18 12
發新話題

求助!!!!!!!!!!!

[Close]

求助!!!!!!!!!!!

:Q:Q:Q
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

謝偉建

ao = 10cm
bo = 10cm

用勾股定理自己求   

======================

ps  我到了澳洲了  ^^''

d囡囡靚唔靚?
仲有點解數學會有英文?

引用:
原帖由 aa9999 於 2010-5-31 11:42 PM 發表
ao = 10cm
bo = 10cm

用勾股定理自己求   

======================

ps  我到了澳洲了  ^^''
唐唐 多D上來

今晚10點先到  見到兩個婆婆    =-=   聽日再出city兜圈先 ^^''

角aob點解係直角- -?

引用:
原帖由 aa9999 於 2010-5-31 23:48 發表
今晚10點先到  見到兩個婆婆    =-=   聽日再出city兜圈先 ^^''
影下周圍既環境相比我地睇下

好想睇
↓  進入海賊王世界  ↓   ↓  Kick My Asx  ↓

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 Winnie-the-Pooh 於 2010-6-1 00:04 發表
76762~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
咁A-B 個distance 係幾多
↓  進入海賊王世界  ↓   ↓  Kick My Asx  ↓

回復 9# 的帖子

點解要用英文?  你邊間?

引用:
原帖由 Hello-Kitty 於 2010-6-1 00:14 發表
我地中三 開始 有分英語教學同母語教學

引用:
原帖由 Hello-Kitty 於 2010-6-1 00:14 發表
屯門天主教,,,中1-中3都半中半英啦-.-
中4開始全英啦
ab=sqrt(200)=14.1..........

完全吾識- -

引用:
原帖由 Winnie-the-Pooh 於 2010-6-1 00:04 發表
76762~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
錯誤的解法 =-=

因為 o 是原點 所以 ao=bo=10cm

ao^2 + bo^2 = ab^2 (定理忘記 =-=)

ab約等於14.XXX

之後再用等腰三角形的一些定理 自己求角aob

不一定是 90度

幾年前的數學  我都忘記了   

不過見到你個 cb垂直 ao 就一定是錯誤的

18 12
發新話題