34 123
發新話題

[交流] 一個假設性的問題

[Close]

一個假設性的問題

如果作者寫到將佐助同鳴人的忍術交換

但九尾仍然在鳴人身體內,寫輪眼仍然在佐助(只是忍術交換)

這樣的話大家覺得佢地會邊個嬴

誰勝誰負呢?!

這post只是討論

問下大家意見

不喜勿插
尊嚴★

佐助色誘術可以秒嗚人,令佢即刻流鼻血而死.

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-7-25 13:05 發表
佐助色誘術可以秒嗚人,令佢即刻流鼻血而死.
睇完已笑=.=
尊嚴★

仙術+寫輪眼=佐助機已屈
嗚人雖然有九尾but控制唔到姐係冇牙的老虎=](暫時)
總括黎講佐助屈d=]
個人認為不喜勿插

引用:
原帖由 ×LiGhT°影 於 2010-7-25 13:58 發表
仙術+寫輪眼=佐助機已屈
嗚人雖然有九尾but控制唔到姐係冇牙的老虎=](暫時)
總括黎講佐助屈d=]
個人認為不喜勿插
仙術+寫輪眼就真係屈左少少=.=
尊嚴★

見到問題太膠吾想答
點知係你 咁就答下當比面~_~

已sm佐助有仙人模式
鳴人有佐助既寫輪眼
p.s因為佐助只係得好少忍術 大部份都係寫輪眼既招

如果係咁 有冇諗過鳴人吾洗發展到咁
一早係天才+九尾人柱力
靠鳴人努力也可以一早便控制到九尾

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-7-25 15:44 發表
見到問題太膠吾想答
點知係你 咁就答下當比面~_~

已sm佐助有仙人模式
鳴人有佐助既寫輪眼
p.s因為佐助只係得好少忍術 大部份都係寫輪眼既招

如果係咁 有冇諗過鳴人吾洗發展到咁
一早係天才+九尾人柱力
靠鳴人努力 ...
多謝比面呢-3-
尊嚴★

回復 6# 的帖子

機已屈
請叫我雪仔:$
雪!你話過會陪我一生咖喇:D
唔好呃我呀!我愛雪:$

我個人認為都系鳴人贏..
其實冇咩分別..

佐助既忍術真系好少.基本上系千鳥既變化ONLY (唔計寫輪眼)
相反.鳴人既忍術變化較多

但系大家有冇諗到.仙術系勁.但系鳴人都修練左好耐先得.
佐助冇修練過.邊會用到仙人模式.

仲有.鳴人用影分身既技巧已經可以講話好熟練.
相反佐助少於用影分身(接近每次戰鬥都唔用)

佐助既忍術唔系話唔洗練.
不過佢唔系寫輪眼既技近乎都系千鳥既變化.
鳴人仲要系忍術天才.話唔定可以關千鳥變化得仲勁

寫輪眼:: 的確系唔弱既瞳術.不過九尾比佢更強大呢.(培恩的"輪回眼"也已經不敵八尾)

仲有鳴人有比仙術既強既能力.就系"六道仙人"既能力.
雖然仲冇講到有咩能力..但系鳴人已經可以靠六道既力量去封印九尾
(個人覺得鳴人已經成功控制到封印系佢身體既1半九尾力量)

以上純粹個人意見ONLY .. KeiRo字 !!

PS句 : 鳴人最勁招 羅旋丸手裡劍 系仙人模式中先可以有最大既能力
           (因為冇仙人模式.好似唔可以扔出去.如果唔扔出去=傷埋自己=88 )

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-7-25 21:47 發表
其實冇咩分別..

佐助既忍術真系好少.基本上系千鳥既變化ONLY (唔計寫輪眼)

佐助冇修練過.邊會用到仙人模式 ...
假設性既問題我多數吾會答
因為太膠 正如我講只係比面樓主

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-7-25 21:47 發表
其實冇咩分別..

佐助冇修練過.邊會用到仙人模式 ...
系lor,之前見佐助跟左大蛇丸,以為佢學左好多術,其實都係千鳥的變化,
不過我記得佐助除左輪迴眼之外還有一個絕招叫麒麟,如果呢招加埋豪火球比左嗚人,佢真係比鳴人屈,
九尾d查克拉用唔完,嗚人就狂出麒麟+豪火球,這兩招範圍又大,唔需要好似螺旋丸甘要瞄準敵人打.
再加上把仙術練得完美除左要自身要很高的查克拉外,還要其他條件.(是什麼就不知道了).例自如也都有很強大的查克拉,卻不能把這個術做到完美.所以佐助用唔到仙術.....

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-7-26 02:33 發表

系lor,之前見佐助跟左大蛇丸,以為佢學左好多術,其實都係千鳥的變化,
不過我記得佐助除左輪迴眼之外還有一個絕招叫麒麟,如果呢招加埋豪火球比左嗚人,佢真係比鳴人屈,
九尾d查克拉用唔完,嗚人就狂出麒麟+豪火球,這兩 ...
佐助系冇 輪迴眼

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-7-26 12:24 發表

佐助系冇 輪迴眼 嫁   
笑左.

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-7-26 13:45 發表

笑左.
有咩咁好笑..咁真系冇呀MA

仙人+寫...
九尾都打得贏wo

34 123
發新話題