19 12
發新話題

更新2.0.2.4後不能開對抗及生存模式場的解決方法

[Close]

更新2.0.2.4後不能開對抗及生存模式場的解決方法

煩請各位有此問題的場主使用新手包2.0.0.1 - 2.0.2.4更新連破解重裝一次

115網路u盤 載點 
按此下載

步驟:vLan_L4D2主程式>2.0.0.1 - 2.0.2.4 更新連破解

此更新已包含修正開對抗場自動關閉/看不到自己場/開對抗入場時彈GAME等問題

不便之處,敬請原諒

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

大大,
本人開生存,試過以上方法都係唔得喎,
同之前1樣咁樣彈

本人開對抗,用左以上方法都照彈= =...

咁有冇人係得左架?
同埋係咩windows?

引用:
下載並解壓至C:\steamapps\common\left 4 dead 2\platform\config,覆蓋舊有檔案

並移除C:\steamapps\common\left 4 dead 2\platform\config內的MasterServers.vdf唯讀檔
係咪哩個先岩?
...\Left 4 Dead 2\bin\config

引用:
原帖由 vleun 於 2010-7-9 19:05 發表

係咪哩個先岩?
...\Left 4 Dead 2\bin\config
咁你試左得唔得?

引用:
原帖由 山姆 於 2010-7-9 07:08 PM 發表

咁你試左得唔得?
失敗, 不過我係入唔到場, 而唔係開唔場

引用:
原帖由 EDDIE6446 於 2010-7-9 16:22 發表
因為是次更新加入了FIX_SERVER_MAP_SELECT的修正包,經本人研究後,發覺問題出處正是此修正包

造成有場主不能開對抗場,深感抱歉,現呈上解決方法,並將於下個更新包(v2.0.2.5)會修正此問題...
我分析過 server.vdf , 但你只修改人數設定為24人和啟用「Valve 防作弊系統保護」, 基本上對開對抗場問題毫無幫助 .

至於 server.vdf , 部分人對佢冇乜認識 , 佢係 srcds 預設啟動設定既檔案 , 只要稍為修改其中參數 , 開 srcds 就唔駛繁複
咁設定一次 .
引用:
原帖由 vleun 於 2010-7-9 19:32 發表

失敗, 不過我係入唔到場, 而唔係開唔場
如樓上所講 , 令玩家最困擾既問題有兩個 :

1. 無法搜尋自己開既伺服
2. 連接對抗場後彈機 (Crash To Desktop)

引用:
原帖由 RDiver 於 2010-7-9 20:51 發表

我分析過 server.vdf , 但你只修改人數設定為24人和啟用「Valve 防作弊系統保護」, 基本上對開對抗場問題毫無幫助 .

至於 server.vdf , 部分人對佢冇乜認識 , 佢係 srcds 預設啟動設定既檔案 , 只要稍為修改其中 ...
大大,
即使重裝L4D2冇安裝任何插件,
使用左由未破解直升2023這個更新程式,
就會出現入唔到呢群人開既生存,對抗等等.

反而我問過其他場主,
佢地係升上2018再升2023,
佢地1d事都冇.

引用:
原帖由 山姆 於 2010-7-9 21:32 發表

大大,
即使重裝L4D2冇安裝任何插件,
使用左由未破解直升2023這個更新程式,
就會出現入唔到呢群人開既生存,對抗等等.

反而我問過其他場主,
佢地係升上2018再升2023,
佢地1d事都冇. ...
研究緊你講既呢個問題

希望盡快比到完整既解決方法比你地

引用:
原帖由 EDDIE6446 於 2010-7-9 16:22 發表
煩請各位有此問題的場主使用新手包2.0.0.1 - 2.0.2.4更新連破解重裝一次

115網路u盤 載點 按此下載

步驟:vLan_L4D2主程式>2.0.0.1 - 2.0.2.4 更新連破解 ...
照彈=.=
如果大大你肯定無誤,
不如從windows入手?
我windows7

引用:
原帖由 山姆 於 2010-7-10 11:04 發表

照彈=.=
如果大大你肯定無誤,
不如從windows入手?
我windows7
請留意

唔係新手包覆蓋舊有檔案

而係重裝一次

引用:
原帖由 EDDIE6446 於 2010-7-10 17:43 發表

請留意

唔係新手包覆蓋舊有檔案

而係重裝一次
即系將成個game刪除,然後重裝,再安裝呢個更新檔?另外 粒種down得好慢==

引用:
原帖由 8427619 於 2010-7-10 19:02 發表
即系將成個game刪除,然後重裝,再安裝呢個更新檔?另外 粒種down得好慢==
係呀, 朋友你咩windows?

引用:
原帖由 山姆 於 2010-7-10 19:18 發表

係呀, 朋友你咩windows?
windows xp
如果玩game最好就咪買windows 7 vista呢個
因為好多game都吾支緩,
我同學系vista系統,我check過佢部腦,真系.....食RAM食嚇死人

19 12
發新話題