發新話題

(2.1.3.5/2.1.4.6) [Coop/Sur] 法頓伺服器RPG Coop01

[Close]
引用:
原帖由 durk_durk_b 於 2011-8-8 19:05 發表
小頓係隻咩呢架?
佢出現個時搵佢唔到既?
她其實是..
示範作: (PS: 這是她的自拍照)

[HK] BadBoyRoland 發現小頓
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

Don發現小頓
BTW,法頓笑鳥
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

outpost2水底個PW係乜?

[任務] 尋找小頓
達成[任務]尋找小頓後, [飾物]法頓會有特殊效果

達成者名單: (不定時更新)
[110808 21:55]=========
法頓
[HK] BadBoyRoland
Don

今日玩左陣Outpost2個圖
但係我全程都冇走過上前半邊圖打怪
全程都係最後邊個控制室度研究d制
我發現:
禁1下最右個粒H--------->獲得銀雞
禁2下最右個粒H--------->獲得近身武器
禁3下最右個粒H--------->獲得電鋸

禁1下最左個粒B--------->獲得最雞個2支機槍、2支散彈
禁2下最左個粒B--------->獲得2支狙擊
禁3下最左個粒B--------->獲得2支連射散彈
禁4下最左個粒B--------->獲得3支進階機槍
禁5下最左個粒B--------->獲得榴彈炮

一開始可以俾你禁3次任意既制(建議全部禁晒落H度,因為懶得晒錢買近武=.=)
其他中間個d制我就完全唔9知有乜用啦
因為我完全冇走過上前
不過可以估計係for中間個台既藥丸、針、藥包、電擊器、
同埋兩邊既火彈、爆彈、火筒、石油氣罐之類個d、
再加埋for開門落2層地底

仲有樣可以確定既野:
B制既上限係禁5次,其他制既上限都係禁3次
當所有所有既制都禁到上上限個時……
個Hi Hi電磁塔就會升上呢
呢個時候你會聽到有飛機聲
而你班Hi Hi就好沖入最後邊既白色吉房啦!!!(平時唔會開門既房)
個關門制係間房入面
而最Hi Hi既係一關左,係開唔返嫁,直至電磁塔縮返落去為止度門先會開

我暫時為止仲未知個"points"顯示出呢做咩
亦睇唔到有咩唔同左,淨係知會不斷咁加

中間個台上面有好似有幾個制
但完全唔知有乜用
估計係用呢設定瞬間移動個部機既
--------------------------------------------------------------------------
另外想講之前ser開過Suicide Blitz 2圖
但係係L4Dmaps down完個圖都仲係話我未係最新版本…
同埋點解有時開vs,玩完一個chapter交換攻守方個時會彈ser既?

我作少少補充
POINTS 係用黎升級控制室的制, 每次升級都會消耗一定的POINTS
POINTS 從殺屍獲得

控制室的制意思:
L = Laser (死光) = 前方橫向擊殺屍(燃燒效果) ,會傷及隊友
M = Mines (地雷) = 前方7個指定位置, 發動時會有藍色光環 ,會傷及隊友
S = 忘了
P = Protective Shield (防護網)
V = Vendor (物資機)

防護牆上的制意思: (未必完全正確)
! = 開始遊戲
+ = 放置地雷
←→ = 可以牆上左右兩邊物資機提取物質
閃電 = 發動死光
心 = 發動防護網

地圖玩法:
一開始係守, 守到開左地下水道後,
尋找下水道的密碼鍵, 密碼為123456789
用E輸入, 要快少少
聽到警報聲立即返回控制室下旁邊的密室,
按綠制進入, 然後關門,
等待死光炮發射完畢(清全場屍),
便可出來繼續
PS: 使用死光炮前建議先叫隊友準備入密室, 因為不在密室的隊友也會被死光炮殺死

B: Base, used to upgrade features of the base which are already available.
L: Laser, activateble, killing/burning infected in front of the wall. Will incap survivors.
M: Mines, (passive) automatic and dealing 500 damage. Activates on proximity (infected and survivors)
S: Slow, (passive) slows special infected and boss infected, deactivates if survivors touch. Active in front of wall.
V: Vendors, two vendors located on opposite ends of the wall. Spawns various explosives on use. uses accumulate
P: Protective Shield, an activateble door which when used, closes and blocks all infected. (3min cooldown)
H: Health Regen, (passive) regenerates survivors health inside the base.

升級控制室,一開始有3點,之後每1min會有1點

我想問呢點解找唔到你個SER我好想玩新職=.=!
                                                                               hihibb456上

引用:
原帖由 hihibb456 於 2011-8-9 18:51 發表
我想問呢點解找唔到你個SER我好想玩新職=.=!
                                                                               hihibb456上
請檢查:
伺服器版本現為2.0.7.7
Coop01

而最Hi Hi既係一關左,係開唔返嫁 <-
開到嫁-.-" 度門可以開返

我都係2.0.7.7但係見唔到你個ser wo

更新:
修改[飾物]法頓特殊版的視覺效果 (達成[任務]尋找小頓後, [飾物]法頓會有特殊效果)
小頓出現機率由2% -> 5%
擊殺小頓的經驗值和金錢為正常TANK的3倍

現在[任務]尋找小頓 無需上傳照片了, 當出現時自動完成任務

我名叫:寶唄星
中間個框有小個名

引用:
原帖由 sukky73923 於 2011-8-10 19:28 發表

我名叫:寶唄星
中間個框有小頓個名
現在[任務]尋找小頓 無需上傳照片了, 當出現時自動完成任務
你可以檢查你的[飾物]法頓, 會有特殊效果

發新話題