31 123
發新話題

[交流] sTop

[Close]

sTop

關閉

個人認為.

如果系可以完全控制到尾獸的人柱.八門就一定打不贏

可以打到十尾, 開到死門, 根本就係無敵.
不過代價就係死.
突發奇想, 如果不死二人組, 學左八門遁甲, 然後狂開死門, 咁咪好屈機?

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-12-12 01:16 發表
不過代價就係死.
突發奇想, 如果不死二人組, 學左八門遁甲, 然後狂開死門, 咁咪好屈機?
九尾再生能力.你點打得低

同埋開到死門.招可能只出得1招就已經要死.

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-12-12 10:38 發表

九尾再生能力.你點打得低

同埋開到死門.招可能只出得1招就已經要死.
一代火影可以打敗宇智波斑.
宇智波斑可以控制九尾.
四代火影可以封印九尾.
嗚人用仙術炸飛了九尾.
證明自來也能擊敗九尾..
八門遁甲死門可以超越火影, 可以打敗九尾, 所以可以打到十尾.

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-12-12 01:16 發表
不過代價就係死.
飛段都唔係學體術既材料

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-12-12 12:47 發表
一代火影可以打敗宇智波斑.
宇智波斑可以控制九尾.
四代火影可以封印九尾.
嗚人用仙術炸飛了九尾.
證明自來也能擊敗九尾..
八門遁甲死門可以超越火影, 可以打敗九尾, 所以可以打到十尾. ...
傻仔咩道理;
八門遁甲未打十尾就比十尾打死啦
嗚人同四代打得贏九尾唔代表自來也都得囉;

引用:
原帖由 萬般的蠢事 於 2010-12-17 16:50 發表

傻仔咩道理;
讚好x10先

您都五知十尾既料子.
再講.十尾系六道仙人整出黎家.
點解會張十眉分到一尾去到九尾.
全部都系六道既意思.
事實冇得打.五好以為火影就收到.
九尾會輸.系因為佢得返查克冇個身.
佢再生能力快都您五信.咁您話十尾有齊九大尾獸既能力.
上到九尾都打五到拉.火雨術 尾獸炮(九大尾獸中.九尾的尾獸炮最勁)
我諗緊.系五系以尾巴既數目黎分別尾獸炮既大少!?

引用:
原帖由 萬般的蠢事 於 2010-12-17 16:50 發表

傻仔咩道理;
我發覺好多細路都唔多中意自來也這角式.
點都好, 自來也的仙人形象, 即使鳴人練成了仙術都不可取替.

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-12-18 00:49 發表
點都好, 自來也的仙人形象, 即使鳴人練成了仙術都不可取替.
少年自來也同嗚人沒差

引用:
原帖由 噎ㄝ鑀您. 於 2010-12-17 21:26 發表

讚好x10先

您都五知十尾既料子.
再講.十尾系六道仙人整出黎家.
點解會張十眉分到一尾去到九尾.
全部都系六道既意思.
事實冇得打.五好以為火影就收到.
九尾會輸.系因為佢得返查克冇個身.
佢再生能力快都您五信.咁您 ...
十尾好似唔係六道整出黎,
十尾在古代為禍蒼生, 後來被六道收服,
六道仙人都只能將十尾分開成九隻尾獸, 以地爆天星封印十尾的實體.
即是說, 就連六道仙人都未能澈底把十尾擊敗.
能夠達到控制九尾的水平, 已經很了得.
我相信達影級的人都有這種能耐.
而四代火影封印九尾時, 我相信佢都是無視九尾的再生能力, 把他直接封印.
當時四代火影有一種忍術叫飛雷神術, 閃來閃去, 令九尾都不能以致命一擊打中四代..
當八門道甲升至第四門, 速度都已經不能用肉眼捕捉, 除非是寫輪眼.
開到死門, 速度提升至不可置信的地步. 令我覺得可以應付九尾,
十尾不能應付也不為奇.

引用:
原帖由 爛桔小心 於 2010-12-18 01:05 發表

少年自來也同嗚人沒差
只要自來也召喚三隻大蛤蟆, 然後化身成仙人, 未見得會輸比九尾.

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-12-18 01:14 發表
十尾好似唔係六道整出黎,
十尾在古代為禍蒼生, 後來被六道收服,
六道仙人都只能將十尾分開成九隻尾獸, 以地爆天星封印十尾的實體.
即是說, 就連六道仙人都未能澈底把十尾擊敗.
能夠達到控制九尾的水平, 已經很了得 ...
十尾是六道整出黎的

根據火影忍者漫畫510話
班提到六道仙人用伊邪那歧創造萬物的術,尾獸也是其創造之一
尾獸=一尾至十尾

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-12-18 00:49 發表
我只係唔同意你講打贏九尾就可以贏十尾
不是不喜歡自來也;

如果用火影忍者漫畫自來也的能力,跟十尾的能力比較的話,自來也99%輸

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-12-18 01:16 發表
只要自來也召喚三隻大蛤蟆, 然後化身成仙人, 未見得會輸比九尾.
只得兩隻,何來三隻?
世事無絕對,仙人模式未必打得贏九尾;

31 123
發新話題