發新話題

[交流] 藍染有卍解吧?

[Close]
卯之花果隻野好似係始解黎...
不是嗎

引用:
原帖由 君子 於 8-11-2009 03:19 AM 發表

我見過啵,佢卍解係召喚一隻野出黎,我係nds用過佢.psp的確係冇
花姐隻野psp係有.不過係要用其他角色果陣用佢黎做助攻先有,,
佢係補大量血.有佢果隻野走出黎飄下飄下= =不過冇咁樣衰

斬魄刀『肉雫唼』解放語不明,解放姿態外貌能變成貌似魔鬼魚的生物,對吞下的人給予治癒。

至今未明係卍解定係始解

嚮死神嘉年華果隻psp 度@@
引用:
原帖由 極道羅剎 於 26-10-2009 12:30 AM 發表
我無記錯..有人講過要識卍解先可以做隊長嫁嗎=.=?
劍八就話自己從一開始就沒有封印過把劍

咁藍染是否有卍解呢=.=?[之前比人串..所以要印證一下]
之前動畫有提及過成為隊長既三個方法

其中兩個都係唔一定要識卍解~都可以做到

只係實力夠唔夠

劍八係唯一一個嚮隊長級裡面唔識始解既隊長

而唔係佢唔解放,因為佢把刀冇名,所以無辦法始解

隊長級唔一定係識卍解

只係大部份都識卍解

亦都大多數只有隊長級先至識卍解

可以卍解既非隊長級死神

已知既只有兩個,其他有部份實力未明.

但出過卍解就只有佢地2個唔係隊長

阿散井戀次
班目一角

Click here to visit my blog :D
Gaming Live

唔係一要卍解架 好似劍八咁打羸個隊長咪得-.-

做隊長要有一定既能力應該

引用:
原帖由 紀敏 於 2009-11-21 23:41 發表

花姐隻野psp係有.不過係要用其他角色果陣用佢黎做助攻先有,,
佢係補大量血.有佢果隻野走出黎飄下飄下= =不過冇咁樣衰

斬魄刀『肉雫唼』解放語不明,解放姿態外貌能變成貌似魔鬼魚的生物,對吞下的人給予治癒。

至今 ...
唔係八爺把刀冇名
係佢根本唔肯同把刀 甚至唔知佢把野叫咩名
所以先無法始解

但係網上有人話八千流就係佢把刀(?)

你地有無睇死神的
吾識卍解的隊長得劍8作

引用:
原帖由 FansTasY_Hei 於 2009-11-26 17:02 發表
你地有無睇死神的
吾識卍解的隊長得劍8作
依家問緊藍染啊
無睇問題

引用:
原帖由 小御 於 26-11-2009 02:15 PM 發表

唔係八爺把刀冇名
係佢根本唔肯同把刀 甚至唔知佢把野叫咩名
所以先無法始解

但係網上有人話八千流就係佢把刀(?)
講劍八同一護打完之後果集講到明把刀係冇名....
仲話無法對話
Click here to visit my blog :D
Gaming Live

引用:
原帖由 FansTasY_Hei 於 2009-11-26 17:02 發表
你地有無睇死神的
吾識卍解的隊長得劍8作
但係佢亦都冇講過藍染既卍解

引用:
原帖由 紀敏 於 2009-11-29 23:07 發表

講劍八同一護打完之後果集講到明把刀係冇名....
仲話無法對話
我記得之前唔知邊個隊長講過架
話每個人把刀都係有名
而且八爺 跟本唔肯同把刀溝通 所以八爺就話佢把刀冇名

回復 4# 的帖子

點解我無睇過 -  -

引用:
原帖由 亂舞_奶媽 於 2009-10-26 00:36 發表
我見過劍8 把劍既實體化喎
where   唔係呀麻

藍染  有無卍解都無人知啦= =反正就是鏡花水月作怪  佢可以叫出d死神來 做解放介紹 講到自己把刀係流水系斬魄刀[當然係催眠儀式來]   所以要通過成為隊長測試   需要卍解可言嗎==?

藍染的實力還未明

引用:
原帖由 死野肥明 於 2009-10-26 10:21 發表
好似係要有唔知幾百定幾千個重要喺好多人面前決鬥先得咩唔係?
只有2個方法做隊長
1.有4名隊長以上提名就可能(浦源就係咁升),OR
2.係成隊人面前打敗果一隊O既隊長(劍八就係咁升)

當然有啦,不過未見過佢用.....能力「完全催眠」——支配對手五感,讓其對某特定對象的外觀、形態、質量、感觸、甚至氣味都完全相信為主人希望的。

發新話題