38 123
發新話題

[交流] 好奇一問,嗚人只有九尾一半的力量?

[Close]

好奇一問,嗚人只有九尾一半的力量?

我記得是陽的一半在嗚人體內,但陰的一半在何處?
我覺得將來會演變成:宇智波斑終究會得不到嗚人體內的九尾,而是從另外的途徑得到九尾陰的一半.
嗚人體內的九尾意志會重回到陰的一半上,遺留了極強大的九陽查克拉給鳴人,到時他便可自由操縱九尾的查克拉,而實力將會會是顛峰狀態,近乎無敵.
總覺得火影忍者的作者有看過金庸的小說(九陰,九陽真經),亦有接觸中國文化(五行說,五行相剋說,陰陽學說,六道輪迴,武術,升仙法,天人合一,物我兩忘)
所以說一個出色的漫畫家不是一朝一夕的事.

頭香 唔知牙 佢呀爸好似姐係封左一半比佢

鳴人就黎爆九尾既話

四代就會出黎

認同樓上既講法

我諗一半都係四代果到
尊嚴★

係丫 得一半
因為四代 果陣冇力量封埋另一半比嗚人丫
仲有依家有兩隻九尾
第一隻 係嗚人啦 大家都知
第二隻 = 唔記得佢咩名 但係之前漫畫講過佢架
佢仲同嗚人打過 外傳黎 一個間寺院其中一條K呢啡

比人封左掛好似

漫畫已經有曬全部力量......

引用:
原帖由 pwl147258 於 2010-7-20 21:02 發表
漫畫已經有曬全部力量......
希望唔係作既,因為我已經比人騙左幾穫.

我知道你講咩有全部力量....你講既都係嗚人擁有九尾陽的一半全部力量.
而我地講緊既係佢既陰一半究竟係邊.現在不知所蹤.

引用:
原帖由 紅血鬼直政 於 2010-7-20 20:53 發表
係丫 得一半
因為四代 果陣冇力量封埋另一半比嗚人丫
仲有依家有兩隻九尾
第一隻 係嗚人啦 大家都知
第二隻 = 唔記得佢咩名 但係之前漫畫講過佢架
佢仲同嗚人打過 外傳黎 一個間寺院其中一條K呢啡 ...
第二隻好似係動畫先有,應該算係外傳,我諗作者以後都唔會提佢了

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-7-20 21:29 發表

第二隻好似係動畫先有,應該算係外傳,我諗作者以後都唔會提佢了
以我印象所中唔知係咪外傳

不過有集我記得係有個人都係同鳴人一樣

擁有九尾- -
尊嚴★

我記得果個叫空-.-...我之前睇動畫睇到的

以我個人睇法(唔知岩定錯)
嗚人係得陽的一半力量..四代專登咁做的
而仲有陰的一半係邊呢?我諗應該係係四代體內同四代一齊被封印
因為有一集係三代打大蛇,大蛇召左初代同二代出黎,而三代就用分身+c鬼封印左
初代,二代同大蛇丸雙手(不過最後大蛇丸用唔知咩方法e番好)
就係咁=]個人見解 不喜勿插

503漫畫一定幫到你 :lol

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-7-16 01:39 發表
我記得是陽的一半在嗚人體內,但陰的一半在何處?
我覺得將來會演變成:宇智波斑終究會得不到嗚人體內的九尾,而是從另外的途徑得到九尾陰的一半.
嗚人體內的九尾意志會重回到陰的一半上,遺留了極強大的九陽查克拉給鳴人 ...
傻仔=.=
佢老豆係封得一半
但係空個到 佢係靠勼尾破壞木葉個陣 係空氣個d查克拉再去培養出黎  再放入空個身體到

引用:
原帖由 ×LiGhT°影 於 2010-7-22 03:23 發表
以我個人睇法(唔知岩定錯)
嗚人係得陽的一半力量..四代專登咁做的
而仲有陰的一半係邊呢?我諗應該係係四代體內同四代一齊被封印
因為有一集係三代打大蛇,大蛇召左初代同二代出黎,而三代就用分身+c鬼封印左
初代,二代 ...
紅字為笑點
佢老豆話9尾d力量太大so 封唔哂咋

陰性係死神個肚到 =]

38 123
發新話題