52 1234
發新話題

[交流] 大家覺得佐佐強還是鳴門強??

[Close]

大家覺得佐佐強還是鳴門強??

如題本人覺得佐佐強1點不但係他的外貌技術也是佐佐強
不過鳴門的查克拉是佐佐比不上的
如果佐佐用幻術我想鳴門應該都頭痛了吧
不知道大家的意見如何

其實我覺得要睇作者點寫姐- -

如果講個人意見

我就覺得鳴人比佐助強
尊嚴★

這個難說,單是佐佐的"須佐能乎","天照",不需要用身體搏擊.已經令嗚人好頭痛.
嗚人練了仙術,身體比平常人堅硬得多,"天照"也許傷不了他,不過"須佐能乎"就很難搞,就好似一個透明戰神,傷又傷不了他,但攻擊力又異常的勵害.
即使寫輪眼下敵人的動作會變得慢,但仙術的加速就剛好互相抵消了.
到了最後佐佐還必須使出"須佐能乎"決一勝負.而嗚人也必須使用類似元氣彈似的超大型螺旋丸進行攻擊.結果如何就不知道了.
若以持久戰而論,嗚人會勝.
速戰速決就平分秋色.四代火影出現後,嗚人好像不再九尾化了.最後就是得出這種戰果.
若九尾化加上仙術,佐佐根本無可能會勝得了,即使用上咒印也不能得勝.咒印出現也只能與一尾化打成平手,八尾九尾就不用說了.

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-7-16 21:16 發表
這個難說,單是佐佐的"須佐能乎","天照",不需要用身體搏擊.已經令嗚人好頭痛.
嗚人練了仙術,身體比平常人堅硬得多,"天照"也許傷不了他,不過"須佐能乎"就很難搞,就好似一個透明戰神,傷又傷不了他,但攻擊力又異常的勵害 ...
501已經可以九尾到啦唔系咩..仲有六道仙人既術

嗚門. 九尾.仙人.(依家仲要加埋六道仙人既術)已經無敵

須佐能乎是強..但是連培恩的"地爆天昇"咁勁既術八尾已經破到.更可況九尾

除非作者寫到佐助有 封印 九尾同六道仙人 既力量..

如果真系有.我都無言.

唔系既話..現在的佐助是無可能同嗚門比
引用:
原帖由 By墮落天使1 於 2010-7-16 19:37 發表
如題本人覺得佐佐強1點不但係他的外貌技術也是佐佐強
不過鳴門的查克拉是佐佐比不上的
如果佐佐用幻術我想鳴門應該都頭痛了吧
不知道大家的意見如何 ...
佐助用幻術并唔系強項..

如果嗚門中左幻術.都有仙人模式去解破.

如果都唔得...系幻術入面爆九尾.再次無敵化~.~

九尾=鳴人既吉祥物._.(已經好屈機了)

但係鳴人就唔係咁想靠九尾既力量
尊嚴★

當然嗚人喇A_A 主角最強

講多哂氣           

我覺得係鳴人  仙人模式太屈
衰在太嫩,,

緊係鳴人拉=.= 得個勢已驚死人了

回復 9# 的帖子

佢身體入面果隻野?.?
尊嚴★

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-7-16 21:16 發表
嗚人練了仙術,身體比平常人堅硬得多,"天照"也許傷不了他,不過"須佐能乎"就很難搞,就好似一個透明戰神,傷又傷不了他,但攻擊力又異常的勵害 ...
鳴人現在有仙人&九尾力量
漫畫 佐助要求斑 將自己就快失明既雙眼植入鼬眼睛 完成永恆萬花筒寫輪眼
外觀同能力都係未知數

可能須佐能乎/天照都成過去
佐助有機會無視交換條件使用伊邪那歧

其實兩者實力都很強- -
尊嚴★

明人啦 ; ;  主角有不死身架Ma  

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-7-18 00:28 發表

鳴人現在有仙人&九尾力量
漫畫 佐助要求斑 將自己就快失明既雙眼植入鼬眼睛 完成永恆萬花筒寫輪眼
外觀同能力都係未知數

可能須佐能乎/天照都成過去
佐助有機會無視交換條件使用伊邪那歧 ...
但系嗚人有六道仙人既力量..

嗚人六道既力量都系未知知數..

但起ma有最強既封印術先

主要都係睇作者點寫姐=.=
尊嚴★

52 1234
發新話題