19 12
發新話題

[交流] "尾獸彈"有野唔明白.

[Close]

"尾獸彈"有野唔明白.

1.首先是鳴人用九尾查克拉變六道仙人時不能分身?

2.如果分身便會給九尾消耗盡鳴人自身的查克拉?

3.因為不能分身,所以鳴人要練習尾獸彈?

4.鳴人的風遁手裡劍咁勁, 點解要學尾獸彈?

5.為什麼鳴人可以用九尾查克拉, 但不能變成九尾, 而奇拉維卻可以?

6.尾獸彈同虛狗炮有咩分別??

5.漫畫咪解釋左,8尾係純服而9尾唔係

Uploaded with ImageShack.us

引用:
原帖由 冰夜-戀 於 2010-12-12 19:56 發表
5.漫畫咪解釋左,8尾係純服而9尾唔係
答多幾題喇, 謝謝.

仲以為你一直都系醒人
點知都系要問埋呢d問題

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-12-12 21:04 發表
仲以為你一直都系醒人
點知都系要問埋呢d問題
言下之意, 你識答晒?
其實我都係想搞清楚姐,
鳴人無影分身用, 以後的戰鬥方法都唔同晒, 唔可以再用分身累積經驗去屈人機. 我覺得作者咁既設定好怪.
事關佢以前的戰鬥都是用影分身陰人...仲有無影分身做擋箭牌, 中左天照咪死得?

冇影分身咪冇囉
你吹作者脹咩
反正主角無敵的         
-yko

_霸氣技術↗

等我幫下您拉-.-"
1同2.漫話個到以經講左因為嗚門用緊自己既查克拉黎換九尾個d..所以五可以分身.因為分身姐系分幾多個查克拉就成幾多倍走.
3.五系.系因為尾獸查克拉比本身人整出黎個d強.米勁d.
4.尾獸炮因為比任何查克拉都強大.再者.班拎左長門既輪迴眼.可以解開任何術(五記得左.?)
6.尾獸炮同虛狗炮好五同....講速庋同威力都冇得比.記五記得4尾用虛狗個陣好慢...要飛哂d查克拉出黎先型成到一個球狀.但尾獸用尾/口就可以自己動成球狀放出尾獸的查克拉...
答哂.

有少少上腦添我-.-"!!!!

P.s.以上解答加左小小主觀.芣喜勿插.

尾獸彈  係 尾獸 特有的技能....  而係最堅抽的=.=
風遁   螺旋手里劍   命中=0
而尾獸後  應該用5到啦=.=

引用:
原帖由 MeSs! 於 2010-12-19 22:40 發表
尾獸彈  係 尾獸 特有的技能....  而係最堅抽的=.=
而尾獸後  應該用5到啦=..=
即係好似龜波氣功咁堅抽?

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-12-12 19:26 發表
1.首先是鳴人用九尾查克拉變六道仙人時不能分身?

2.如果分身便會給九尾消耗盡鳴人自身的查克拉?

3.因為不能分身,所以鳴人要練習尾獸彈?

4.鳴人的風遁手裡劍咁勁, 點解要學尾獸彈?

5.為什麼鳴人可以用九尾查克拉, 但不能變成九尾, 而奇拉維卻可以?

6.尾獸彈同虛狗炮有咩分別??
1.如果用影分身 , 會因為唔平衡而吸乾鳴人 , 所以唔可以用

2.同上

3.因為佢招野一定要分身先用到 , 但係尾獸彈佢"應該"可以一個人整出黎所以狂練

4.因為招風遁手裡劍會有好勁的後遺症... 連綱山都話唔好再用

5.因為九尾係無同鳴人溝通 , 直接用封印黎偷佢d查克拉黎用 , 唔似八尾係溝通過.... 如果硬係要變會失去理智

6.呢個我想問番你 , 虛狗炮咩黎?

按圖即可進入信長之野望區

引用:
原帖由 W_a 於 2010-12-19 23:35 發表

1.如果用影分身 , 會因為唔平衡而吸乾鳴人 , 所以唔可以用

2.同上

3.因為佢招野一定要分身先用到 , 但係尾獸彈佢"應該"可以一個人整出黎所以狂練

4.因為招風遁手裡劍會有好勁的後遺症... 連綱山都話唔好再用

...
虛狗炮可在此片有得看, 13:43開始.
一齊研究下佢同尾獸彈有咩分別.
http://v.youku.com/v_show/id_XNzM5OTMxNDQ=.html
尾獸彈則在此片的15:40分開始有得看.
http://v.youku.com/v_show/id_XMTQ1NjY5Mzg0.html

4可以有兩個解釋
1: 一黎風遁手裡劍既命中低, 要埋身先發揮到威力(詳情請睇番嗚人打角都果度)
2: 九尾既查克拉係多過嗚人好多, 所以既然兩招都係靠壓縮空克拉, 當然尾獸彈略勝一籌
反而我奇怪既就係, 果陣阿斯瑪同自來也教嗚人領悟自己既風屬性之後, 佢既風屬性真係冇再善用過

引用:
原帖由 arcade005 於 2010-12-21 10:51 發表
4可以有兩個解釋
1: 一黎風遁手裡劍既命中低, 要埋身先發揮到威力(詳情請睇番嗚人打角都果度)
2: 九尾既查克拉係多過嗚人好多, 所以既然兩招都係靠壓縮空克拉, 當然尾獸彈略勝一籌
反而我奇怪既就係, 果陣阿斯瑪同自 ...
係lo, 佐助將雷遁千鳥玩到出神入化, 千鳥d聲又好聽.

引用:
原帖由 MeSs! 於 2010-12-19 22:40 發表
點會
佢有得擴大
不過我覺得好似螺旋丸咁
人地唔會企係到比你打(引自自來也.改左少少)

19 12
發新話題