18 12
發新話題

今日朝早試過Ghost Recon[灌水]XDD

[Close]

今日朝早試過Ghost Recon[灌水]XDD

今日自已一個人玩
試下打電腦
發覺....有一點問題
就是lag lag地
畫面好像沒bf2美
還出現不少lag..

可能我的電腦弱吧 6800GS顯示卡
3.2GHz

還有控制方法 和 cs有一點不同
感覺很難掌握

還有
他的準星是大得恐怖...
行2步就大到死

應該這隻game不是重點玩槍技巧
是和隊友合作的玩法

不過遊戲性很差...不竟bf2的畫面也比他美
技術要求也沒cs之高...-.-
美好回憶>v<""

相反我覺得這遊戲比其他的好玩
遊戲性很高,因為要跟人合作
不能顧自顧的打
這也是最有真實感的一個遊戲

不過系統要求太高,很多人也不能玩
game engine 也沒有被完全optimise
希望以後的patch可改善畫面方面

本人覺得畫面比BF2正好多...=.=!
光效又比較真實....打中物件的物理反應又正....
差不多任何東西可打破.....
不過大家一定要裝那個AGEIA Driver....
(沒那卡有要裝...用了AGEIA引擎的物理反應比沒用的正很多)
而且AI有強........
沒TeamWORK....玩Co-op是死定.....

我Single PLay 爆了Normal...在挑戰Hard中....
正爆~><~

My PC spec..
AMD64 3000+ @2100
2Gb DDR 400
7800GT SLI
Creative X-Fi sound card

那當然靚吧
你的是7800gt
還有2gb ram
可能是電腦爛的關係
以致畫面爛
玩不出趣味
反而玩bf2可以玩到最靚的畫面又不lag...
所以
不喜歡玩^^"
美好回憶>v<""

我兩個朋友...
一個nvidia6800 GS(和你一樣)...一個atiX1300(比你的差)...都可以開Medium....
我7800gt 本來也是開medium.....(要512mb display 先可以開High..我Tweak 個XML file 上high)
medium 已經很正了....
你TryTry 1024x768 medium 看看......
UPdate CD的DirectX.....裝AGEIA Driver.....

HERE is the new AGEIA Driver.....
http://www.ageia.com/physx/drivers.html

引用:
原帖由 ryusuke 於 2006-5-6 09:13 PM 發表
我兩個朋友...
一個nvidia6800 GS(和你一樣)...一個atiX1300(比你的差)...都可以開Medium....
我7800gt 本來也是開medium.....(要512mb display 先可以開High..我Tweak 個XM ...
我想問你用 x1300 的朋友部機個spec係點架? 同埋佢係 game 的 video 點 set 呢? (可否details 講講)
我都係用x1300...但一要槍戰..冇耐個畫面就黑晒,但個windows 冇事的按alt+f4就可出番去windows
thanks.

我部機的spec 如下:
PD 805 2.66G
ASUS P5PL2
X1300 256mb DDR
1GB RAM
250GB HARDDISK

引用:
原帖由 henryplh 於 2006-5-15 13:41 發表

我想問你用 x1300 的朋友部機個spec係點架? 同埋佢係 game 的 video 點 set 呢? (可否details 講講)
我都係用x1300...但一要槍戰..冇耐個畫面就黑晒,但個windo ...
你update 了Ati 6.4沒有..
他只用Auto Detect...什麼也沒改...

引用:
原帖由 henryplh 於 2006-5-15 13:41 發表

我都係用x1300...但一要槍戰..冇耐個畫面就黑晒,但個windo ...

引用:
原帖由 ryusuke 於 2006-5-15 03:03 PM 發表

ati 6.4 是 driver?

引用:
原帖由 henryplh 於 2006-5-16 09:12 發表

ati 6.4 是 driver?
是=.=

引用:
原帖由 ryusuke 於 2006-5-16 04:20 PM 發表

是=.=
唔知why我download左之後 都係用唔到呢 (reboot後會hang機)

之後我reinstall番跟cd個隻, 打打下出現以下東西:

Could not load geometry because IDirect3D9::CreateVertexBuffer failed.
Direct3D could not allocate sufficient memory to complete the call.

SCRIPT STACK

data\lib\managers\viewportmanager.dsf(0)
        data\lib\setups\setup.dsf(0)
        data\levels\mission01\mission01.dsf(0)

首先...你裝Driver 時要Uninstall舊Driver...
第二...你有沒有裝CD的DirectX...
第三...你可DirectX已經有4月的update
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1321
第四...有沒有裝PhysX Driver...最update的Driver...
http://www.ageia.com/physx/drivers.html

引用:
原帖由 ryusuke 於 2006-5-16 10:54 PM 發表
首先...你裝Driver 時要Uninstall舊Driver...
第二...你有沒有裝CD的DirectX...
第三...你可DirectX已經有4月的update
[url]http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1321[/url ...
全部野都已經做齊的.....但都係唔得呢
唔知點解...........

那我也不知道什麼事了=.=
Try Try 3Dmark2006 有沒有問題...
如何沒問題...重裝GRAW....
都有事...重裝Window看看=.=

18 12
發新話題