27 12
發新話題

[貼圖] 黑岋一護崩解!??有圖,睇下你地信唔信

[Close]
好耐之前d人已經話 崩個音=卍個音

回復 16# 的帖子

有學過基本50音都識.......

睇黎吾係假
上次搵到既資料+個人分析

死神一般有兩種解
但部份強大既死神有可能有第三解甚至有第四種解

第一叫始解 第二叫卍解 第三叫崩解 第四叫終解

現在所演的死神中,只有始解,萬解。其中一戶已經2解完畢,但從日本一些資料看,一戶會第3次解。名字叫崩解!  
一戶所持斬月巨大,在卍解後變為細刀,而且黑色刀身!但在崩解後,一戶的刀變為巨大型,刀身是雙刀刃,上刃黑色,下刃白色,在刀身上有個巨大的月型,一戶身穿黑色西服(類似萬解後衣服)不過身皮一件白色披風,披風上是2個巨大月型交叉。一個黑色,一個白色。雖然刀變的巨大,但一戶的速度比卍解後還要迅猛,並且學會以瞬步和斬擊組合的招式叫瞬月刃風  
而且一戶學會月牙天衝終式----月風景斬。發動此招後,雙刀刃會形成黑白雙色月刃,沖向敵人,交叉斬擊。

介紹跟上圖完全吻合

相信一護有可能會崩解

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 22-3-2010 08:35 PM 發表
第一叫始解 第二叫卍解 第三叫崩解 第四叫終解
ban(羅馬拼音)=崩(國語)=卍(日本漢字)
同一個字黎.
原註未提及過任何第三解第四解
不過終解呢個字.嚮原作者既訪問上出現過.但係仍然未確實該篇報道是否屬實
所以如果屬實既話~第三解亦只會係終解
請各位不要胡亂猜測
#1圖片為同人圖片.
這一張只是將
一護虛化+卍解+白一護(不知閣下是否記得曾經一護差點兒完全虛化那一集)
混合後美化之圖片

Click here to visit my blog :D
Gaming Live

最新情報確實
呢張係小烏vs一護(完全虛化)漫畫版圖片加工

並唔係所謂既乜解乜解..哈..全部錯晒
Click here to visit my blog :D
Gaming Live

引用:
原帖由 紀敏 於 2010-3-23 10:33 發表
最新情報確實
呢張係小烏vs一護(完全虛化)漫畫版圖片加工

並唔係所謂既乜解乜解..哈..全部錯晒
始終冇法相信事實-  -

一護會崩解有多好

帥爆多= =

外掛開太大會趕走晒d觀眾
Gaming Live

合成圖 令呀 支持支持

引用:
原帖由 紀敏 於 2010-3-24 07:29 發表
外掛開太大會趕走晒d觀眾
一護卍解才那麼廢
有崩解不算外掛吧

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-4-1 15:10 發表

一護卍解才那麼廢
有崩解不算外掛吧
那你跟一護單p吧
居然講到佢咁廢
人地做左3年死神都冇
實力係冇咁穩定
而且
佢用左好似3~4日就可以練
成卍解
人地d死神練左唔知幾十年先有d成果
你係咪想一護夠藍染打先夠勁?

真係真的假不了假的真不了