29 12
發新話題

正規的起法討論

[Close]

正規的起法討論

正常我半獸人,不死,夜精
一向都會起食屋,英雄,兵營先

人類就食屋,英雄,兵營,食屋的

但係我有D  FD就會先起食屋,兵營,木廠遲D先起英

佢話兵仔就夠曬數

有個就食屋,木廠 之後就起工人先
(注意:不是在說人類)

我想同大家討論下一開始你地會點起

英雄好緊要
英雄係一場正規 勝利的關鍵

不死有幾種的分別......
第一,出蜘蛛,先出一個工人>墳場(BV)>軍營(BC)>出多個工人>等180金起祭壇(BA)>等夠錢起蜘蛛塔(人口‧BZ)>等夠錢商店(BR)
第二,狗仔流,出一隻工人>BC>BA>等錢出BZ>出多隻工人>出多隻工>工人出後岩岩好夠錢出BR,跟住出2隻狗就可以起多個BZ。
第三,英雄騷擾,出2隻工人>BA>BZ>等錢出BC>>等錢出BR>等錢出BV>出2隻狗>等出蜘蛛。
夜精靈
>出工人>祭壇(BA)>月井(人口‧BM)>戰鬥神木(BR)
半獸
祭壇(BA)>第一隻工人出黎 地洞(人口‧BO)>軍營(BB)
按下圖進入正規區

老衲ZZ流起法:1工人>軍營>墳場>2工人>英雄>塔>狗>塔>商店,後面不方便say- -

其實所有族都係二本以上才是真正的強盛期...
甚麼食屋,死出兵.... 無咩用架....
我上次同個死爆步兵既打... 一隻bm斬幾下就無哂啦- - 加上狼牛 sh變身,加血, 一本兵根本無可能夠打

引用:
原帖由 ~sky~alan2365 於 2010-7-14 13:12 發表
其實所有族都係二本以上才是真正的強盛期...
甚麼食屋,死出兵.... 無咩用架....
我上次同個死爆步兵既打... 一隻bm斬幾下就無哂啦- - 加上狼牛 sh變身,加血, 一本兵根本無可能夠打 ...
但係MOON用HT打熊鹿得wor
按下圖進入正規區

什麼開局也行
HUM 中立英==>BB BF BA
           雙敲  ==> 雙農民BA BF
           開礦  ==> BA BF BL BB
ORC  WS  ==> BA  BO  第五個農民BV  BM
           TC  ==> BA  BO  BB  BM  BO
           快2本 ==> BA BO  第四個農民BV  
UD     WS 未研究 但好似係BA BZ BV BZBZ
NE      樹人RUSH  ==> BRBRBR(囧)
           角鷹騎士  ==> BA  BM  BR  BR

唔關事, 強盛期不等於不可以玩一本
不死食屍, ne ht流都算是,
但係要求係一波壓死, 拖到二本根本無可能夠打

沒聽過moon 用1本ht ac 月車打win 熊鹿嗎?!!

咩啊 :O
我既意思係二本兵先係主力, ht夠狼牛打咩
出得ht都係想打前期壓架啦 :O

引用:
原帖由 ~sky~花盡落 於 2010-7-14 12:27 發表
老衲ZZ流起法:1工人>軍營>墳場>2工人>英雄>塔>狗>塔>商店,後面不方便say- -
商店完先起塔都得

ud商店的作用係為英雄購買物品

故此 應在祭壇和BZ兩項進入大概9/10時蓋

那麼英雄出來之前少少商店就蓋好

才能達到最高效率。

引用:
原帖由 theogry 於 2010-7-15 18:55 發表
ud商店的作用係為英雄購買物品

故此 應在祭壇和BZ兩項進入大概9/10時蓋

那麼英雄出來之前少少商店就蓋好

才能達到最高效率。
個150杖骨兵頂cp怪is so gd
但係9/10...洗唔洗咁講究

引用:
原帖由 bengood362 於 2010-7-17 03:03 發表

個150杖骨兵頂cp怪is so gd
但係9/10...洗唔洗咁講究
嗯,当祭壇就快起好就放商店,梗會好好多

kaak_No_1_yao  VS   ~sky~花盡落   雖然我唔系好勁但喺都可以參考下 T過既朋友請比D意見 請各位多多指教
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

29 12
發新話題