38 123
發新話題

咁扣分法 大家覺得會吾會吾公平?!

[Close]

咁扣分法 大家覺得會吾會吾公平?!

琴日接場計分..
對面個團都好狗嫁啦 我抽9 揀軍
首先 同我地講 我地網吧 要我地讓軍比佢 吾系一陣網吧lag冇得re
接完先知 對面5個都吾系名單入面 相反我地堅持用返5個團隊名單入面既人作賽
我都叫過對面轉ac打啦 對面死都吾肯 又話趕時間 叫我快d開
仲同我地講贏輸分都比你地
我d團友又話要打團 咁我迫於無奈同意佢地名單不一啦
跟住完左 我地輸 但對面話過分比我地既 咁我梗系上傳rp啦 點知對面講野吾算數 贏左放埋rp
之後我去信龍大叫佢處理一下 咁正常雙雙否決or一齊扣團分 咁就都好合理 我都接受到
點知...
我今朝on 見到我ac積分比alan扣左150分 理由:公然接受名單不一
對面公然名單不一果個只扣了10分

講真 我初犯姐 吾使一下扣我150分丫嘛- -''
雖然我有錯 同意對面名單不一 但系叫極對面又吾肯轉ac 又話趕時間 又吹我地開
換個角度睇 我都系受害者黎嫁咋
我有叫過對面轉返ac打 都影左圖 但對面吾肯轉
比人呃一場計分 仲要一次比人扣150分 人地話名單不一果個只系扣左10分
咁樣扣分法 大家點睇?!
如果佢都扣150分 我冇野好講
但我初犯 對面扣10分 我扣150分 我感覺上好吾公平
我希望有個公平既判決 而且我保證吾會再比人地名單不一
我吾想再因為就對方 搞到我再比人扣分

如果真系初犯扣我150分 咁呢條例有咩用?!
***公然要求名單不一 或接受, 團長積分最少扣5分, 比賽結果亦會否決 (2011年1月2日 22:05加入, 即時生效)

最少扣5分我諗呢個定義系比初犯既玩家一個警告 但我初犯就扣左150分 相反對面只扣了10分
公平 合理何在?!

下面有圖 證明我真系有叫過佢地轉ac 但對面吾肯轉ac打

CuLiceya.
請原諒我  原諒我不成熟
不愛妳是藉口  好讓妳離開我
請原諒我  好想自私將妳佔有
妳的寂寞就給我承受  換妳過更好的生活

成立條件:
1. 遊戲中所出現的隊員名單必須與團隊出戰名單一致, 接戰後才加入的成員不可以參戰, 違規將會被扣團分100;
**如團隊出現多次(累積三次或以上) 名單不一, 團隊積分將會被扣至負分, 團長積分亦會被扣負分.(2010年12月13日加入新條例, 即日生效)
***公然要求名單不一 或接受, 團長積分最少扣5分, 比賽結果亦會否決 (2011年1月2日 22:05加入, 即時生效)
2. 遊戲必須在挑戰者所提出的規則內完成, 而受挑戰者系接受該次挑戰.
3. 違規上載 Replay, 團分會扣至 0 或 -1000 分, 例如 輸了(非爭議性)上載, 未打就上載

只係有寫最少扣5分無寫最多wo 有咩理由扣左150?

咁150係最多定仲有得加上去?

仲有初犯點錯都唔應該會扣150分 最少5分>依家扣150分 30倍 睇個扣分都唔似係初犯 但事實係初犯

最低分根本就係比初犯既準則 如果初犯都扣150分 咁最少係咪應該扣150?

回復 2# 的帖子

真系吾知佢扣分制度系點定法..
佢寫最小扣5分 就冇定最高扣幾多 我初犯就扣150分
咁樣睇黎扣幾多真系管理員決定 上面寫最小扣5分可以無視 扣幾多都系管理員話事
見你多分咪扣你150分 見你冇乜分咪是但扣你10分
我覺得呢點真系好吾公平
我認為個成立條件話你知最小扣幾多分可以作廢
直接打句 違規者扣幾多分由管理員自行作決定算吧
CuLiceya.

150X70=10500
一日有50蚊的紅包 10500/50=210日

希望管理員能盡快給我一個公平的裁決
CuLiceya.

你係論壇有咁多積分, 你應該知道規則係咩..竟然你唔識去遵守規則, 咁分, 對於你黎講, 一點意思也沒有.

回復 6# 的帖子

咁你咁講 姐系擺到明要扣我150分 吾去公平處理 比應有既懲罰我姐
你要封我ip 扣我分我都要講埋佢嫁啦
不過如果你真系要扣我分 我諗你不如連呢個區都關埋佢好過
咁你好心就吾好定d咁既例出黎 寫最小扣5分啦
直接d寫句扣幾多分由管理員自行決定啦
講一套 做一套
機會都吾比 一黎扣150分 咁你最少扣5分既定義系邊?!
你覺得分對我黎講冇意義
我都覺得d例對vlan冇意思
講真 我真系冇乜所謂 如果你扣佢都扣150分既話 雙方公平既話
但係我見到有人處事不公 人地一個就扣10分 我就要扣150分
系啖氣問題 你做事咁吾公平咁主觀吾好做三管啦
同樣既錯 多分既就要扣多d 小分既就要扣小d 咩道理?!

CuLiceya.

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2011-1-4 12:17 發表
你係論壇有咁多積分, 你應該知道規則係咩..竟然你唔識去遵守規則, 咁分, 對於你黎講, 一點意思也沒有.
積分同扣分既數目有咩關係 有無用好似唔係由你決定

得罪都講句,扣分封ip都係咁話

我明知食飯掛機都用團隊ac 5開分身  而家人地扣10 我地團長就扣150積分 理由請比解釋

8_8 z_z

笑鳥 雙方都有犯錯 一個扣10分 一個扣150??

那來的公平阿=3= 因為較多分所以應該要扣多d??

150分都唔係小野 再者都係初犯

你係唔係應該比返正確既處分??

回復 9# 的帖子

理由佢解釋左啦 佢覺得我多分 d分冇意思
咁咪一次扣我150囉 人地小分咪扣10分囉
呢個理由夠哂公平?!
處事咁主觀 吾明點解3管搵佢做
alan哥其實系咪我得罪你 你對我要咁吾公平?!
仲要扣完我分之後吾夠半粒鐘 立條新例..
**公然要求名單不一 或接受, 團長積分最少扣5分, 比賽結果亦會否決 (2011年1月2日 22:05加入, 即時生效)
咩意思 玩針對?!
公平在哪?!
CuLiceya.

認為d分無意思就真係唔會係度開post啦

唔好話因為係自己團既人所以處處幫住佢

就算係其他人都會認為呢個處分係不恰當

1000分 冇左 150分 = 一個人 冇左隻 手
0分 冇左 10分 = 一個人 冇左層皮
-分既人 大不了就可以開個新acc
但一個高級會員 冇150分  能輕易開acc?

再者 呢個條例 都只係 生效左一日 半日
你話 高級會員  應該熟識規則
但係 規則 只係開左 一日半日  『是』問 一個規則生效左無耐 一個人 點可以完全熟習??
加上 幅圖都顯視左 『你地全部名單不一 點玩』
但係對面 三吹再吹  樓主都係被逼
難道被逼的 要扣150分
不是被逼的 只需扣10分??
怎向民眾交代

你多人支持有咩用?
人地VLAN大佬黎,同耶穌果D差唔多一樣咁大輩
等等你個AC唔洗要,到時等3日睇下有無奇蹟發生下囉

引用:
原帖由 CuLiceya. 於 2011-1-4 13:49 發表
理由佢解釋左啦 佢覺得我多分 d分冇意思
咁咪一次扣我150囉 人地小分咪扣10分囉
呢個理由夠哂公平?!
處事咁主觀 吾明點解3管搵佢做
alan哥其實系咪我得罪你 你對我要咁吾公平?!
仲要扣完我分之後吾夠半粒鐘 立條新例 ...
好強   
多分一定無意思
紅字為重點
姐系人地放埋圖都無情講

38 123
發新話題