23 12
發新話題

The Sacrifice 漫畫漢化第四部份-BILL最終章已更新

本主題被作者加入到個人文集中
[Close]

The Sacrifice 漫畫漢化第四部份-BILL最終章已更新

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

L4D1+L4D2 新DLC - The Sacrifice最新消息

期待已久的L4D1 DLC終於有最新消息了。

這次DLC名為 " The Sacrifice " (意思為犧牲)

消息來自 (http://www.pcgamer.com/2010/08/21/interview-valve-on-their-new-left-4-dead-dlc/) 感謝會員lion5000提供

推出日期:2010年10月5日 (已證實)

地圖章節:(L4D1 & L4D2) 3章,其擁有全新的最終章任務
     (L4D2) 外加L4D1戰役-毫不留情 No Mercy

DLC中使用的人物:首代的四位倖存者

附加:L4D 漫畫,交代故事發展、BILL之死因及各人於感染事故開初時發生的事 (1代是首宗感染後兩星期發生的 )

這是1代和2代相通的一個戰役,意思是說可以使用 L4D1 的主角在 L4D2 中進行戰役

於L4D2 DLC的1代倖存者可以使用所有L4D2的新武器及對抗L4D2的特殊感染

但L4D1 DLC的1代倖存者只能用L4D1的武器及沒有新特殊感染

DLC名為 " 犧牲 ",玩家可以選擇4人之中的哪一位犧牲。不過不會改變BILL已死的事實

隨著DLC推出的數位漫畫會交代L4D1的BILL為何會死,及可能會有新的倖存者出現接替BILL的位置

另外L4D1的戰役 - 毫不留情 (No Mercy)亦會移植到L4D2

成就 (10月2日更新)

Supreme Sacrifice 犧牲小我
Complete "The Sacrifice".
完成 "犧牲" 戰役

Kill Bill 標殺令
Have Bill sacrifice himself for the team.
隊伍中選擇犧牲比爾

Chaos Generator 混戰發電機
Have all 3 generators running at once in "The Sacrifice" finale.
於一次的最終章事件啟動全部3個發電機

Sacrifizzle 活祭品
As a Special Infected, incap someone who is trying to sacrifice themselves.
扮演特殊感染者 , 攻擊試圖犧牲自己拯救其他隊員的倖存者

Barrel Rolled 油筒祭
Kill a Special Infected with an exploding barrel.
使用油筒炸死特殊感染者

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 filter 於 2010-9-16 17:03 發表
支持支持!
版主叫到點敢唔黎SUPPORT一下
見到BILL要死真係心都痛埋,唉..

同埋想問..咁係咪即係BILL算係比TANK打死-.-'
應該係掛 =___=" 仲要係3隻 .... bill叔真係死得慘啦

引用:
原帖由 justforacc 於 2010-9-26 03:22 發表
大家可有想過, 如果ZEOY防疫能力來自父親,
那麼她殺死父親那一幕, 就....

大概是她哭的原因了.
係 = = 我譯果陣都係咁諗
可能佢老豆唔會變感染者 - -

引用:
原帖由 smallfish181818 於 2010-9-28 16:55 發表
第三部份-沙魚篇 (即將推出)
又上黎搞爛gag?!

你部電腦整番好未阿~

引用:
原帖由 smallfish181818 於 2010-9-28 17:01 發表

未呀- -宜家又要行多轉
尋日拎番屋企玩2玩 之後都係唔得
宜家又要拎番去高登整真係_佢老_X_X
唔開心~
點解要拎去"高登"整既 = =

引用:
原帖由 filter 於 2010-10-1 08:34 發表
新TRAILER,ZOEY係橋咁勇@@

不過又真係出3隻TANK

而且LOUIS點解又好似肥左咁-.-
我都覺 = = 好似肥左 , 成個樣唔同左 = =

ZOEY同BILL係Trailer入面都好型....

唔知點解睇完覺得其他兩個主角有點失色  囧

引用:
原帖由 千葉櫻 於 2010-10-2 05:25 發表
睇返0:28-0:30大家應該都見到佢地做咩啦.去到0:43開始.因為來5切升起座橋5知定某d原因
,有大量喪屍.特感攻陷之下,bill決定犧牲自己,你會見到BILL喪丟**粗口**燒彈...
註:路易斯大概係黑白or重傷XD ,  若依得手槍, 法 ...
我諗就應該無軍事據點呢個章節了... 因為之前睇佢介紹果陣有影到戰役一開始有架車入站
我諗果度就係起點, 應該一落車就到船廠 , 之後第2章就去到一個好似沙堆既地方 (好高)
果度有條橋/輸送帶之類既野可以去到大船度.. 上左船最後就去到passing果個碼頭
不過真係未知要做d咩去觸發犧牲情節... 太概跟發電機有關吧(成就有提到)...

引用:
原帖由 пΛ✓iL. 於 2010-10-2 09:54 發表
l4d2未有劇情發展姐
有發展,我諗仲震撼過L4D1 character
v記出依個dlc
我諗已經好大成本
l4d2用番l4d1角色..
已經好完美..
唔好再怨l4d2 d角色點點點...
十分認同

答番你先,我諗Sacrifice一開始就係接住係漫畫裡面果架火車駛往既地方了
gameplay遲多幾日都有得玩啦 唔駛睇youtube啦 xDDD
不過呢幾日都會繼續有DLC既最新消息,如果有興趣睇既可以上呢個網留意下:
http://www.l4d.com/sacrifice/index.html#main_scroll/
前日公布左Trailer , 尋日公布成就,今日應該公布有咩新突變模式
仲有星期日、一唔知有咩"驚喜" 我不得不講今次呢個DLC比之前果幾個更成功
成功引到班玩家急不及待10月5既來臨

引用:
原帖由 ho962010 於 2010-10-3 22:57 發表
vlan幾時會有更新包有新戰役?
你預最快8號啦,因為時差問題DLC要6號清晨時段先會有 (講緊係正版)
要等新破解都起碼兩日

已完成L4D1版本 T^T 最尾好感動
唔搵一個死就大家一齊死.....

引用:
原帖由 LeoTam 於 2010-10-6 03:37 發表

係唔係有限定時間?
無人去就一獲熟?
無限定時間 , 不過如果唔送一個去按制d tank會係咁出 = = 變左生存模式咁

引用:
原帖由 LeoTam 於 2010-10-6 04:19 發表

最後點走? 
= = 最後唔係救援到,而係升起條橋

引用:
原帖由 jimjim3210 於 2010-10-6 04:22 發表
邊 到 有 得 dl?????
講緊正版 = = 破解版要等fishHao更新
應該無咁快有

引用:
原帖由 BTgame 於 2010-10-6 12:44 發表
遊俠網論壇出左2.0.4.1破解喇
你看錯了,fishHao暫時仲未有新破解

23 12
發新話題