咪話左我未實戰過囉 你又要話睇下幾多攻幾多攻 笑到我呢

你隻魔導係垃圾 關你玩唔玩咩事? 你唔玩又點?會勁架啦?

你唔好亂咁嗡講到自己咩都知至得架

話你大陸喱真係大陸喱,智商思想陷巴爛都低過人

你係咪用肺黎講野架其實?而家唔係我唔睇回覆,而係你講左咁多句,我一句都唔明 千祈唔好話我理解能力差啊大陸喱

我都有d明你講咩既

我剩係知你打左成堆粗口出黎咁囉

你講野可唔可以簡而精呢?又多又難明我都唔知點睇 打直睇?打橫睇?定打斜睇?

不過我都知我要你咁樣都會有好大壓力架啦

另外 粗口留名等封號

19 12
發新話題