發新話題

ヾ 最強模擬對決™ ◦ 宮本武藏 vs 上泉信綱 ೀ (完整版)

[Close]
引用:
原帖由 立哥 於 2007-4-26 17:34 發表
呢樣唔係最強對決..係模擬對戰先岩←標題之誤導
成長率不在計算當中,同埋點解會買同一樣道具?←比例不合邏輯..呆
更正唔係防禦力,係回血速率,力量點回血率開啟劍聖前後(加青切另外計算)←每3秒速度已經相差過百
...
成長率在防值有加,可是忽略了攻擊力,感謝提點。
力量加成的回血速實在太微(0.02血/力)... 用$9100也較浪費,攻速已達上限,無需再加。
長船的確對單挑有著很重要的位置。
閣下寫會令在下誤以為是「神聖裝甲」(重型、英雄裝甲那些...)
但計算過仍是84%

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-4-26 17:42 發表
成長率在防值有加,可是忽略了攻擊力,感謝提點。
力量加成的回血速實在太微(0.02血/力)... 用$9100也較浪費,攻速已達上限,無需再加。
長船的確對單挑有著很重要的位置。
閣下寫會令在下誤以為是「神聖裝甲」(重型、英雄裝 ...
你都可以買咁既裝青切有何浪費?同埋相同裝備唔多合理,上泉一定占優,佢地企
定對打應有7~8秒以上,如果相差過百,等同英雄多500血左右,爆擊英雄唔會買長船
除非爆擊能力極低,上泉買會減少5倍出現,3倍雖然出現次數較多但不高於5倍害傷。

如果你要寫就解下點對付後期既強英,而且較為簡單描述←而且本人對此興趣較高

引用:
原帖由 立哥 於 2007-4-26 18:03 發表

你都可以買咁既裝青切有何浪費?同埋相同裝備唔多合理,上泉一定占優,佢地企
定對打應有7~8秒以上,如果相差過百,等同英雄多500血左右,爆擊英雄唔會買長船
除非爆擊能力極低,上泉買會減少5倍出現,3倍雖然出現次數較多 ...
青切極度浪費...
1.回血率只增加4血/秒
2.攻速已達上限,沒加成。

禦神各方也較青切優...

爆擊實質上能夠提升更多輸出傷害...

這只是單對單的模擬對戰... 不需要太深入了解應付其他後期英雄

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-4-26 18:09 發表

青切極度浪費...
1.回血率只增加4血/秒
2.攻速已達上限,沒加成。

禦神各方也較青切優...

爆擊實質上能夠提升更多輸出傷害...

這只是單對單的模擬對戰... 不需要太深入了解應付其他後期英雄 ...
我既意思係以後既時間,明白?

引用:
原帖由 立哥 於 2007-4-26 18:16 發表

我既意思係以後既時間,明白?
不好意思 不明白

我feel宮本勁的wor~~~~~~~~€

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-4-26 18:18 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=179262&ptid=22386][/url]

不好意思 不明白
我快要死←氣死
你之後寫既文章內容,重於討論性,非個人主張或已知事物

夠唔夠清楚?

引用:
原帖由 立哥 於 2007-4-26 18:24 發表

我快要死←氣死
你之後寫既文章內容,重於討論性,非個人主張或已知事物
夠唔夠清楚?
討論性有甚麼問題?這個是討論區,不是偉論區。
在下也希望聽取各方意見。

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-4-26 18:28 發表
討論性有甚麼問題?這個是討論區,不是偉論區。
在下也希望聽取各方意見。
你唔明就算喇..你喜歡點做就點做

我無意見

宮本個招都係冇得閃架咩=-=-=

引用:
原帖由 aoi星_葵 於 2007-4-26 19:22 發表
宮本個招都係冇得閃架咩=-=-=
請問作者有改動過嗎?

其實我唔係好明點解要計埋魔免..

根本就對砍而言  有劍聖既上泉係嬴好多下  

點解要迫大家有魔免  從而令上泉攻擊力下降?
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2007-4-26 22:30 發表
其實我唔係好明點解要計埋魔免..

根本就對砍而言  有劍聖既上泉係嬴好多下  

點解要迫大家有魔免  從而令上泉攻擊力下降?
其實這是之前帖子內某些會員所提出的。

雖然有魔免,事實上在下這次的計算是融合了 頭10秒的「有魔免」對決,以及之後的「無魔免」對決。

結果既顯示出劍聖的威力,同時也顯示出泉信綱的「陰流」與宮本武藏的「二天一流」實無太大差別。

嗯  了解

集思廣益果然是最好  
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

計埋大絕係邊個死先呢@@?
仲有上泉係度放大絕果陣,官本會回血,而官本大絕就直接扣@@"
咁會邊個win呢

發新話題