24 12
發新話題

[閒聊] Eason Chan - H3M大碟集中討論營

[Close]

Eason Chan - H3M大碟集中討論營

1.Allegro, Opus 3.3 a.m. 
2.還有什麼可以送給你 
3.於心有愧 
4.今天只做一件事 
5.一個旅人 
6.七百年後 
7.Life Goes On 
8.太陽照常升起 
9.不來也不去 
10.沙龍

YOUTUBE線上收聽:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=CF00B0973EDB83DA&search_query=H3M

本人推介:
沙龍
7百年後
Allegro, Opus 3.3 a.m.
於心有愧

不過始終都係鐘意Eason D舊歌...例:浮誇 , 最佳損友,明年今日,單車,Shall We Talk等等......
佢隻隻歌的背後都有佢的意思 , 仲有佢把聲唱諷刺的歌勁入肉(好似浮誇咁.)
聽完領悟到佢隻歌的道理 , 真係明白佢一隻歌花左幾多心機去做
所以我認同Eason係香港係一位實力派歌手

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
按圖即可進入信長之野望區

多謝樓主大大的無私分享 ~

eason無可否認係實力派....不過我比較鐘意聽英or日既歌...因為有d廣東歌d歌詞都幾9唔搭8
YUI*FlowerFlower*

咁耐先開呢個post搞到冇乜心情講添-_-
個人只鐘意兩首,七百年後+沙龍
會聽既除左上邊兩首仲有兩首,係於心有愧+還有什麼可以送給你

題外話麥浚龍首never say goodbye隻碟咩係咩?
壓力大,剋服緊

個人覺得Eason 之前d歌仲好聽......隻新碟得1,2首鐘意沙龍同於心有愧
人の最も重要なものは金銭ではありません
きみはどんなためです生存しています

我中意沙龍同太陽照常升起

引用:
原帖由 cocacola_ 於 2009-5-16 13:04 發表
咁耐先開呢個post搞到冇乜心情講添-_-
個人只鐘意兩首,七百年後+沙龍
會聽既除左上邊兩首仲有兩首,係於心有愧+還有什麼可以送給你

題外話麥浚龍首never say goodbye隻碟咩係咩? ...
好似只係單曲 無連碟上

沙龍是eason自己作曲的

回復 8# 的帖子

我鐘意佢講個句【速度】     
人の最も重要なものは金銭ではありません
きみはどんなためです生存しています

引用:
原帖由 W_a 於 16-5-2009 20:59 發表
好似只係單曲 無連碟上
你有冇聽灰色小飛俠
我想傾呢首歌好耐
壓力大,剋服緊

EASON 爽爽

我反而推介
於心有愧
七百年後
不來也不去
沙龍

實力派

引用:
原帖由 cocacola_ 於 2009-5-17 19:25 發表

你有冇聽灰色小飛俠
我想傾呢首歌好耐
隻歌都好似係幾個星期前....... 第一次聽勁怪 但聽聽下接受左...

引用:
原帖由 W_a 於 17-5-2009 20:41 發表
隻歌都好似係幾個星期前....... 第一次聽勁怪 但聽聽下接受左...
同感
第1次聽覺得超難聽...
跟住聽聽下又會不其然想再聽
搖滾樂既魅力 又或者可能係因為特別難聽先有咁既feel

有冇聽utada隻碟?
首首都好好聽...不過有幾首唔明佢翕乜
早d唱英文放棄日文咪好囉
壓力大,剋服緊

24 12
發新話題