18 12
發新話題

想問下你地會唔會用shield黎玩

[Close]

th用有咩好處
我覺得行得好慢同例如係CQB度一開始上去ladder之後用盾camp望唔到下面因為個盾,仲有比電腦kill thru個盾
但vs用好似比人射極都唔死

講真盾用係three kingdom或者villa呢d細場真係好有用 (vs)
因為可以掩護後方的隊友進攻
團戰果時玩three kingdom正正被盾屈..
但th我個人認為冇乜需要用..

屈機
勁到好似用cheat咁

盾有bug 玩
拿盾跪低對住敵人( AI) 40-65% 見5到你 (好似smoke咁)
射你隔離個隊友都5會射你

不過william 話用盾太9所以我放棄了

回復 3# 的帖子

用grenade或者燃燒彈就破到盾啦

引用:
原帖由 新奇*橙 於 2009-8-22 14:28 發表
用grenade或者燃燒彈就破到盾啦
講緊TH

會5會連呢d 都擋到架...

引用:
原帖由 toto345618433 於 2009-8-22 17:14 發表

講緊TH

擋唔到

引用:
原帖由 toto345618433 於 2009-8-22 17:14 發表

講緊TH

TH既BOT唔識出炸/燃燒彈
只係識用閃
Call of Duty : Modern Warfare 2
[HOOAH]團長 --- [HOOAH]Sam

Left 4 Dead 2
Samlau0459

Rainbow Six Vegas 2
[STF]團長 --- [STF]Sam

引用:
原帖由 samlau0459 於 2009-8-22 18:11 發表

TH既BOT唔識出炸/燃燒彈
只係識用閃
唔好講笑啦
我比bot燒死左好多次喇

用盾會行慢d但增加開槍穩定性但無得用瞄黎放遠射程限制上下視野而且透過藍色鏡望視野並非十全十美
當無按右鍵時侯盾係負累80%身體露出但擋既時侯站立只露出頭 手 腳 由於移速慢用盾既人要小心狙手
TH裡面用盾可以製造更多機會俾你開槍電腦唔會100%打中你但電腦會用手榴
用盾其實作用唔大 自由性唔高 但對戰可能好多人都唔識打

盾我拎尼過下癮咖咋  但vs用盾好屈機-.-

某程度rainbow six 用盾比起CS用盾難打....CS係咁掃或用SHOTGUN都可以打死....
Rainbow six 個保護全面好多

Rainbow Six : Veags 2 : [SSH] Him

vs呢 用盾好似好難穿咖喎= =

回復 7# 的帖子

識架佢地,可能你以為係隊友果d

vs 用盾真係好nds
要炸先搞得掂.
orz

回復 14# 的帖子

睇你快定盾佬快
一槍都唔射走去佢側邊先開餐
不過盾佬勁既話就KO左你Lu
所以見盾佬炸佢係最佳選擇

18 12