發新話題

比賽期間講 粗口;

[Close]

比賽期間講 粗口;

唔少人討論過係比賽期間 粗口既問題
其實.. 因粗口而犯規的定義係咩
係唔係單字粗口.. 或者眾所周知既粗口 講出黎.. 就要要求重賽/當被判輸?
規則8 寫明.

正式比賽期間請保持禮貌,禁止互罵,粗口說話及其符號;如向對方發出挑釁或侮辱性言詞,會被判輸。

重點係向對方發出挑釁或侮辱性言詞

然而如果講粗口.. 但係冇向對方作出挑釁或侮辱性既意思.. 係咪都要要求重賽? 或者判輸?
實在好多人對於粗口犯規問題有唔同立場..
係咪真係有必要為左一個無意既粗口要曬咁多時間做其他野?
其實睇左d replay.. 講真都有唔少團講粗口..知名的強團也不例外 只不過係同盟頻內.. 或者係冇向對方挑釁或侮辱性既粗口
咁究竟一句粗口而冇向對方作出挑釁或侮辱成份.. 係咪都要搞到不和?
以上純屬本人意見.. 請不要插

有見地               

d吾夠打果d 咪要捉呢d野lor 想r入多一個回合 到下個回合 又老屈人地乜乜乜 成日都有架la-.-

引用:
原帖由 aRYIp. 於 2009-10-26 17:57 發表
有見地               

d吾夠打果d 咪要捉呢d野lor 想r入多一個回合 到下個回合 又老屈人地乜乜乜 成日都有架la-.-
唔夠打而咁做.. 就唔清楚..
但好多人我覺得係有意地捉對面隊話講粗口.. 想重賽 多次機會..

其實睇下咩事先lo
如果唔小心係公頻打左 講番句sor咪得
如果罵戰呢d一定ban得
重要睇下有無心

引用:
原帖由 駒魂_LK 於 2009-10-26 17:33 發表
唔少人討論過係比賽期間 粗口既問題
其實.. 因粗口而犯規的定義係咩
係唔係單字粗口.. 或者眾所周知既粗口 講出黎.. 就要要求重賽/當被判輸?
規則8 寫明.

正式比賽期間請保持禮貌,禁止互罵,粗口說話及其符號;如向對 ...
唔該! 你將你個重點同你d隊友講仲好  同你地打果時...一會戰...你地死左就係公頻到"又幹又吊"  我地死左就"又gd又dog"  完全已經係挑釁同侮辱喇      仲要2場都係咁...講粗口同串人好威咩~.~

引用:
原帖由 。錯覺︴ 於 2009-10-26 18:43 發表

唔該! 你將你個重點同你d隊友講仲好  同你地打果時...一會戰...你地死左就係公頻到"又幹又吊"  我地死左就"又gd又dog"  完全已經係挑釁同侮辱喇      仲要2場都係咁...講粗口同串人好威咩~.~ ...
冇必要講到我地次次咁樣吧? 會戰一死左 "幹同吊"? 看看replay吧. 公頻嗎?
印象中有一次喔. 不過唔係會戰..係初期
加上佢話係因為delay而死..(不是藉口 網吧機問題 我地隊友並會對你方作出任何....  
good=串.. .~~ dog.? 唔..看看第2場..我方前期死左2次 有任何粗口或不滿嗎??
我地唔會作出咩交代.. 你有你見解 我有我立場..
我會話 唔係 你地話 係.
既然係咁 交比龍大去判決

我唔係話要你作出d咩交代...
我只係想叫你同你個隊友講下
唔通你覺得講粗口好岩?
呢d野眾所周知 唔洗我講
今次你個貼係講粗口問題....
我只係作出相對既回應..
難道我有講錯嗎?

引用:
原帖由 。錯覺︴ 於 2009-10-26 19:37 發表
我唔係話要你作出d咩交代...
我只係想叫你同你個隊友講下
唔通你覺得講粗口好岩?
呢d野眾所周知 唔洗我講
今次你個貼係講粗口問題....
我只係作出相對既回應..
難道我有講錯嗎? ...
當然你冇講錯..
你立場你睇法吧.. 大家都會尊重..
但因唔因粗口問題而點樣..等管理員判決

我從來都只係會串隊友唔會串對手
[imghttp://img294.imageshack.us/img294/7643/201003233543f82bd693ca8.png[/img]

正式比賽期間請保持禮貌,禁止互罵,粗口說話及其符號;如向對方發出挑釁或侮辱性言詞,會被判輸。

重點係向對方發出挑釁或侮辱性言詞

正!神!十卜!

我個人十卜打粗口說話冇乜錯
有時真係玩玩下可能打左出去
大家,公平講句,咁都要重賽?
仲小朋友?咁小事D人都可咁小氣....
唉,比賽大家都只係想開心同見識下
只係一兩句所謂粗口(如 : 幹)就煩咁耐
有冇心作挑釁或侮辱心知肚明

而 龍大,龍大,你今次太大意了
下次條例應改為   :  禁止向對方發出挑釁或侮辱,如有replay由主審親自鑑証
(有人話 "哈" 都係挑釁 ,但我算)
應把有人投訴的replay交给龍大你直接處理,
如其後由主審們發覺真的有向對方發出挑釁或侮辱咁果隊就取消資格
但對話內容大要和replay要post上論壇上,表視公正
最後希望有龍大的帶領下,VLAN明天會更好
小小意見,盼能為vlan付上些小微力

發新話題