發新話題

[ 有新片!] L4D2 探險隊系列 - Traps Map

[Close]
引用:
原帖由 RDiver 於 30-9-2010 07:19 PM 發表

Cold Case 推廣期已結束 . 我地今晚會試探其他地圖黎玩 .
我想玩Dead City 2

引用:
原帖由 RDiver 於 2010-9-30 06:45 發表
你準備就緒就實行 . IP 盡可能固定 , 如有更改 , 請通知大家之餘PM本人 .
就緒?蓄勢待發左好耐,*IP我會係開SERVER之後post上我個伺服宣傳post + M群通知你

我地依家響 Coop02 試玩 Final Terminus (今日先更新咋!) , 有興趣會一會我吧 !

Addon 整合包已重新上傳並通過解壓縮測試 , 請放心下載 .

引用:
原帖由 RDiver 於 2010-10-3 10:40 發表
Addon 整合包已重新上傳並通過解壓縮測試 , 請放心下載 .
而家有咩場?

引用:
原帖由 blackzero739 於 2010-10-3 13:58 發表

而家有咩場?
John 同 K.C 既非官方專用場仲未開 , 最新消息會通知大家

引用:
原帖由 blackzero739 於 2010-10-3 11:58 發表

而家有咩場?

引用:
原帖由 RDiver 於 2010-10-3 12:15 發表

John 同 K.C 既非官方專用場仲未開 , 最新消息會通知大家
我既場(John Dead Server)現正係vlan coop02開放中
http://i1230.photobucket.com/albums/ee500/john87x1/MLogo_John02.jpg

點下D地圖?.?
有冇圖教呀!

地圖花絮 : Cold Case

點解作者 / 發佈者唔將 Cold Case (i.e. cc 資料夾) 製作成 VPK 檔案 , 咁咪簡單得多 ?
你以為作者 / 發佈者都無嘗試過咩 ? 原來 VPK 檔案大小必須 800MB 之內 , 否則無法生成 , 而可惜既係 , Cold Case 壓縮後大小為 852MB , 只謂 Bad Luck !

我玩過好多非官方地圖 , 包括 Silent Hill , 點解 Cold Case 要成 2.5 GB ?
答案係 , 作者製作地圖同時另外增添超多音效和動畫 , 實際上地圖部分據聞只有 800 幾MB .
順便補充 , 根據 Steam User Forum , 玩家認為作者加既聲效品質參差 , 信不信由你 .

玩過既人會發現一個怪異既地方 -- 點解第六關 The Horrific Reality 會冇地圖指令呢 ?
其實第六關係隱藏地圖(關卡) , SRCDS 上都只有其他五關地圖指令 , 玩家必須由頭到尾完成頭5關才能開啟 , 難怪好多人攞 Cold Case 同 Silent Hill 「4大結局」相題並論 .

講到 SRCDS , 無啦啦發現 Cold Case 另外仲有 10 個地圖指令 , 咁究竟乜東東黎 ?
原來 Cold Case 分為 Main CampaignCovert Operations 兩個戰役 , 前者就係以上所述 , 而後者可當作 Expansion 咁睇 . 由於官方提及既地圖指令與 SRCDS 顯示既有所不同 , 因此未能證實 Covert Operations 既存在 .

最後五個地圖指令就係以上 Covert Operations 對抗模式版本 , 指令上只多出 "vs" , 好易分辨 .
相信呢個時候又有人問 :「既然 SRCDS 可以利用 Console 更改遊戲模式 , 點解作者仲要多此一舉整多 5 個指令 ?
根據作者官網所講 , Cold Case 係佢見工需要提交既作品 , 為左向對方一次過陳列出佢整個系列 , 佢專登將 Covert Operations 聯合 和 對抗 模式版本分離 , 此舉無疑令 L4D2 玩家帶來不便 , 甚至誤導 , 相信玩家要「對號入座」了 .

# 1 , # 2 , # 3 已更新

好樣的!! 一直找不到非官方地圖伺服器 ..希望版主 24小時開
放.先固定一張新地圖 以一個月換一張為首.  括大隊伍人數...

引用:
原帖由 RDiver 於 2010-9-29 07:27 發表

唔知今日想玩乜圖?為大家搜羅全世界既非官方地圖,時刻緊貼最新動向!

http://fa ...
做乜冇2.5 GB地圖的 =[

引用:
原帖由 BTgame 於 2010-10-7 23:22 發表

做乜冇2.5 GB地圖的 =[
你指 Cold Case ?

========================================

# 1 - 6  大致完成更新

另外 ..........

*歡迎大家以「投稿」方式,選出最喜愛既非官方地圖,並用少於 100 字作簡述,以 PM 提交本人。
*簡述可包括地圖介紹,評論,個人感想,或其他相關內容。
*可匿名公開。

十月份是哈佬喂, 當然要推介呢幅 Haunted Forest 圖, 本人覺得好有氣氛. 樓主不如下週同大家一起探險呢幅圖.
http://steamcommunity.com/groups/hkghost2014
http://www.twitch.tv/oldghost2014

1. 有 Mic.
2. 合作合群  
3. 願意接受批評   
4. 主動參與  
5. 專家級難度經驗  :

可以點加入??

發新話題