發新話題

[交流] 漫畫490話兜所召喚的第六道棺材?!

[Close]
引用:
原帖由 SiU★謙 於 2010-8-2 00:41 發表
好想知道點解迪達拉 佢打佐佐果陣自爆左 照理應該散哂-__-點解條屍可以咁完整-0-
重睇火影    邊個話轉生要佢條屍?
YUI*FlowerFlower*

多謝大大無私分享,小弟玩過之後再比回覆。

引用:
1.斑的真身
如果大家有看動漫畫都知道

斑是沒有真身的
正確說應該是沒實體
說不定兜找到他的真身吧

2.六道仙人
已死去的六道仙人
因為六道仙人正是宇智波一族和千手一族的師父
還有六道仙人是十尾人柱力 後來因為十尾力量太大
所以分成九條尾 六道仙人也因此死去了
斑的計劃就是自己當十尾人柱力 令自己的寫輪眼力量大大增加
令月之眼計劃成功 因為要使用無限的月讀
需要很大的查克拉

我只系中途插口的...

1.斑的真身 : 我覺得冇咩可能啦..叫自己真身做"那東西"??

2.六道仙人 : 都系冇咩可能啦..佢連同十尾真身自封系月亮到..我諗佢都系用佢既術..
                     佢系忍術始祖.而且佢既術可以話系最強(可以系鳴門封印九尾個集見到.)

其實有冇可能系四代呢??    因為四代打敗過班
(最近幾集有講.不過佢系連同自己+9尾封埋一齊.可能兜有方法分開左掛)
不過我知我e個point好膠~不過都有d可能啦.令班驚既野都唔系有好多..

會唔會有可能係嗚人老豆呢????

我覺得最有可能係一樂店既上一任老板=[
人生五十年。
與天地長久相較,如夢又似幻。
一度得生者,豈有不滅者?

有冇可能拉埋卡卡西老豆"白色閃光"<--木葉八色佢最勁,聽說各國任務中如果要遇到佢,就全部取消?有冇可能係佢喜歡的人[初代同佢搶過女友AB伏筆又外傳]?

我估是六道仙人
因為六道仙人最近很流行 gag
認真 因為六道仙人足以令斑驚訝
六道仙人是十尾的人柱力 可令斑的計劃(月之眼計劃)
輕易成功
大家有意見/想法歡迎回覆

這點不能認同更多
如果是六道仙人的話,兜就不會拿條件跟班作交易
相信熟悉火影的朋友,就會知道據說六道仙人是忍界的始祖
而且據說六道仙人曉所有忍術,因此可說是無敵
(大家有意見/想法歡迎回覆) 已回覆

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-8-2 08:43 發表

我只系中途插口的...

1.斑的真身 : 我覺得冇咩可能啦..叫自己真身做"那東西"??

2.六道仙人 : 都系冇咩可能啦..佢連同十尾真身自封系月亮到..我諗佢都系用佢既術..
                     佢系忍術始祖.而且佢既術 ...
我覺得兜是不會召喚正派人士,因為五個棺材中都沒有自來也,第一,二 ,三代火影.要是這種組合都已經遠勝於兜所召喚的曉成員.
所以第四代火影都沒有什麼可能的了.這個亦可能透露"穢土再生"也有弱點.被召喚者需要聽命於施術者,
但是當中可能存在一些"
法律罅",就是被召喚者是可以憑自己的意志.做出一施術沒有命令過的事.例如他們不會盡全力戰鬥,故意讓對方三分.

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-8-2 08:43 發表

我只系中途插口的...

佢系忍術始祖.而且佢既術 ...
回應紅字 我諗係香港翻譯成咁
係日本應該吾係咁講

引用:
原帖由 [★]__逝儿 於 2010-8-2 20:43 發表
我估是六道仙人
因為六道仙人最近很流行 gag
認真 因為六道仙人足以令斑驚訝
六道仙人是十尾的人柱力 可令斑的計劃(月之眼計劃)
輕易成功
大家有意見/想法歡迎回覆

這點不能認同更多
如果是六道仙人的話, ...
未諗到呢點 但兜認為佐助重要過六道仙人-     -

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-8-2 22:15 發表

未諗到呢點 但兜認為佐助重要過六道仙人掛-     -
                     佢系忍術始祖.而且佢既術可以話系最強

如果佢要轉六道..咁兜應該要有仲勁過六道既封印術..

如果兜已經去到E個境界.鳴門都唔夠佢打啦

助佐更加冇得出聲.

綜合咁多位既意見
小弟認為第六個是從未出現過的人物
即是模樣,特徵都沒有在火影所有系列中出現過
但有可能曾經提及過此角色,因為我想:AB沒什麼可能再創作1個新角
所以我想此人應該與曉裡的面具男有莫大的關係

另外,小弟開始不認為曉裡的面具男未必是班
因為沒有實際證據證明班懂時空忍術!
而且記得有集,班vs團藏那2個廢柴手下,班使出時空忍術就把他們秒殺了...(當時他說,我已把他們送
到我創造的空間裡,我會把空間及他們一拼消失)
如此強大的時空忍術,為什麼班在終結之谷時不使出來?!
大家都認為是[永恆萬化筒寫輪眼]的血界限界,但為什麼不試試逆思考去想想...
就像水門1樣,就算他沒有寫眼,他也能夠使用時空忍術!
大家不要忘記還有1人也曾使出時空忍術-山椒魚半藏 !!!

引用:
原帖由 [★]__逝儿 於 2010-8-4 20:01 發表
綜合咁多位既意見
但有可能曾經提及過此角色,因為我想:AB沒什麼可能再創作1個新角
所以我想此人應該與曉裡的面具男和絕有莫大的關係

...
你說山椒魚半藏不是沒可能
不過有兩點懷疑
第一 山椒魚沒有寫輪眼 動漫畫都有說帶面具男是寫輪眼的
第二 佩恩當年去不是打敗他 而是叫他當自己老大?

引用:
原帖由 [★]__逝儿 於 2010-8-4 20:01 發表
綜合咁多位既意見
所以我想此人應該與曉裡的面具男和絕有莫大的關係

...
有能力抵抗天照(已經中左都冇事)

除左班同鳴門.我諗唔到第2個

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-8-4 23:36 發表

有能力抵抗天照(已經中左都冇事)

除左班同鳴門.我諗唔到第2個
鳴人點抵抗天照-   -??

發新話題