36 123
發新話題

[交流] 藍染有卍解吧?

[Close]

藍染有卍解吧?

我無記錯..有人講過要識卍解先可以做隊長嫁嗎=.=?
除了劍八就話自己從一開始就沒有封印過把劍

咁藍染是否有卍解呢=.=?[之前比人串..所以要印證一下]

我見過劍8 把劍既實體化喎

引用:
原帖由 極道羅剎 於 2009-10-26 00:30 發表
我無記錯..有人講過要識卍解先可以做隊長嫁嗎=.=?
劍八就話自己從一開始就沒有封印過把劍

咁藍染是否有卍解呢=.=?[之前比人串..所以要印證一下]
邊個話...
多數都係睇果個人既『能力』同埋『靈壓』(我唔係好肯定)先做到隊長
仲有
唔係話一定要識卍解先做到隊長
而係基本上做得隊長既就差不多一定識卍解 (請不要本末倒置
仲有斬魄刀唔係用封印黎形容佢
而係用『醒覺/覺醒』黎形容
『醒覺/覺醒』是以透過知道斬魄刀的名字來進行解放以發揮更強力的能力(這我不太清楚
而八爺做到隊長係因為佢本身的『能力』強勁 而且他的『靈壓』也是數一數二的強 單睇過往的漫畫跟劇場版就知道了

仲有
藍染的實力到現在還是一個迷

若果要說卍解
一番隊的山本元柳齋重國隊長
三番隊的市丸銀(隊長級(已叛變 還有一直給我的印象是他是最弱的...
四番隊的卯之花烈隊長
八番隊的京樂春水隊長
十三番隊的浮竹十四郎隊長
都係未見過佢卍解的

引用:
原帖由 小御 於 2009-10-26 00:47 發表
邊個話...
多數都係睇果個人既『能力』同埋『靈壓』(我唔係好肯定)先做到隊長
仲有
唔係話一定要識卍解先做到隊長
而係基本上做得隊長既就差不多一定識卍解 (請不要本末倒置
仲有斬魄刀唔係用封印黎形容佢
而係用『 ...
四番隊唔係卍解過咩=.=
果次整左隻魚出黎啊嗎

回復 4# 的帖子

個絛魔鬼魚 識食人洛去個絛就係佢卍解?

引用:
原帖由 亂舞_奶媽 於 26-10-2009 01:36 AM 發表
個絛魔鬼魚 識食人洛去個絛就係佢卍解?
冇錯.果個係卍解黎.有玩隻死神psp game就知
Click here to visit my blog :D
Gaming Live

好似係要有唔知幾百定幾千個重要喺好多人面前決鬥先得咩唔係?
我係死仔一個

唔係化.........
果隻咁既野就係卍解.........?

引用:
原帖由 紀敏 於 2009-10-26 04:28 發表

冇錯.果個係卍解黎.有玩隻死神psp game就知
我記得卯之花未開過卍解......
所以...
佢果隻野係始解定卍解都係不明...
因為卍解句野未係動畫同漫畫出現過....(好似
同埋最新果隻死神6(psp 都冇佢用....

八仔係殺左十一番隊隊長先做到隊長 同埋八仔係唔識始解同卍解
藍染呢d 明顯係玩野啦 就咁鏡花水月就過份到咁 仲要未計藍染有可能識虛化

引用:
原帖由 alicefox 於 2009-10-26 15:21 發表
八仔係殺左十一番隊隊長先做到隊長 同埋八仔係唔識始解同卍解
藍染呢d 明顯係玩野啦 就咁鏡花水月就過份到咁 仲要未計藍染有可能識虛化
佢虛化?
有排啦
通常体內都同自己實力對等
咁藍染咁勁
想虛化都要一段時間

講真啦 打完虛圈 藍染一定又無啦啦唔見左
有唔有排 就好難講
依家都打佢三個 要幾耐 睇下阿伯燒唔燒得中佢就知

做到隊長 可以有3個方法
1-- 打倒果隊隊長
好似 劍八 咁米得(ps 吾一定要有卍解的)
2-- 上一任隊長退休0r離開(ps 要有卍解&實力&42室的同意)
好似 3 - 12番咁
3-- 隊長死左
由42室 選出

市銀丸比我既感覺系未展示出佢既實力
對佢有所保留

引用:
原帖由 小御 於 2009-10-26 12:40 發表
我記得卯之花未開過卍解......
所以...
佢果隻野係始解定卍解都係不明...
因為卍解句野未係動畫同漫畫出現過....(好似
同埋最新果隻死神6(psp 都冇佢用.... ...
我見過啵,佢卍解係召喚一隻野出黎,我係nds用過佢.psp的確係冇

36 123
發新話題