30 12
發新話題

[交流] 寫輪眼可令九尾無法洗出威力?

[Close]

寫輪眼可令九尾無法洗出威力?

對上次鳴人同佐助對頭時
嗚人想爆尾打 點知寫眼一出 佢就爆唔出
咁而家9尾已被嗚人收服 係咪力量來自嗚人本人 同埋唔會再受寫眼影響?

大家一齊善意討論下

引用:
原帖由 艾古 於 2010-8-10 23:18 發表
對上次鳴人同佐助對頭時
嗚人想爆尾打 點知寫眼一出 佢就爆唔出
咁而家9尾已被嗚人收服 係咪力量來自嗚人本人 同埋唔會再受寫眼影響?

大家一齊善意討論下 ...
雖然嗚人成功控制九尾,但唔好忘記佐助亦得到了 永恆萬花筒寫輪眼

其實e家佐助同鳴人 2個人既實力 差唔多- -

要估真係好難

都係要睇岸本點寫
尊嚴★

其實宇智波一族有好出色的查克拉.
但係唔知點解佐助用忍術成日都要就住就住,驚會用完查克拉.

我覺得唔會..

因為成功完美封印九尾既術系六道仙人既術

我諗寫輪眼冇辦法破到六道既術

寫輪眼可令九尾無法洗出威力?我答你唔係
寫輪眼-幻術同嗚人已經冇用
      -體街就冇用說啦
      -得番忍術 但嗚人已經識得瞬身術 天照就....

引用:
原帖由 ゞRs 於 2010-8-11 11:24 發表
寫輪眼可令九尾無法洗出威力?我答你唔係
寫輪眼-幻術嗚人已經冇用
      -體就冇用說啦
      -得番忍術 但嗚人已經識得瞬身術 天照就....
同 = 對?
街 = 術?

其實嗚門系九尾狀態下.天照應該已經傷唔到佢

加上鳴門已有六道既力量(雖然除左封印.仲未知有咩力量)

所以.即使有永恆萬花筒寫輪眼既佐助

我唔認為佢有力量同 六道+九尾既鳴門打

以上純粹個人意見

比你捉到錯字

一開始樓主 個問題已經問得唔好 何謂洗出威力? 普通寫輪眼只可以壓制九尾既查克拉 好似班既寫輪眼先可以控制0.0

因為樓主既問題 觸法左我
http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D1
我既分析!

永恆萬花筒寫輪眼 真係屈機

引用:
原帖由 告別球壇鏟 於 2010-8-11 19:02 發表
永恆萬花筒寫輪眼 真係屈機
不能認同更多~

個人認為輪回眼仲勁~

不過 永恆萬花筒寫輪眼 對啲一般既忍者黎講都系屈機嫁啦~
以上純粹個人意見!

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-8-14 20:53 發表

不能認同更多~

個人認為輪回眼仲勁~

不過 永恆萬花筒寫輪眼 對啲一般既忍者黎講都系屈機嫁啦~
以上純粹個人意見!
如果有講輪回眼vs寫輪眼就好了.
既然寫輪眼有時空忍術甘勁,佩恩都應該有~
但係佩恩打嗚人一戰,未見過佢洗出時空忍術,加上輪回眼好像沒有天照和月讀的技能.又沒有"須佐能乎".
令我懷疑輪回眼全能的真實性.或者是有另一個可能性.
就是六道仙人收服十尾瞳獸後,他生下的大兒子,就受到十尾瞳獸的咀咒而擁有寫輪眼,生下來便有異於輪回眼的能力,但是必須要經過慘痛的經歷才能獲得永恆的瞳力,而且寫輪眼的族人,世世代代都要為獲得更高瞳力而互相撕殺.

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-8-14 22:25 發表

如果有講輪回眼vs寫輪眼就好了.
既然寫輪眼有時空忍術甘勁,佩恩都應該有~
但係佩恩打嗚人一戰,未見過佢洗出時空忍術,加上輪回眼好像沒有天照和月讀的技能.又沒有"須佐能乎".
令我懷疑輪回眼全能的真實性.或者是有另 ...
時空忍術對佩恩黎講只系通靈術.因為佢個真身可以話唔洗郁~只系要轉移下地點去夠距離控制6隻機械人

佩恩打嗚人一戰中,,當時佩恩已經有病.同埋已經用左1次超大範圍既神羅天証.查克拉得反好少~

你唔見.佢用5隻人去保天道回復查克拉??

天照,月讀 系勁~但夠天道招只有5秒回復時間的術強?? (未計另外5隻既術)

同埋.你認為寫輪眼有能力去抵抗已爆八尾的鳴人??
引用:
輪回眼全能的真實性
通靈.地獄火.幻術.吸收.飛彈.體術.仲有好多廢事打~咁都唔叫全能.咁我就唔知咩叫全能了

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-8-14 23:42 發表

時空忍術對佩恩黎講只系通靈術.因為佢個真身可以話唔洗郁~只系要轉移下地點去夠距離控制6隻機械人

佩恩打嗚人一戰中,,當時佩恩已經有病.同埋已經用左1次超大範圍既神羅天証.查克拉得反好少~

你唔見.佢用5隻人去 ...
普通寫輪眼當然不能抵擋八尾.不過永恆的萬花筒寫輪眼就很難說,現在還是未知之數.
嗚人不是用仙術洗出超無限大螺旋丸擊敗了九尾嗎?既然嗚人可以把九尾擊敗,有永恆的萬花筒寫輪眼說不定也可以.
嗚人戰勝佩恩是全靠他的仙術修為.而非八尾.如果不是佩恩插傷了蛤蟆爺爺,他另一個儲存查克拉的分身便可以召喚,
到時便可以真正單對單決戰"天道",
加上佩恩所使用的都是六道的忍術,而在動畫中,還未見過他用過六道以外的忍術.
另一點是,至今還未見過有人能使用佩恩的忍術.所以我認為佩恩的忍術和寫輪眼的"天照"."須佐能乎"一樣,都是眼睛附帶的技能.

30 12
發新話題