發新話題

vlan玩家質素如此低下?有更差?

[Close]
引用:
原帖由 _Heii 於 2010-8-15 02:21 發表

1.成因係文中交代,亦同版主交代,如果想知道,可以PM我或者睇返文中對話
2.佢係尾關先開ALL TALK,如果我要RECORD,我無須等到ALL TALK先開,佢打字我已經可以開(問題係我唔記得
3.如果我出聲,就分唔清邊面打邊面,加上 ...
文中既成因只係片面之詞好難作準

同埋條友俾人串點解唔走?

不過唔理邊個岩邊個錯...

大家和氣收場la

正如你都話你係vlan既一點塵

點解仲要上黎拎個彩先安樂

笑一笑抹左佢算la

題外話...我覺得你地合作得好好,聽你話入黎個時600:45
最尾差唔多平手喔

彩攞唔攞 我唔CARE
和氣收場 倒不如講比佢地宵遙法外?
改變左D咩?
我知要另所有人明白我係好難
但如果係因為唔係發生係你身上而事不關己
唔該你繼續玩你既..唔好潑冷水
到時如果你自己切身遇到,自己受害
請你記返起你今日既心態
晞{♣}

引用:
原帖由 _Heii 於 2010-8-15 02:47 發表
彩攞唔攞 我唔CARE
和氣收場 倒不如講比佢地宵遙法外?
改變左D咩?
我知要另所有人明白我係好難
但如果係因為唔係發生係你身上而事不關己
唔該你繼續玩你既..唔好潑冷水
到時如果你自己切身遇到,自己受害
請你記返起 ...
我都叫玩過l4d2一排...我都有俾人串過

不過for fun姐...你有你玩~佢有佢串lo~完場咪大家88 lo

或者佢地串條友係佢地唔岩~___

我都好憎成日4fd/3fd嬴幾分係到串77

仲要輸果陣倚住自己係admin就整怪出黎or走場閂場

其實你都有你道理既~你都有你既處理方法

聽番首歌早d訓

咩料子=] 搞到好似好大甘   
原諒我今日無入到場幫拖 =]   下次叫我 ,, 不過到時完場前要影低個分數放上黎
不如直接約44比較好 =]  
add我約戰  : http://steamcommunity.com/profiles/76561198004636018/
晞,,下次唔洗係度開帖=﹏=有理既我地實幫到底

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

我覺得對面D行為好幼稚..我系晞個2FD其中1個..

對面由第4關開Alltalk到尾..我覺得完全阻住我地玩..

相信都聽到不少''悅耳''既歌聲...再加埋好多粗俗既語言同好差既語氣同我地講..

對話中..對方更要求我地道歉..我更覺得系無理取鬧..

片頭仲有句話''都嬴左啦..掛機Lu..''

對面仲不斷話我地傻仔..ON__仔等等..

請版主大大慎重處理..

所有人都應該停了!

樓主,在你發pm比我果段時間我o岩o岩出左街,恕我未能即時作出回應

但我對你公開此事於L4D2區開POST此舉感到十分失望,容我說一下我的理由:

vLan L4D2區主版是供玩家發討論、有關遊戲的帖,不是供你拿來抱怨或伸張正義的地方

正確一點來說,我們版主日常處理的職務是包括: 發更新、教學帖,處理版務

但並不包括控制Game內玩家的人品和機品,而我們執法的範疇亦只有在會員於帖中作出違反統一版規而判別適當的處分

雖然,我真的很明白現在的玩家質素真的每況愈下,但作為一個版主我們可以控制的事真的沒有你們想的那麼厲害

很簡單,我不能因為你提交的證據而對該名玩家作出任何處分,我們可以控制的是版塊內的違規

我已看完你提交的影片,坦白說站在我的立場去看,我不會對片中人所做出低劣的行為而ban佢ip (我亦無權咁做)

亦不方便介入你們之間的糾紛,但我相信別人也會體會過你的感受,公道自在人心,誰是誰非真係當時在場既人先知

我亦不便多說,遇著這樣的玩家只可說是自己" 黑仔 ",建議樓主下次遇到這種情況,離場會比較適合

好!客套話講完.雖然我處理唔到你地Game內既私人糾紛,但版規仍是要執行的

樓主於#8#9#45#46連帖了,觸犯了版規
引用:
1-4 同一帖子,同一位會員不得在不符合1-16或抵觸1-3情況下,於四小時內連續回覆兩次,而兩次間未有其他會員回覆。

及於文中的內容涉及版規:

引用:
2-3 禁止發佈或參與任何可能引發罵戰的帖子
2-5 所有抱怨類型帖子請到FPS抱怨區,不得於各遊戲主要版塊開主題發佈任何抱怨類型之帖子。

由於連帖是初犯而且並無惡意 , 每個連帖扣10金錢代替

至於參與引發罵戰的帖子,扣5分另加禁言一天處理

移帖是一向帖錯區的管理操作,不用處分。

合共扣20金錢,扣5積分加禁言一天

致另一位有份參與罵戰的會員
liklik2005

#4內文中內容涉及粗口,有違版規:

引用:
2-1 任何發帖或回覆內不論圖片,文字,影片皆不可含有以下成份:色情,不雅,噁心,挑釁,裸露,侮辱成份,粗言穢語,他人私隱,人身攻擊,Bug討論或發佈,外掛討論或發佈,商品宣傳,公司宣傳,論壇宣傳(論壇宣傳判定請看1-8)

及於文中涉及:
引用:
2-3 禁止發佈或參與任何可能引發罵戰的帖子

並於#17及#18、#20及#21、#51及#52違反版規:
引用:
1-4 同一帖子,同一位會員不得在不符合1-16或抵觸1-3情況下,於四小時內連續回覆兩次,而兩次間未有其他會員回覆。

粗口處分一向都是比較嚴重的,扣5積分及禁言3天處理

參與罵戰處分為扣5積分及禁言一天

由於沒有積分可扣,會以禁言2天代替5積分

合共禁言8天(會以一週為準)

至於連帖一事中今次給予一次機會,每個連帖扣10金錢作處分

合共處分是扣30金錢及禁言一週

另外;請注意!!!
於是次事件無關者而有份參與討論者 (包括任何中立左派右派的),今次會作出警告

如下次有同類型的罵戰、抱怨帖中再見到有此帖有份參與討論者之回覆

禁言三天作處分

捱眼訓都要打埋呢篇字海你地生性d啦

發新話題