發新話題

[交流] 好奇一問,嗚人只有九尾一半的力量?

[Close]
甘姐係只可以爆4.5尾?

引用:
原帖由 hehehaha 於 2010-7-24 00:01 發表
甘姐係只可以爆4.5尾?
應該都可以爆九尾,九尾的查克拉是無限,一半左都係無限.
不過缺少陰的一半,可能會令攻擊力大減.螺旋丸會少了陰柔之力和邪毒.
而陽的一半可能蘊含著強身健體和迅速復原的功效.所以才被選擇用上.
原來嗚人母親是前九尾人柱力,可是她能同時擁有陰陽的九尾.而且我們從她的面貌得知她沒有嗚人的狐狸鬚.
現在我覺得由於九尾的查克拉太過強大,人類根本沒可能運用得到,所以在鳴人母親的九尾封印術是不同於鳴人,嗚人的母親應該屬於完全封印,
而嗚人的封印術是可以讓九尾的查克拉滲透出來,正因為九尾的查克拉被分成一半,嗚人便可以運用自如了.而他的父親也希望嗚人將來能善用.

引用:
原帖由 a24541392 於 2010-7-23 20:12 發表

傻仔=.=
佢老豆係封得一半
但係空個到 佢係靠勼尾破壞木葉個陣 係空氣個d查克拉再去培養出黎  再放入空個身體到
甘點解釋"曉"不直接去找"空"?從他身上取出九尾,陰陽兼有,實在是最好不過.但是佩恩卻要大費周章去找嗚人,這樣才令我覺得"空"是外傳的角式.與真正劇惰發展無關.

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-7-24 01:15 發表

甘點解釋"曉"不直接去找"空"?從他身上取出九尾,陰陽兼有,實在是最好不過.但是佩恩卻要大費周章去找嗚人,這樣才令我覺得"空"是外傳的角式.與真正劇惰發展無關. ...
空死左啦

引用:
原帖由 傲雪夜遊丶 於 2010-7-24 12:58 發表

空死左啦
幾時死架??我完全唔知lor:L

心諗
如果嗚人有九尾全部力量
半力爆3尾=全力爆6尾><?

因為,鳴門同九尾打緊
鳴門中左
九尾意志,佢冇完全吸入,因為
鳴門都有佢ga意志抵抗
再+上佢同佢呀媽講野,佢呀媽幫佢抵抗埋個一半
最後冇事^^

佢係全封哂- -只不過分開左封
一半用屍鬼封盡去封......一半用四象._.

引用:
原帖由 呀Yung 於 2010-7-28 15:37 發表
佢係全封哂- -只不過分開左封
一半用屍鬼封盡去封......一半用四象._.
= =錯哂囉,一半冇左
佢都話左封一半比鳴門,一半係條key到

唔係話四代將一半用屍鬼封盡封左..另一半用八卦封印封入佢個仔到咩!!??

仲記唔記得之前有一段係講有另一隻九尾丫
係和尚寺果隻丫
果隻咪係陰的一半lo
四代將九尾封左一半查克拉and九尾意志落自己到
之後再用8掛封印傳比嗚人
嗚人就有左陽的一半九尾查克拉and意志
之後仲有一半查克拉比和尚寺果班人收集左
封左落個細路到咁陰陽咪齊左

可見ab為左封印一事伏筆已久
人生五十年。
與天地長久相較,如夢又似幻。
一度得生者,豈有不滅者?

你地有冇留意,四代做咩叫哈模龍出黎呀
睇清d

陰果半畀4代用屍鬼封盡封左
所以嗚門得1半
〞尐└mArTIn┐

全力既就哂左4代既心機啦...

回復 14# 的帖子

封唔哂 咁點解唔封陽果面?? 解釋啦
整係識得鬧人傻

發新話題