發新話題

NOTD死亡之夜正傳-波士頓戰爭(無限期停止更新)

[Close]
咦.................?我死左未嫁?

推上去,推上去,推上去...................

麻...........好像在哪裡看過.............................啊......星河戰隊!
但係同很多同類作品相比這個算是優秀
沒下面的大量錯字及冗腫的句字.http://www.catcat forum.com/viewthread.php?tid=1405315&page=8&authorid=1428595
不過用這個比較好像不是太好~.~剛剛才想到..天劍的故事應該說是一個喪屍題材的戰爭/軍事故事.跟其他,例如生化危機,L4D,28WL,28DL,相比的話實在不太妥~.~目前找到的同類故事中多數是利用餘波的故事景抄而成(天劍之前的故事也是一樣,不過他的寫法比較獨特).
真是要作出比較的話用星河戰隊可能會更理想~.~

引用:
原帖由 夜乂淚 於 2010-5-24 21:03 發表
冇啦啦營地被襲 總覺得有d怪..
+上一直都冇事 冇啦啦會有事?
抑或天劍想..
由落機就一路殺到營地.咁都叫無啦啦-.-"?定是你覺得主角無死就唔算有事?

引用:
原帖由 YsL_Wa 於 2010-6-6 02:13 發表
下次更新可能為20號左右
我之所以話可能係因為睇到63/28xx既回覆比例...覺得好心淡..
我都知我有排都未夠level去寫得更好...
但如果就連感想都無人寫低既話咁我繼續作落去都無咩意思
想寫落去但無寫落去既動力...
就係咁
如果到時都無乜改變既話我會叫樺幫我lock post/直頭由我去del post
以上
有時有d感想,唔係咁容易表達到出黎,我諗大家係因為怕表達得唔好而索性不寫

引用:
原帖由 天空之劍z 於 2010-6-11 21:11 發表
自大的美軍的計劃如下:先派一支足以吸引大部份怪物的高機動戰力擔任誘餌,把怪物誘進他們在橋邊預先佈下的火力網並加以消滅,這個計劃原本是能夠輕易成功的,以u型火力網進行半包圍的殲滅戰,順利的話的而且確能夠消滅已知道到的80%怪物.但問題來了,前面經已說過,美軍在怪物方面的情報相當的不足,所以他們不知道怪物有一樣東西是人類數百年來沒有進行過的事,就是進化(我所指的進化,不單單是指智力上,當然人類的智力都正在提高,但相比現在我所提到怪物,要慢很多.在這裡的進化,是包括了外表上的,身體上的等等).到了9月,雙方的正式交戰.同時,結果並不如當時的指揮官所預料,是場完美的勝利,而是一場悲慘的敗北.
講緊呢鑊??????????????????

引用:
原帖由 天空之劍z 於 2010-6-13 15:47 發表

果次算係第一次正式接觸........
講起果次,我覺得正規軍真係輸得太完美.無重型空中火力支援.無裝地雷/炸藥,無帶重型火力,乜都無呢個真係一個完美既陷阱,有冇得再離譜d-.-"同埋.204幾-5幾年......正規軍d裝備好似無發展過咁-.-"其他唔知啦-.-"照計閃電二都應該服役緊(分分鍾就退役得tim)根據過往既經驗.美國既性格肯定去聯合國吹雞-.-"不過....聽故唔好駁故...
佢地令我諗起re入面一字排開果班警察-.-" sorry.re入面既美國政府都有腦少少,起碼識得核彈清城.成件事體現了孫子兵法謀攻篇的知己知彼,百戰不殆;不知彼而知己,一勝一負;不知彼,不知己,每戰必殆。

引用:
原帖由 天空之劍z 於 2010-6-19 21:38 發表

我無講過沼氣係能量來源喔~~~
下一章會講埋d沼氣係邊到黎同埋呢隻野既真正目的
塞入怪物度引爆<---流動炸彈

引用:
原帖由 §﹏鬼‧風 於 2010-6-19 18:50 發表
大蟲的能量來源是沼氣?從那裡來?屍體嗎?
我估應該係拎屍黎變怪物,變唔成既拎去分解整沼氣.沼氣由管道吸收+運輸

留位........................................................

引用:
原帖由 最強的長槍 於 2010-6-26 01:34 發表
天劍睇下我段野得吾得啊 求批評下我既文筆
你果段野唔係寫得唔好,只是同佢之前寫開果d唔同feel.有d似向達倫既寫法

引用:
原帖由 louis200467 於 2010-7-12 21:47 發表
當裝完雷達,RO轉身走人的時候
發現有一個黑色的物體沖過來
RO心想:難道是新種的怪物嗎?
但他下一秒就大叫:糟了!
話音未落 RO就被黑色物體抹了頸子
RO最後念頭:是間諜!!!!
一秒後RO就失去了生命信號

神隱他吧  ...
天劍唔會咁寫,唔會用走人,沖過來呢d字眼,唔會用呢種風格@@

引用:
原帖由 louis200467 於 2010-7-12 23:17 發表

這是我寫的
I MEAN 唔會出現係故事入面

發新話題