45 123
發新話題

[建議] 聯賽

[Close]
我主要想提出GE 大約同#28差唔多
對棄保制保持中立

另外, 所謂雙變身強勢論

織田快攻/5毒陣, 輕易搞掂吧

棄保制唔係唔得, 但係至小搞到好似S板咁先好拿出來講

另外, 織田軍開場都無果心 走場好不

引用:
原帖由 Silent_ 於 2010-11-12 02:40 發表
我主要想提出GE 大約同#28差唔多
對棄保制保持中立

另外, 所謂雙變身強勢論

織田快攻/5毒陣, 輕易搞掂吧

棄保制唔係唔得, 但係至小搞到好似S板咁先好拿出來講

另外, 織田軍開場都無果心 走場好不 ...
會有人寧願有果 而開一個"lag"場 然而一開場後不肯換人開 當選了果後才肯換人開
是不是多此一舉?倒不如職田軍開場時 聯合軍讓果?

問題而家咁睇 下軍讓果都有優勢

引用:
原帖由 Silent_ 於 2010-11-12 16:37 發表
問題而家咁睇 下軍讓果都有優勢
起碼優勢減少了

奇實而家果心無以前咁勁

因為以前仲未有人識買忍者, 所以2技眼好勁

無可否認而家果心都好勁, 但是下軍不太注重了

再者, Vlan令到織田方開場, 都係估吹 (錯別字) 場主搶英雄

最好就全部英雄2邊都有得用 唔洗煩
就算天邊星光給了我 未尋回最初

引用:
原帖由 WaTer[-_-]fisH 於 2010-11-12 20:16 發表
最好就全部英雄2邊都有得用 唔洗煩
這個很好~..不過咁樣就沒跟史實了..背後的意義就不在了

引用:
原帖由 Silent_ 於 2010-11-12 18:51 發表
奇實而家果心無以前咁勁

因為以前仲未有人識買忍者, 所以2技眼好勁

無可否認而家果心都好勁, 但是下軍不太注重了

再者, Vlan令到織田方開場, 都係估吹 (錯別字) 場主搶英雄 ...
姐係你覺得現在果心強不強?

錯..下軍都注重果心的 3技的輸出 1,2,D技的視野 大技的控場卡位
再配合高輸出物理傷害的英雄

總之,果心對聯軍來說 簡直如虎添翼~

之前我都偏向-ap棄保制
但同人傾完後, 有一軍是會有絕對優勢, 由之前s板比賽就睇到 保先贏硬咁制
講真 而家打緊機 唔係傾緊歷史, 無可否認跟史實係好 但係只要廢掉果心 , 加隻一樣技能的果心在織田軍便可

只可以回應你說, 反正下軍不會有果心便是了

引用:
原帖由 Silent_ 於 2010-11-12 21:15 發表
之前我都偏向-ap棄保制
但同人傾完後, 有一軍是會有絕對優勢, 由之前s板比賽就睇到 保先贏硬咁制
講真 而家打緊機 唔係傾緊歷史, 無可否認跟史實係好 但係只要廢掉果心 , 加隻一樣技能的果心在織田軍便可

只可以回 ...
其實我都不太清楚史實
只是我提議過將果心轉職田軍

smileboy說)
4) 始終根據史實安排  同埋大家都習慣左  強制安排應該唔會出現

由織田開場不就是將果心變織田軍嗎...................

講來講去都是實力問題...你有實力咩都唔怕啦

棄保只會局限對陣的變化
何況 有實力的話  哪會害怕聯合軍的強勢

為何不想想沒有 果心居士 的 織田軍 可以怎樣取得勝利吧 .
都多得你 , 不知我怎麼報答上帝 .

不如 我認為 織田有信秀..... 很多的屈機組合 松機都是之一 我有時打團 會去街場睇下人地d fd點打屈機陣 再加點變化 由團戰中使用 我認為 織田和聯合沒多大的分別 毛毛可以清冰相信大家都知 但是織田便沒有清冰英嗎? 毛毛本身的技術只是有1 2技可以清冰 只是加上火計加冰計/風傷的威力only 織田軍都有2打手陣 何不看看再討論是否用棄3保一制?

45 123
發新話題