發新話題

ヾ 最強模擬對決™ ◦ 宮本武藏 vs 上泉信綱 ೀ (完整版)

[Close]
你都計得好仔細下......辛苦哂

多謝你既資料^^"....... ^.*

其實個topic..

係咪唔應該用更新..

是用最新呢..

因為你之前都有個post都係咁..

希望唔係搞亂人..

哈..  有小小道理  

更新版本  就應該用返舊版本去更新先岩  
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

引用:
原帖由 光劍滅殺 於 2007-4-13 19:33 發表
其實個topic..

係咪唔應該用更新..

是用最新呢..

因為你之前都有個post都係咁..

希望唔係搞亂人..
由於之前的有錯誤,所以使用「更新」二字。

由於之前的帖子的回覆也有點誤導性,所以決定開新帖。

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-4-13 13:54 發表
魔免啟動了好像是可以放下的
哦..咁樣即係 同人地打果陣..放低把刀 之後再食魔免 5要魔免 要汁番把刀 哦
明白晒-.- 好諗頭

反正這個也是模擬對戰,在正式比賽中是沒可能這樣站定不給走的。

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-4-14 10:25 發表
反正這個也是模擬對戰,在正式比賽中是沒可能這樣站定不給走的。
嗯..

計出來既野一時未必準喔

引用:
原帖由 光劍滅殺 於 2007-4-14 13:39 發表

嗯..

計出來既野一時未必準喔
所以這個才叫做「討論區」,好讓大家討論討論喔。

幫你手推一推啦

反正都係....

好幾率性問題 ..  都係睇運既姐
-crazy boy-

引用:
原帖由 小利 於 2007-4-26 12:14 發表
好幾率性問題 ..  都係睇運既姐
機率某程度上也是準確的,

否則賭場也不能飛黃騰達。

老實講,你個標題錯得好離譜... (以下是個人意見莫怪)
仲有比例都唔合邏輯,連環破點同劍聖相比?
加上係最後期 真係加55%攻都嚇死人喇,
更加唔好既係上泉做咩買長船呢?長船爆發率高
所以同時發動就會攞後取值,咁即係又扣少左血
加上唔實際既假設太多,0防?:L 何來0防?佢地都會
有唔同既基本敏捷點,防禦力一定唔同,冇記錯上泉會變左神聖裝甲:L
如果好似你咁計法係冇錯,但係用錯式,其實都唔洗計數都知,
到左咁既時期仲要開埋劍聖,已經係冇人單揪夠佢打,
如果唔係做會咩叫劍聖?

引用:
原帖由 立哥 於 2007-4-26 17:00 發表
老實講,你個標題錯得好離譜... (以下是個人意見莫怪)
仲有比例都唔合邏輯,連環破點同劍聖相比?
加上係最後期 真係加55%攻都嚇死人喇,
更加唔好既係上泉做咩買長船呢?長船爆發率高
所以同時發動就會攞後取值,咁即係又扣少左血
加上唔實際既假設太多,0防? 何來0防?佢地都會
有唔同既基本敏捷點,防禦力一定唔同,冇記錯上泉會變左神聖裝甲:L
如果好似你咁計法係冇錯,但係用錯式,其實都唔洗計數都知,
到左咁既時期仲要開埋劍聖,已經係冇人單揪夠佢打,
如果唔係做會咩叫劍聖?
標題有甚麼錯處?請求指正。
在下也不明白為何「比例不合邏輯」
上泉買長船是因為要增加輸出傷害。
在下沒假設英雄為0防。
神聖裝甲?機會很微...請提出證據。
其實在下也在詢問是否有計錯,因為聖劍的55%好像不計道具的攻擊力。
最後,這帖子除了指出聖劍的威力外,也展示出宮本的「二天一流」與上泉的「陰流」不相上下。

回復 #29 締ξ死神ψ 的帖子

呢樣唔係最強對決..係模擬對戰先岩←標題之誤導
成長率不在計算當中,同埋點解會買同一樣道具?←比例不合邏輯..呆
更正唔係防禦力,係回血速率,力量點回血率開啟劍聖前後(加青切另外計算)←每3秒速度已經相差過百
上泉神聖裝甲減少傷害90%以上.宮本減少傷害90%以下(你說什麼機會很微唔明)←沒有減少傷害比例計算
如果好似你咁計應該唔會錯,但係好多野都忽略,加55%攻擊力請自己用隱英版測試,最後一點係宮本的「二天一流」與上泉的「陰流」,如果比呢兩招就唔好出技能同買長船....呢樣真係呆哂

小弟淺見,以上

發新話題