16 12
發新話題

有冇人鍾意睇gundam seed 

[Close]

有冇人鍾意睇gundam seed 

有既入來一齊吹水      

自由高達真係好勁,突擊俾陽電子炮射就死咗
我係死仔一個

第一次出場果下好熱血

主角永遠是無敵的!!

幾中意d主角lo 套野mama

故事唔錯
xd...

唔好玩啦=.=
你依家先黎討論=.=
連香港都播完幾年啦=.=
你唔好再遲d

同埋個基拉又屈機o既
每次射直線炮都有機体爆
超屈機囉

我..我靜係睇seed其他唔睇

SEED= =
係到講SEED DESTINY

引用:
原帖由 kelvin3322 於 2009-11-24 19:28 發表
我作為一個高達迷~
我要接受SEED這個無聊的作品....
SEED....大部份只講愛情....機體?屈機.....
無聊的作品?
你咁講係你個人意見姐
咁多高達我睇過晒
最中意係SEED
如果你話故事通常都係情情愛愛 D機屈機
咁你自己諗下神高達唔係咩?
下下必殺打爆一架惡魔高達?
一架S型機1下打爆LL型機
唔係叫屈機咩
屈機有好多種講法
我覺得SEED個D高達唔算屈機
自由高達最後都比天雨爆到得番個頭同埋1隻腳啦
神高達有咩?
突擊最後仲要消失埋
正義高達又去自爆埋
講真要計屈機
神高達 X高達 W高達
個D夠屈機啦
你又唔講?

講得好

米系  講得好

睇唔過眼D低能仔
只係話咩話咩屈機
比D事例黎啦

引用:
原帖由 kelvin3322 於 2009-12-11 23:21 發表

你一定係睇左seed先o既..如果唔係你一定唔會咁講
係有好多機屈...
但係我有話過重點係屈過到咩??
我係話佢係無聊作品...唔係咩??
我真係唔多信你睇過晒....(因為睇過晒高達的人係多數中意Z同0083的)
就算你真係睇過 ...
\
你咪做傻仔啦
如果咁叫抄ga話
咁gp03係咪抄new高達呀
你都kaikai地
你話佢係無聊作品 你更係未睇過晒
你唔信我睇過晒 咁你出咩聲?
收聲啦你
每個人中意唔同ga野 好出奇呀
小朋友
睇黎你都有d問題
好似睇晒全部就一定中意ZZ同埋0083
我夠可以話你知
你G高達最後難搞極都唔夠SEED咁難
人地阿C難要拎部正義去自爆
G呢
咪就係一下打爆部惡魔高達教番佢絛女出黎用咩石破天經
人地自由高達最後連腳同頭都冇
你就話佢屈機
你有能冇能呀

引用:
原帖由 kelvin3322 於 2009-12-11 23:24 發表

你收皮啦~
邊到講得好呀??
又唔講邊到講得好....
你又係睇過晒全部高達作品??
如果唔係o既話~你有咩資格講野!?
冇睇過就唔出得聲
你真係有病
傻仔

引用:
原帖由 笨乂亨 於 2009-12-7 22:27 發表

無聊的作品?
你咁講係你個人意見姐
咁多高達我睇過晒
最中意係SEED
如果你話故事通常都係情情愛愛 D機屈機
咁你自己諗下神高達唔係咩?
下下必殺打爆一架惡魔高達?
一架S型機1下打爆LL型機
唔係叫屈機咩
屈機有好多 ...
我想強調下
神高達其實無你想像中..佢曾經都有苦戰
如對神龍高..流星蝴蝶劍對爆熱神掌...後者連手都被打爆埋...就算之前用閃光同佢打都只係平手
金剛石高達...閃光高達斷手//金剛石高達重傷
對盟主高達and魔鬼...連打到閃光報銷
最後一次對盟主高達明鏡止水狀態vs神高達明鏡止水狀態...比拚石破天驚拳...神高達鬥到拳頭都裂埋
神高達對鏡高達..因失去維修機師幫助...對戰過程苦戰..
對戰宙斯高達...面對對方強悍..令神高達機師有怯懦的表現...如果多蒙唔係有人鼓勵佢..佢贏唔贏都係一個問題
第一次對戰玫瑰高達...閃光被玫瑰高達的浮遊炮逼到絕路
對戰美少女高達///面對著對方的笑傲江湖狀態..一樣苦戰
對美國之星高達的機關槍拳..都要經過苦練..才創出新招得勝
仲有更多更多的例子[我自知對機動武鬥記認識少]

而屈機的意思係一方一面壓倒姿態取勝
在以上都可證實神高唔係屈機的

希望小小的愚見...能改變到朋友你,神高達在你心目中的地位
我講係咁多..thx~
引用:
原帖由 kelvin3322 於 2009-12-11 23:21 發表

你一定係睇左seed先o既..如果唔係你一定唔會咁講
係有好多機屈...
但係我有話過重點係屈過到咩??
我係話佢係無聊作品...唔係咩??
我真係唔多信你睇過晒....(因為睇過晒高達的人係多數中意Z同0083的)
就算你真係睇過 ...
我就唔太認同你的背離高達系列的主旨
常言道,新的不來,舊那能去
雖然我都覺幾條友打敗咁多人有點可怕
但係歷史上大有例子,如淝水之戰..赤壁之戰..
將這些例子採用其實不錯的
如果來來去去都係兩股勢力對峙
只怕擁躉會越來越少
所以seed可能係一個新開始
或者各人觀點不同...可能z高達係其實人眼中都不值一哂
所以一開始對seed有成見就不太公平
而且我都係一開始先睇seed
後來都變左鍾意g高達..天使高達..
最後我都係表明我無惡意..純粹討論

16 12
發新話題