發新話題

2007年3月份 VIP 名單

[Close]
謝各位管理員、版主的努力(審核)

看來我就快可以拎持續努力大獎  哈.. :]
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-3-4 22:51 發表
和各位版主不和的我 落選了

(好像很多都是良哥推薦的吹水區吹水一族 繼續努力)
落選唔洗唔開心既..  就算係吹水較多  亦算係有所建樹
其實  我認為你少d參與罵戰  咁比各位會員/版主既印象都會好好多

我知你認為罵戰可以促使進步..  而事實上我都講過促使進步有好多途徑  甚至效益更大
但如果你仍然繼續堅持呢條途徑  只會引發更多不和、不快    大家都唔想見到

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-3-5 00:51 發表
smileboy認為我在這個論壇只是一個引起罵戰的人?
當然唔係

我都見你有幫下解答會員既疑難  
但先介定罵戰=壞、幫人=好  咁咪好似一邊殺人..  一邊救人咁  

始終罵戰公認唔好..  討論歸討論  別過火吧

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-3-5 21:28 發表
好有冥頑不靈既feel..  
如果大家唔認同..  而自己又死命堅持  那只好

成日提出罵戰呢個名詞  好容易予人反感  既然係有道理咪平心靜氣討論..
因為罵戰  根本就係過火的討論  唔會有助討論, 只會妨礙討論
不然大家主張的理性討論  怎麼值得推崇啊..

唉..  你知唔知大把人批評梁只係針鋒相對加上答覆太空泛?

我諗你講極都唔會明  你只係識搵一d極端或比較例外既例子黎引證自己係岩
永遠唔會反思一下自己既謬誤..  所以咪永遠會有更多既人唔認同你

另外希望你質疑人之前先質疑一下自己  要三思而後行既人係你  你尊重人  人先會尊重你..

唔係乜都需要理據..  朋友  
我正正係叫你反思下自己既謬誤  如果你認為無  咪可以唔洗思考有冇  更加唔需要反思

況且我都冇諗過要說服你  唔想再引發更多的無謂回覆

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-3-6 17:26 發表
那謬誤指甚麼?
唔識解就要查字典    我唔想再係呢個帖度回了..

討論之間針鋒相對  根本就扣分了..  何況罵戰?  要明白討論的意義

vip應該唔洗等位..  直接入到架啵  

死神係咁  

就算你講明正言順既道理  或個人感受  都要求你提出理據  
所以我通常唔會理會..  直接表達左自己既意見/所想  佢接受就接受, 唔接受就算  

引用:
原帖由 SmileGirl 於 2007-3-7 16:31 發表
boyboy好型ar

點解做吾到vip!!
無奈

佢好明顯係...  不明既人

我..  未搵到織女

算吧  小事一樁  

唔好搞忙龍老大  

發新話題