44 123
發新話題

[締ξ死神ψ改編] 攻速上限大發現 ♬♪♫♩♭∮

本主題被作者加入到個人文集中
[Close]

[締ξ死神ψ改編] 攻速上限大發現 ♬♪♫♩♭∮

攻速/秒:   

原始英雄攻速(見附表)÷ (1+敏捷值X2%+技能或是物品加成%)

附表:   

(信長英雄沒變身都是1.8,而變身後的上杉為1.5稻姬跟幸村為0.9本多為0.8)

所以一般英雄攻速上限約為0.36秒一下
變身後上杉上限約為0.3秒一下
幸村及稻姬上限約為0.18秒一下
本多上限為0.16秒一下

補充:  

技能或是物品加成%+敏捷值提升%上限=400% [=4]

所以最終上限是500%的

補充:  

技能或是物品加成%上限=200% [=2]

敏捷值也是上限 =2

所以最終上限是500%的 (增加了400%)

睇唔明..有冇好d既解釋-

上杉上限約為0.3秒一下
↑大絕之後嗎?

另外三好大絕都係0.36秒嗎

上杉上限約為0.3秒一下

應該是指上杉第3招....

原來1秒打到3下算快啦....

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-12 00:46 發表
補充:  

技能或是物品加成%上限=200%

敏捷值也是上限 =2
咁三好加100 敏咪無咩用

上限2 = 100 敏 = 200%
150 敏都係200 %

呢點有d 唔認同

因為平時d 英過左100敏再加都有得快

引用:
原帖由 jeska 於 2007-2-12 12:14 發表

咁三好加100 敏咪無咩用

上限2 = 100 敏 = 200%
150 敏都係200 %

呢點有d 唔認同

因為平時d 英過左100敏再加都有得快
三好加敏只係直接0.36打一下
唔係無用,只係直接頂
~!kAy!~

咁井e呢?
暫時獲得強大的赤鬼之力,能讓這個部隊攻擊速度提昇400% 移動速度20%,但是會受到74%的額外傷害。持續14秒。
佢開左呢招既攻速都唔好睇小wo!!
加上佢仲有一招增加自身60% 攻擊速度。10%移動速度。
d攻速又如何?

知左n年la..不過都多謝你  

為什麼普通英超高敏頂攻速都不夠快呢?原因是真田、本多、稻姬等是直接加x倍基礎攻速,並不同加x%攻速。
所以……本多萬歲!

一早知了= =
但係一樣要thx

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-12 00:43 發表
攻速/秒:   

原始英雄功速(見附表)÷ (1+敏捷值X2%+技能或是物品加成%)

附表:   

(信長英雄沒變身都是1.8,上杉為1.5,而變身後的稻姬跟幸村為0.9,本多為0.8)

所以一般英雄攻速上限約為0.36秒一下
上杉上限約為0.3秒 ...
上杉為1.5<--放既位置錯誤,引起誤會~~
應為:信長英雄沒變身都是1.8,而變身後的稻姬跟幸村為0.9,本多為0.8,上杉為1.5。

上杉上限約為0.3秒一下<--上杉變身技有加基礎攻速,所以上限較高
如果只開第三招只可以做到普通既攻速極限,要再開大先可以0.3秒一下。

井e:無論點佢最多只可以做到0.36秒一下

引用:
原帖由 Uran 於 2007-2-12 17:03 發表

上杉為1.5<--放既位置錯誤,引起誤會~~
應為:信長英雄沒變身都是1.8,而變身後的稻姬跟幸村為0.9,本多為0.8,上杉為1.5。

上杉上限約為0.3秒一下<--上杉變身技有加基礎攻速,所以上限較高
如果只開第三招只可以做到普通既 ...
已更改了

唔怪得成日覺得幾把九千一都冇乜用=.=

44 123
發新話題