27 12
發新話題

個人建議請管理員入黎看.

[Close]

回復 15# 的帖子

目前第1步要做既就係要聯絡所有潛水既板主.
第2步就要揀選適合既新血板主黎.
現在要做呢兩樣先.

心諗
龍大仲未批我one piece

引用:
原帖由 siu死亡影姬 於 2010-12-10 04:09 發表
心諗
龍大仲未批我one piece
之前入過你既申請post
龍大話動漫區暫時吾請人.

引用:
原帖由  ★〝儿戲 於 2010-12-5 22:40 發表
其實有d板差唔多1個月發貼量連100貼都可能冇.
板主們.有d可能係上班連上vlan既時間都冇.
吾也不知道一個月夠不夠一百帖 (有時候根本不想回...水區的帖子...唉 , 不想說下去)

另回主題:

很多版主都很忙
(首先 , 以信S的版主為例 , 他們也要上班及上課 , 基本上想管也管不了)

我一直也尋求人材推薦給三管

可惜一直未有太多的尋獲(很多也不願意 或是 自身無興趣 )...

自薦的 , 也未見成熟及貢獻 , 只為想要名銜 , 為做而做 ,

不久又會潛水或被投訴而退職 , 反而為IPVE論壇帶來負面形象..

所以啊 , 找人來幫忙是非常困難的....
按圖即可進入信長之野望區

引用:
原帖由 W_a 於 2010-12-11 21:18 發表

吾也不知道一個月夠不夠一百帖 (有時候根本不想回...水區的帖子...唉 , 不想說下去)

另回主題:

很多版主都很忙
(首先 , 以信S的版主為例 , 他們也要上班及上課 , 基本上想管也管不了)

我一直也尋求人材 ...
雖然自薦的 很多都是三分鐘熱度
但當中也有相當經驗 又想為vlan服務的會員
只要用心 一定可以找出新血
我知很多舊版主是很忙 所以我才提出呢個建議

還有我諗#10既意思系
系個板區內 不是版主們.

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-12-11 22:25 發表

雖然自薦的 很多都是三分鐘熱度
但當中也有相當經驗 又想為vlan服務的會員
只要用心 一定可以找出新血
我知很多舊版主是很忙 所以我才提出呢個建議

還有我諗#10既意思系
系個板區內 不是版主們. ...
眼快看了版主..... 其實會為一種遊戲而上來的會員 大多也是熱門的  , 所以冷門的比較小啊...

引用:
原帖由 W_a 於 2010-12-11 22:29 發表
眼快看了版主..... 其實會為一種遊戲而上來的會員 大多也是熱門的  , 所以冷門的比較小啊...
就算是冷門也有會員回覆
呢些冷門版也需要人管
還有我覺得做版主
不是會為自己管的區域推動人氣?

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-12-11 22:36 發表

就算是冷門也有會員回覆
呢些冷門版也需要人管
還有我覺得做版主
不是會為自己管的區域推動人氣?
心有力為實而不足

引用:
原帖由 W_a 於 2010-12-11 22:46 發表
心有力為實而不足
盡力就是了
版主們的心態我很明白
因為我也做過四區的總版主(紫壇)
初初做起一定系好熱心
但做落會慢慢覺得基本就吾需要做咁多野.
其實關於呢方面既野
我思想好矛盾

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-12-11 22:56 發表

盡力就是了
版主們的心態我很明白
因為我也做過四區的總版主(紫壇)
初初做起一定系好熱心
但做落會慢慢覺得基本就吾需要做咁多野.
其實關於呢方面既野
我思想好矛盾 ...
其實我怕冇說服力
所以開建議post
都吾會拎心最入面既思想出黎講

回復 19# 的帖子

其實你可以揀選嫁嗎.
而家d人真係好多都係為左名氣.
但有d真係想為vlan出力既人.
但沒有人推薦.又很多板有板主
跟本沒有給他們發展既空間.

回復 24# 的帖子

好耐冇上果度

講真想做版主既人反而唔駛晒自己時間開埋d自薦帖
你做到野大家係會睇到    係度齋等又唔證明自己既人根本唔需要考慮
如果你推動到人流
果陣就算唔係你想做    佢地都搵你做

27 12
發新話題