發新話題

[交流] 宇智波班最強?

[Close]
引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-12-31 15:31 發表
鳴人變身六道仙人後, 亦能用瞬身術,
到時我想睇下斑同鳴人鬥閃會點.
佐助不能閃, 就只能眼光光咁睇住鳴人同斑打, 真悲哀, 無得打埋一份
瞬身術未變都用到......c級定b級術渣喎.....
佐助咪識用大蛇丸流個個替身術.......避天照個個.不過要用好多查克拉...
鳴門用就差唔多....
班個d.....唔洗結印都可以自由穿梭時空...太屈機

引用:
原帖由 不死的金川 於 2011-1-9 13:02 發表
我想睇四初出黎打
如果有一日天道返生.
復活左四初會幾好睇...
或是但一個人用轉生術都好.
無可能的事了
兜講過 搵吾到幾代既火影 包括四代在內
好似話係死神個肚度~

作者話事
我佛慈悲

應該鳴人+佐助打佢

我估個結局就係甘

兜十分之勁..

可能夠佢打HAHA   兜既 忍技太屈...

兜之前都同細個既嗚門打過下- - 不過e+直頭係到玩死人..人都唔係到

聽講個個土影係最老既影級人(個樣好似仲勁過三代火影@@)
不過見佢個樣真係-.-
不過相信d正義既人
最後都係死嫁啦-.-
好可惜...主角永遠最後都是勝利..
所以我認為鳴人夠班打xd

開外xx掛同佢打

引用:
原帖由 不死的金川 於 2011-1-9 13:04 發表

瞬身術未變都用到......c級定b級術渣喎.....
佐助咪識用大蛇丸流個個替身術.......避天照個個.不過要用好多查克拉...
鳴門用就差唔多....
班個d.....唔洗結印都可以自由穿梭時空...太屈機 ...
鳴人的瞬身術是不同於b/c級的瞬身術,
佢係變成六道之身才用得到的, 以前亦從未見過鳴人有學習瞬身術.
應該像中國仙人超越任何物理界限的瞬身. 比飛雷神之術更為高明, 和斑的空間轉移不分上下.

引用:
原帖由 9991230123 於 2010-12-25 13:08 發表
千手之力即係初代火影木遁既能力
斑果招係空間轉移lor應該係斑永萬既能力- -ps萬眼既能力唔係一樣架 一隻萬眼只有一種能力 佐助萬眼既能力係天照同炎遁加具土命 ...

又有野唔明, 作者講過千手一族和宇智波一族都是兩大強族,

宇智波一族因為有寫輪眼, 變得很強大,

而千手一族, 作者一直都沒有透露他們有什麼特別之處.

如果千手之力單指木遁, 咁千手一族的其他族人同一個普通人無分別了.

因為木遁只是初代火影專有的能力, 初代火影的弟弟和其他族人都沒有木遁的,

是什麼原因令他們的族人很強大呢? 仙人之體還是火之意志?

宇智波斑得到千手之力, 是得到了木遁, 仙人之體, 還是火之意志?

我至今還未知道仙人之體是指什麼? 指鳴人的六道之身? 金剛不壞體? 超速康復? 還是小李那種力大無窮, 永不勞累的體質?

嗚人可能夠打啦
因為主角無敵

引用:
原帖由 9991230123 於 2010-12-25 13:08 發表
千手之力即係初代火影木遁既能力
斑果招係空間轉移lor應該係斑永萬既能力- -ps萬眼既能力唔係一樣架 一隻萬眼只有一種能力 佐助萬眼既能力係天照同炎遁加具土命 ...
唔係空間轉移除左通靈術外最先發明係四代(飛雷神)
但四代死後被班超越佢呢點
引自卡卡西一句話(係鼬死後個集講的)
標記.結印.通靈.什麼都不用就可以進入異度空間?
這樣說他的控間轉移能力還強過四代火影

引用:
原帖由 花老野 於 2011-1-9 14:52 發表

無可能的事了
兜講過 搵吾到幾代既火影 包括四代在內
好似話係死神個肚度~
佢個靈魂係死神到姐
屍體呢?
兜個d最興一個穢土轉生又重新黎過
係喎.我記得
大蛇丸打3代火影個陣都準備整4代出黎

引用:
原帖由 ★和✝仔ॐ 於 2011-1-22 01:28 發表
嗚人可能夠打啦
因為主角無敵
錯了;作者才是無敵

引用:
原帖由 萬般的蠢事 於 2011-1-23 16:48 發表

錯了;作者才是無敵
不.........我才是無敵

發新話題