20 12
發新話題

【英雄】【創作】六武眾的御靈

[Close]

【英雄】【創作】六武眾的御靈

六武眾的御靈
#隱藏英雄
力量型近戰英雄

肉博戰:S
法術 :S
輔助 :S

最擅長一對多人以及控制戰場
力量:30+3.32
敏捷:25+2.00
智慧:30+3.00
基攻:59(+30)

#原創PvPlo

F[被動] 六武眾之心

每當有一個友方六武眾之將在自身1200範圍內,將獲得50%的攻擊力加成,20點生命再生以及裝甲5點。

可重疊最多能持有六個。

若戰場上六位武將都集合在1200範圍內,每人不分敵友分擔所受傷害之18%。

D[被動] 六武眾御靈
當殺死敵方一名英雄時,全軍增加攻擊力20%以及10%的移動速度;若是帶有六武眾的英雄增加攻擊力30%以及15%的移動速度,持續15秒。
當自身死亡時,全軍將裝甲加成5點以及每秒回血10點;若是帶有六武眾的英雄裝甲加成8點以及每秒回血15點,持續10秒。

W[主動] 御靈的領導
增加力量[15/20/25/30]點,以及額外生命[200/300/400/500],並且獲得魔法免疫,持續15秒。
增加700範圍內友軍部隊攻擊力[8/16/24/32]%。

消耗法力[80/100/120/140],等待時間25秒。

E[主動] 六武眾的疾風
增加敏捷[5/10/15/20]點,以及攻擊速度[30/50/70/90]%持續10秒。
增加700範圍內友軍部隊移動速度[5/10/15/20]%。

消耗法力[60/80/100/120],等待時間25秒。

R[被動] 御靈之武裝
增加900範圍友方部隊裝甲[6/9/12/15]點,
以及自身能夠降低物理傷害[4/8/16/20]%。

T[主動] 六武眾之集結
刀,槍,斧,弓,轟,刃將集結起來;
召喚6把六武眾之門的神器,圍繞著御靈身旁,增加自身攻擊力[200/300]點,以及裝甲加成[10/20]點,
攻擊時有40%機會,能夠隨機發動六武眾英雄的技能;

刀:增加吸血能力[30/55]%,持續[5/8]秒。
槍:增加基礎攻擊速度2倍,每一下攻擊能夠中斷敵人行動,持續[6/8]秒。
斧:增加力量[35/50]點,每秒回血[20/35]點,持續[6/8]秒。
弓:攻擊時機會造成[3/5]倍的傷害,持續[15/20]秒。

轟:攻擊時造成自身400範圍轟炸造成傷害[400/600]點。
刃:攻擊時強制擊暈目標[0.5/1]秒。
技能持續[25/30]秒。

消耗法力[300/450],等待時間180秒。
技能發動字句:夜城的鴉聲;六武眾們的兵器聲,長眠的時間完了,就讓我再次來到這個世界上,如同三千年前一樣;帶領所有的六武眾統一世界吧!

超強英雄SSS 冇可能的英雄 一睇到SSS都知唔會有

另外我想問下點樣出6隻英雄=.=

點樣控場法-_-?
仲有呢隻列為隱英好d

一睇隻英6招技已經知道無可能
以及自身能夠降低物理傷害[4/8/16/20]%
                                                ^
加4無啦啦加左8又加番4.............
馬場都無感高甲啦 仲要降埋傷
一睇就知無可能

又魔免又加速又下下cut下下暈
魔免又要長山王3秒 , cd快7秒 , 稻業都係好似加32% 妳又加32% play wt
大技2lv 又加成300攻又暴5倍 基底打人1500傷 肥左暴3000有凸  
個吸血2lv 仲50% 爆埋打一下都回哂血 仲吾撞村正 出埋村正
加左上去信長d英又點:loveliness: D人見到抽中咪又走場
簡單d say
信長+稻葉+山王+馬場+義龍+前田+酒井 混合

一技加攻太多@@
二技同三技感覺上改成有番小小暈技好D
可能衣隻英係上泉做借鏡掛
但係都講下六武眾邊六隻-____-''
大技個到 轟:攻擊時造成自身400範圍轟炸造成傷害[400/600]點
衣招會唔會屈左小小.0.
最好大技弱化番d 或者 cd長小小
弱化番D就可以加既能力降低D 隨機兩個能力
cd長左就持續加番說0k

多謝你既分享

諗既idea唔錯

上面既我想講 呢度係創念區

出唔出都唔洗打擊人

引用:
原帖由 ir0N 於 2010-11-28 11:29 發表
多謝你既分享

諗既idea唔錯

出唔出都唔洗打擊人
本版規則1. 本區用作分享或討論任何有關信長的新創意或念頭。
2. 不得張貼無關信長之野望的帖子。
3. 1天內張貼超過2個帖子視為灌水帖,會被扣分或關帖。
4. 歡迎針鋒相對,但禁止低俗言語、人身攻擊。

我地應該係針鋒相對 但係冇人身攻擊吧

引用:
原帖由 ir0N 於 2010-11-28 11:29 發表
多謝你既分享

諗既idea唔錯

出唔出都唔洗打擊人
只係多左d字 可能令到妳feel到人生攻擊
Sorry<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

其實D技
出總推兵爆到750

引用:
原帖由 風離 於 2010-12-3 23:35 發表
其實D技
出總推兵爆到750
+埋個c金去到大本

三s沒可能吧

開大技
中左呢招 刃:攻擊時強制擊暈目標[0.5/1]秒。
咪玩哂囉後期黎講= ="
追住人黎扑= ='上91 又雪走

其實我再認真睇一次...
呢隻英
唔應該有物品位
甘就最平均

我話呢隻英係絕信出都未必平衡到
唔比離開溫泉係好D

20 12
發新話題