21 12
發新話題

Left4Dead2 Spitfire [part3]

[Close]

Left4Dead2 Spitfire [part3]

[youtube]nWJvFCJ5JWE[/youtube]

由於小k 比人爆左帳號
又因為朋友想邀我番大陸一齊攪生意
所以曾經想放棄玩l4d2
一個人入街場玩
不時遇到4fan打街客
玩到有d絕望
仲要一入到game黑白mon得番一血
比自己隊友射死
正當絕望之際 對面一個街客睇唔過眼轉黎我呢邊
一齊打4fan 反勝到超開心
所以呢排都係到拍野團戰

影片中除左2段係我+3fan蝦街客之外
其他都係伙拍野團對4fan/野團對團 剪輯出來
之前part1一段彈4樹結果中左電腦bot 傷害左大家既眼睛
今次真係有一次彈4棵不相同的樹亦冇中bot
希望大家enjoy^^"

ps:有興趣研究hunter高撲花式既人 加我好友一起研究新撲法^^"
http://steamcommunity.com/groups/ElementalRage

tube:benchuchu1987

好吸引喎 ~_~

引用:
原帖由 fuyin 於 2010-2-2 22:38 發表
好吸引喎 ~_~
好正當既生意...
唔好諗歪XD
不過...唔多唔少黑白兩道都要有D交流既...

引用:
原帖由 amandaQ 於 2010-2-2 22:42 發表

好正當既生意...
唔好諗歪XD
不過...唔多唔少黑白兩道都要有D交流既...
交流....... ~_~"
問番先 你地橫跳緊個時 係估D人大約係邊 定會跳緊個時望兩望
我跳緊個時 唔知D人係邊 要大約估 ._."

引用:
原帖由 fuyin 於 2010-2-2 22:57 發表

交流....... ~_~"
問番先 你地橫跳緊個時 係估D人大約係邊 定會跳緊個時望兩望
我跳緊個時 唔知D人係邊 要大約估 ._."
橫牆跳
騰空跳先可以睇到D人大約係邊

斜牆跳係做唔到既
不過有一種方法可以令斜牆跳都知道D人係邊
就係斜牆背跳
(YOUTUBE4D2 BOBTHEBUILDER 你會見到佢只HUNTER好似食左搖頭丸咁 彈緊牆果時 其實佢係到望緊D人)
就唔使估D人係邊

方法就係利用岩岩彈完牆果下有一段好少既時間你可以向下望一望
之後視角再轉番上既時候就要立即再30度角禁番左鍵 咁就會再彈番起
如此類推

支持 支持 支持

我仲練緊HUNTER炸.....  睇到你條片,又學到野

老火你唔玩l4d2(拿)?

仲有好耐無同你玩l4d2,幾時得閒玩呀?

: CARR

引用:
原帖由 Supreme_Carrxxx 於 2010-2-3 00:04 發表
支持 支持 支持

我仲練緊HUNTER炸.....  睇到你條片,又學到野

老火你唔玩l4d2(拿)?

仲有好耐無同你玩l4d2,幾時得閒玩呀?

: CARR
好大機會

你都見我呢排少玩左好多(倍)

我都想學下野,但系唔好成日都系cut重點出黎,可能你cut cut埋ge勁片只不過系你玩左好多場先出到黎,最好就一場完整咁cut落黎,真系好像體下高技術ge人一整場落黎ge技術系點,樓主下次不如試下cut一整場對抗落黎等我地見識一下
: )

引用:
原帖由 aR.囝囝樂 於 2010-2-3 13:17 發表
我都想學下野,但系唔好成日都系cut重點出黎,可能你cut cut埋ge勁片只不過系你玩左好多場先出到黎,最好就一場完整咁cut落黎,真系好像體下高技術ge人一整場落黎ge技術系點,樓主下次不如試下cut一整場對抗落黎等我地見 ...
一 整場拍落黎就唔叫cut 叫賽程記錄 唔係叫frag
二 就算咩國外強隊既影片都係cut出黎 咁當然在閣下眼中 我的是不屑一看的
三 我係拍hunter既人 唔拍hunter係咁拍boomer?
四 其實你留意一下d名 有好多段frag都係同一場既人黎 但冇可能唔就音樂都放埋一齊播
五 不如你又親自拍番段 體會下[樂趣] 同時讓我地增廣下見聞 學下野
六 四分幾鐘既frag 係冇可能放到咁多野入去 所以比著你拍你都會拍好多好多段 之後再挑認為冇咁傷大家眼睛既入去

回想起少年時候 我好窮 有個有錢親戚來我家 一起食飯 我乜錢都囉晒出黎去斬料買海鮮番黎比佢食 佢同我講:
唉 日日都食海鮮 食到好似拉棘過頸咁

引用:
原帖由 amandaQ 於 2010-2-3 14:10 發表

一 整場拍落黎就唔叫cut 叫賽程記錄 唔係叫frag
二 就算咩國外強隊既影片都係cut出黎 咁當然在閣下眼中 我的是不屑一看的
三 我係拍hunter既人 唔拍hunter係咁拍boomer?
四 其實你留意一下d名 有好多段frag都係同 ...
我唔似樓主咁勁.拍出黎都冇人體...,我之所以咁問系因為自己玩另一只game(都系非常講究技術ge遊戲) 時候遇到過同post影片有關ge事,就系有條友將遊戲入面某高技術技巧cut左大約20個片段合埋一起post上黎比我地體,系有人覺得距勁,但系又有人話距咁樣代表唔到D乜,可能系距玩左好多次先出到呢段片出黎,又有識距ge人爆料話其實同距一起玩系好普通,完完全全感覺唔到距有幾勁,最后條友都話其實段片系距自己玩左百幾次先出到呢20多個片段出黎.
呢件事之後搞到我以後任何呢d片都會細心想下(例如見到樓主hunter25撲好勁,但系會唔會前幾次用hunter撲都miss左呢?呢一刻見到你爆hunter,但系會唔會1分鐘后其實已經訓地呢)大家講ge高手,系以呢d影片而知道定系由其他方法得知?(識距本人?同距玩過?)多余ge想法另我無法用心去欣賞,其實我唔應該系樓主你個post度反映自己ge想法,原諒我la

: )

引用:
原帖由 aR.囝囝樂 於 2010-2-3 15:38 發表
我唔似樓主咁勁.拍出黎都冇人體...,我之所以咁問系因為自己玩另一只game(都系非常講究技術ge遊戲) 時候遇到過同post影片有關ge事,就系有條友將遊戲入面某高技術技巧cut左大約20個片段合埋一起post上黎比我地體,系有 ...
一 我段片由頭到尾冇一只字話我自己勁 只係你自己聯想姐
二 既然你又唔拍片 你又點會知要拍一個令既鏡頭有幾難?
你有hunter既時候人地走晒去第到 你又要番後囉e重生過 加上我冇話我撲親都中呀
你都冇可能話你從來扒飯入口冇跌過一粒飯落地? 再拍埋果d鏡頭出黎又有乜用 棧悶既姐
三 上面第四點 不如你睇清楚之後再發文^_^"唔係我驚你catch up唔到我講咩...
四 不如公報下閣下大名 讓小弟能瞻仰一下 話唔定你每一刻都能爆hun 即使冇hunter存在^^
五 本來不想post vlan post 某討論區就算 而家知道是一個錯誤 原來把自己的東西分享都會被懷疑別有用心
六 說起來 你該不會是被smoker拉死位入面那個4fan的lok吧?如果是我真的對不起 因為我之前拍那一部的時候已經說過我不會屏閉名字跟分數 如果你是因為那火彈掉中我還被我拉down rochelle說我不把全demo拍出來 就真的sorry了...
七 另外為什麼youtube上的都是farg我在這解釋一下 因為用fraps拍攝工具拍出來的影片容易非常大3分鐘600mb
上傳接近1小時 完成processing 1小時 要看高清半小時 所以如果把全段影片po上去 要可能半天的時間
所以外國的職業玩家都要有贊助 請人把賽程記錄上傳+工等 而我 不是職業玩家 對不起

支持你! +油!

引用:
原帖由 amandaQ 於 2010-2-3 16:09 發表

五 本來不想post vlan post 某討論區就算 而家知道是一個錯誤 原來把自己的東西分享都會被懷疑別有用心
~_~"唔係掛 唔好啦 我仲要睇呢d學野嫁 .... ._."
引用:
原帖由 aR.囝囝樂 於 2010-2-3 15:38 發表
我唔似樓主咁勁.拍出黎都冇人體...,我之所以咁問系因為自己玩另一只game(都系非常講究技術ge遊戲) 時候遇到過同post影片有關ge事,就系有條友將遊戲入面某高技術技巧cut左大約20個片段合埋一起post上黎比我地體,系有 ...
只能說 佢拍出黎比我地睇 你信就信 唔信就算 真係唔順超既 咪約佢打場44囉 ~_~"
想睇一場完整既高手VS 咪自己入小狼呀 6A 個類SER做花生位囉 到時你想 點睇都得

引用:
再強都有倒下既時候  

唔通勁就唔會訓低 唔會比人撲到,噴到,撞到?

睇球賽都係 會出 精彩片段

成套比返你睇 甘都叫片-.-?

你係咪個d 成日入到場就叫花生個堆人

欣賞還欣賞 欣賞之餘 仲要學得到佢過程

你甘著重佢 訓低個類

洗唔洗錄返4分鐘 比人整down既影片比你睇

甘樣又為乜呢

你真係想睇成粒鐘既片  

不如就自己同人挑44

又有得睇又有得玩 有得試

引用:
原帖由 windsang 於 2010-2-3 21:09 發表

再強都有倒下既時候  

唔通勁就唔會訓低 唔會比人撲到,噴到,撞到?

睇球賽都係 會出 精彩片段

成套比返你睇 甘都叫片-.-?

你係咪個d 成日入到場就叫花生個堆人

欣賞還欣賞 欣賞之餘 仲要學得到佢過程

你 ...
WA三哥駕臨 好窩心
不過三哥你錯啦
三哥你本身就係果種勁到唔會比人噴到撞到同down既勁人XD"

21 12
發新話題