發新話題

比賽: ☆中國團〞 vs ★Star`08Team

[Close]
引用:
原帖由 SMu. 於 2009-10-31 21:14 發表

我想你諗得太呼淺..
人地想讀好D書搵份好工做..你就針住佢無反工黎嘈
SOSAD
是你稔得太呼淺吧~~
讀書好D唔一定代表搵到好工
大學生都要出黎掃街..就係一個例子啦
SOSAD

引用:
原帖由 SMu. 於 2009-10-31 21:14 發表

我想你諗得太呼淺..
人地想讀好D書搵份好工做..你就針住佢無反工黎嘈
SOSAD
SMU 999
其實我地唔係針佢冇返過工
係佢真係唔明乜野係返過工
返過工既都知時間係老細話事
唔係唔俾佢讀好d書
只係佢地唔諒解我地d人要返工
覺得返工只係朝9晚5既事
真係好難令人唔反駁

傾唔店真係dd煩

引用:
原帖由 ~08Ms~ 於 2009-10-31 21:15 發表

什麼是事實? vlan系統才是事實呀  
如果以vlan系統計
流星k幫香煙做槍手
「星願」係咪應該被取消資格?
saibe針左呢個point好耐
但大家都知2軍係無辜
你明白「名義上」與「事實上」的分別嗎?

引用:
原帖由 ~08Ms~ 於 2009-10-31 21:15 發表

什麼是事實? vlan系統才是事實呀  
什麼都跟系統??
系統同人既分別
是感情..系統有嗎??

引用:
原帖由 中國王爺 於 2009-10-31 21:19 發表

什麼都跟系統??
系統同人既分別
是感情..系統有嗎??
真不明白為何有人會以專門的「vlan系統」局限自己..............

引用:
原帖由 中國王爺 於 2009-10-31 21:19 發表

什麼都跟系統??
系統同人既分別
是感情..系統有嗎??
咩分別呀 講緊事實 ,  vlan係以團隊作實 佢ac團隊冇個名就唔係你個團  唔理你當唔當佢係你個團

4、團隊出賽隊員必須與核准參賽隊員名單相符,如有名稱不符合,該團隊會比判輸。
知唔知點解要判輸呀 就係因為你個ac唔係果個團呀 ! 就算你團點認你係佢個團 ,但係vlan黎講你唔係lo

o~~唔係vlan系統入面就唔係我個團??
咁好多人特登去開ac~~中國xx
入人場玩野都得??
我可以唔洗理??
你d咩歪理

引用:
原帖由 IS.英雄 於 2009-10-31 21:17 發表

SMU 999
其實我地唔係針佢冇返過工
係佢真係唔明乜野係返過工
返過工既都知時間係老細話事
唔係唔俾佢讀好d書
只係佢地唔諒解我地d人要返工
覺得返工只係朝9晚5既事
真係好難令人唔反駁 ...
請問能吾真的說說是什麼工種
一星期朝11晚9仲要一星期一天假
如果是真的想證明積極的話,向老細提出星期日早3小時回家是很過份嗎?
請你唔好再拎未返過工黎達我,但我都略知一二勞工法既條約
假如是政府工就絕對可以請有限的有薪假,就算不是政府工,如果是長工的話也要簽條約
假如你的條約有列明不能請假話早退,我真的無奈了

引用:
原帖由 中國王爺 於 2009-10-31 21:26 發表
o~~唔係vlan系統入面就唔係我個團??
咁好多人特登去開ac~~中國xx
入人場玩野都得??
我可以唔洗理??
你d咩歪理
係嫁 ,  你的確可以唔洗理 因為唔係你個團   如果佢係你個團 咁個個都開一個中國xx 咁你咪好煩?

經你地隊員係msn同我既對話
我同我d隊員傾過
現在我作出我最後既讓步
天晚星期日&星期一8點15分pm打第1場
無論第一場幾時完都好..
第2場都要9點半或之後先開始到
例如:9點15分完第一場~~都要9點半先開始到
因為我d正選主力9點先放工~~
ps:2個9點放工..一個以請假~~一個請唔到~~
如果你都不能就等龍大處理吧

英雄就是王道

其實 吾夠人 可以隊長同隊長 1on1 架wo  

或者4打4  
下輩子准許我捒;
我還是會再次捒妳;

引用:
原帖由 dicksonhang 於 2009-10-31 21:26 發表

請問能吾真的說說是什麼工種
一星期朝11晚9仲要一星期一天假
如果是真的想證明積極的話,向老細提出星期日早3小時回家是很過份嗎?
請你唔好再拎未返過工黎達我,但我都略知一二勞工法既條約
假如是政府工就絕對可以請有限 ...
天真得非常
基本上一般既服務性行業已經係11至9
例如sales,樓面,salon
香港有幾多人打緊政府工999
勞工法例係一回事,事實又係另一回事
未打過工既都係無謂同你多費唇事

回應08既言下之意
係咪即係贊同「星願」此隊應該因流星k作香煙槍手一事而判取消資格?
你答係~~我從此不再在此帖中回覆
但我絕對不會寫上「絕筆」二字

發新話題