發新話題

[投訴]沒有觸犯版規

[Close]
可是小飛豬並不反對轉帖

沒有犯版規也要扣分 是否太過份呢...

若果你覺得轉帖是應該扣分 我希望可以在版規看得到

引用:
原帖由 plastic_pan 於 2007-2-7 20:04 發表
佢全部轉載

小小就唔怕

但係全部都係轉載就唔好
都話佢唔服既係版規冇寫...

所以解決方法:
1. 加版規
2. 不扣分

這樣才公平吧...

引用:
原帖由 殘兵|小恒 於 2007-2-9 00:15 發表
他們不是想要回被扣的分呢..
只想得到版主明白,他們並非有意
而版規又沒有明確說明..
更使我們被其他會員怒罵呃POST..
冇錯

版規就像社會上的法律 人們才能遵守

沒有犯版規也罰人 就像沒犯法要坐牢一樣

吸煙大家都知有害 但法律未禁止吸煙前能夠將向你噴二手煙的人監禁嗎? 答案是不可以

如果vlan的版規沒有效用 天下則大亂也

版主想怎樣就怎樣 人們也不會知道怎樣才能post 怎樣不能post

平常人跟本連"連續發post"是犯規也不知道 貿然扣人分 怎能讓人信服呢?

請慎重細閱這些意見 尤其是版主們

解決方法:
1. 更改版規(如讓小飛豬給予版主改版規的能力)
2. 開個post告訴別人怎樣是對 怎樣是錯

版規未改... 不能完全話邊個錯...

但我知alan_wong8話佢會改版規(唔知幾時)
小飛豬就話唔限制每人發幾多轉帖, 多多益善
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=11969

管理員們的話也有矛盾

我們也不應該妄下定論吧...

因為我們怎樣也是錯, 1個唔限發帖數 1個事後話限制發帖 ...

如果小飛豬冇咁忙的話才有可能加翻分吧...

我們等等吧

引用:
原帖由 小飛豬 於 2007-2-9 11:05 發表
不會限制一日發幾多帖

不會限制一日轉幾多帖

週一時候.如有版主扣錯分.會加返
大家係咪應該尊重管理員呢
現在給我的感覺是版主權力蓋過管理員...

你們是否應該停止罵戰呢?
引用:
原帖由 立哥 於 2007-2-12 22:43 發表
呢位人兄..到而家我相信佢寫既野係比你出色好多同有用過你
你連佢既水準都達唔到仲可以批評到一文不值?
立哥先生,
據我所知批評人地係爛文唔係殘兵...
而且這裡並不是只供給文學水平極高的人用的
這只是供人們討論的平台論壇
難道寫得不好就要禁止嗎? 我可不敢苟同
我認為寫得不好就應該給他們意見~~

引用:
原帖由 潮小花 於 2007-2-13 15:44 發表
「討論」?「罵戰」?
噢!
不大明白 可以闡述嗎?

引用:
原帖由 立哥 於 2007-2-13 16:41 發表
另外你提出既問題,根本自身存有問題,版規係死ge人係生ge
如果佢地不斷發貼,咁大家都可以喇,唔通你又有咁做過咩,
就係佢地唔識自律,就係因為比一個自由出黎,佢大家就可以濫用,
畫公仔洗唔洗畫出腸?
1. 我認為小飛豬係人一個, 我覺得小飛豬係生的 唔係死的.
    我引用的是小飛豬此個帖內其中一個回覆
    相信是他對此事的回應吧
2. 罵戰唔係話你, 立哥 (所以我分開左... 上半部同下半部... 可能你誤會了 這次我會加條線)
    我指的是有人話"爛文" 有人話"不自律" 有人話"會考生"吧
3. 既然你都識講 好的帖會有人回, 咁即係唔會沉啦
    差的帖自然會沉落底 這麼簡單的道理.... 大家都懂得吧
4. smileboy, 這裡我找到最富挑釁性的字眼莫過於"爛文"吧
    而我也沒說你批評殘兵, 只是說你批評沒水準的文章是爛文(不對可以再次指正)
    這是最接近"批評到一文不值"這句的意思
    我唔知佢有沒有搞錯左對象, 所以提出"據我所知批評人地係爛文唔係殘兵..." 沒其他意思
    因為我見唔到殘兵怎樣批評到一文不值

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
引用:
原帖由 潮小花 於 2007-2-13 15:46 發表

妳都識得用停止「罵戰」黎句野
妳走黎問我
我真是不明白.............

發新話題