發新話題

[交流] 漫畫490話兜所召喚的第六道棺材?!

[Close]
引用:
原帖由 pwl147258 於 2010-7-20 21:05 發表
細佬or真身............................
e個就有可能啦
尊嚴★

引用:
原帖由 媽奶是香的 於 2010-5-4 20:23 發表
是岸本
笑左 召喚岸本

我諗會係2~因為其他都好似講唔通

話時話飛段呢

我覺得係4代
話晒4代都差D打敗佢

引用:
原帖由 hehehaha 於 2010-7-23 23:57 發表
話時話飛段呢
請注意飛段係不死
而家仲比鹿丸埋緊黎地底

4就有可能,2就無咩可能了.大蛇丸上次攻擊木葉都不能召喚六道仙人.更何況是麥兜.
我覺得如果出現一個曾經多次擊敗宇智波斑的千手一族,都有可能令到佢好驚訝,即是第一,二代火影.
但佢又講,這樣東西是不能同別人講的,那麼可以把歷代火影都剔除了.因為在大蛇丸出現時,歷代火影都出現過.
我估佢係上一代水影吧.
補充:斑的兄弟都有可能,你諗下宇智波鼬的眼被換如同武功盡失,但係兜都要召喚他.顥示出"穢土再生"真的很強大.寫輪眼也可以再生?
如果斑的兄弟出現的話,他的寫輪眼也可以再生啊.難怪他不得不驚訝.

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-7-28 15:07 發表
4就有可能,2就無咩可能了.大蛇丸上次攻擊木葉都不能召喚六道仙人.更何況是麥兜.
我覺得如果出現一個曾經多次擊敗宇智波斑的千手一族,都有可能令到佢好驚訝,即是第一,二代火影.
但佢又講,這樣東西是不能同別人講的,那 ...
以上很多點也認同
不過為獨一點不認同
大蛇丸上次未必係召喚吾到而係未搵到佢地既屍體姐
可能兜搵左好耐時間 所以連斑都咁驚訝

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-7-28 19:54 發表

以上很多點也認同
不過為獨一點不認同
大蛇丸上次未必係召喚吾到而係未搵到佢地既屍體姐
可能兜搵左好耐時間 所以連斑都咁驚訝
岩岩諗到如果真係六道仙人 斑點解會咁驚訝
因為斑係五影會議講過會進行一個使十尾復活 再利用自己做十尾人柱力
用十尾既力量令自己既瞳力變得更強大
然後放無限月讀令世界統一

但六道仙人原本就係十尾人柱力
因為十尾但強大 所以放成九個尾
但如果兜可以復活六道仙人 六道仙人會因為呢個術聽哂佢講
斑就可以吾洗利用自己 可以利用六道仙人

=.=唔洗理囉= =出左冇得再出= =
大咪又係大阿飛一時
不足影響

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-7-28 13:19 發表

請注意飛段係不死
而家仲比鹿丸埋緊黎地底
= =死左囉~!十成有九成=.=
飛段要用殺人先不死身=.=囉
佢比人埋到咁= =,佢都出唔到黎==點殺人
唔殺人=普通人.
未死係因為佢時辰未到姐

好明顯
E家講到六道..你地=_=
佢只係一個傳說..係唔係真實都冇人知
所謂班同五影講d野= =佢只知十尾ga事=.=
佢都講六道...佢都講未知佢係where,
六道又點...佢做到d咩=.=幫所謂班,?
佢死人黎嫁wo十成唔聽班講囉
so六道好冇可能

引用:
原帖由 天鷹。小田 於 2010-7-28 21:00 發表
好明顯
E家講到六道..你地=_=
佢只係一個傳說..係唔係真實都冇人知
所謂班同五影講d野= =佢只知十尾ga事=.=
佢都講六道...佢都講未知佢係where,
六道又點...佢做到d咩=.=幫所謂班,?
佢死人黎嫁wo十成唔聽班講囉
so六 ...
見到你兩個回覆我笑左好耐
心諗 你究竟有冇睇火影
了解度咁淺?

第一 飛段本身就係不死身先用到果個術
吾係用左詛咒術先有咁既效果

第二 知吾知咩叫穢土轉生?  
係一種通靈術 被召喚既人無論幾強大都會聽施術者講
就算同攻擊者有幾熟
大蛇丸召喚初代同二代 打三代就係一個例子

咩都吾清楚吾係咁亂講 ok?

斑唔會自己都KEEP唔住個真身呱- -

引用:
原帖由 kotoka 於 2010-7-28 23:05 發表
斑唔會自己都KEEP唔住個真身呱- -
應該是他細佬吧--
尊嚴★

發新話題