16 12
發新話題

唉.. 請大家好好學習如何「發帖」好嗎?

[Close]

唉.. 請大家好好學習如何「發帖」好嗎?

如果只係隨意copy某論壇既文過黎..  好/劣都無去睇過、揀選過

咁樣大量轉帖不單對大家無好處、教唔到大家d乜之餘

仲相等於將本論壇既帖子直接與某論壇掛鉤  

那  叫大家上某論壇不就可以了嗎?  

一方面鼓勵大家發帖..  但不是偏重於轉帖啊  

如果你是自創寫文  我沒意見  多多也好  我更會親自回覆支持

但這樣濫貼文章  將整整兩頁洗去  會阻礙到大家的啊..  你們明白嗎?  

大家應該齊齊保障大家的利益..  論壇是大家的  不是個人的  

版主忙碌  未能抽空去管  就不代表大家可以來亂  

請大家好好自制  以確保論壇帖子的質素  謝謝

緊記..  
貴精不貴多啊
想賺積分的..  去吹水區吧!
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

我都覺得好似洗版咁._.”
得閒去多d吹水區~仲良兄會很高興的

問題係..

我短訊左比某一位洗版兄

佢仲覺得自己無錯..  仲用版規「鼓勵發文」黎支持自己  

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2007-2-7 00:13 發表
問題係..

我短訊左比某一位洗版兄

教而不善,下等人也

大家自律不就好嘛..

等我都post返d舊作先  

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2007-2-7 00:13 發表
問題係..

我短訊左比某一位洗版兄

版規的而且確是這樣
給人誤會了還要認錯?
跟版規又不是 不跟又不是
你想我地怎樣?
你這篇跟信長有什麼關係?
你犯版規,難度我就要控告你不成?

你指的洗板時什麼?
3個唔同人去發表文章
因為名字相似就是洗板?

你是要這麼幼稚不去想想造成這些誤會的問題
反來怪我地?不要以為打一篇文章就自以為是好嗎?

引用:
原帖由 <i>殘兵|笨新</i> 於 2007-2-7 05:22 發表<br />

<br />
版規的而且確是這樣<br />
給人誤會了還要認錯?<br />
跟版規又不是 不跟又不是<br />
你想我地怎樣?<br />
你這篇跟信長有什麼關係?<br />
你犯版規,難度我就要控告你不成?<br />
<br />
你指的洗板時什麼?<br />
3個唔同人去發表文章<br />
因為名字相似就是洗板?<br />
<br />
你是要 ...
<br />
冇計
因為全係你們團的人
看d文
全係殘兵xx
你要怪,怪你的團人吧

回復 #1 SmileBoy 的帖子

轉貼多咩? 我唔覺
反而我覺得係 原創貼 少之又少
相比下
轉貼可能會好多了

與其 埋怨轉貼太多 不如 鼓勵 原創

以上小弟 愚見

引用:
原帖由 戰俘 於 2007-2-7 09:14 發表
轉貼多咩? 我唔覺
反而我覺得係 原創貼 少之又少
相比下
轉貼可能會好多了

以上小弟 愚見
我們一向 鼓勵 原創的.

引用:
原帖由 殘兵|笨新 於 2007-2-7 05:22 發表

版規的而且確是這樣
給人誤會了還要認錯?
跟版規又不是 不跟又不是
你想我地怎樣?
你這篇跟信長有什麼關係?
你犯版規,難度我就要控告你不成?

你指的洗板時什麼?
3個唔同人去發表文章
因為名字相似就是洗板?

你是要 ...
因為有好多咩教學乜教學
10個有7個都轉貼
而佢既意思係
轉文就去吹水區  果度大把人同你慢慢傾
而且因為信長區轉文情況嚴重先會咁
如果任何人犯版規   你都有權去投訴
亦都無人阻止你去投訴

一係我地呢度限制轉貼數目,每日最多一篇lo,冇寫名轉貼既一律視為呃post,咁情況應該有改善。
我都係浩方轉黎 前名叫>G.O.D<.C.o.M
vlan叫:嫩b星_小Q

引用:
原帖由 ray0002001 於 2007-2-7 14:21 發表
一係我地呢度限制轉貼數目,每日最多一篇lo,冇寫名轉貼既一律視為呃post,咁情況應該有改善。
不太可能吧...

如果沒有轉貼字眼 我都會先警告

再等24小時...

如果沒有改回就扣分..

有d會改l(流星_k 識改返先)

膠隊既人就發足兩次都唔理會...只有扣分..

之後又黎...再警告 等24小時又沒改

最後又扣多次\./.......

好似當版主無到咁..諗起都唔haapy
| LoSeR | ToM

積分都無咩用既
積分區都無人玩

引用:
原帖由 戰俘 於 2007-2-7 09:14 發表
轉貼多咩? 我唔覺

唔多

乜乜教學轉帖..  乜乜[轉帖]教學

足足兩三頁  

我文中有說鼓勵原創  睇清楚d先好嗎?  
引用:
原帖由 殘兵|笨新 於 2007-2-7 05:22 發表

你是要這麼幼稚不去想想造成這些誤會的問題
反來怪我地?不要以為打一篇文章就自以為是好嗎?
Orz

好多野校規都冇寫明  咁就代表一個學生可以咩都做?  

版規係訂定最簡單既規限  而版規之下  靠既  就係會員既自律

你認為你同你團友  不停轉帖轉帖..  貼到成個版幾頁都係咁既文  真係冇問題?

好多野都係要靠自己去分析..  唔係要人地寫到明唔可以做乜先唔可以做乜  

我相信大家都是聰明的會員  唔會濫用自己既權益  thx

正所謂見招拆招,你開積分區,人地就利用版規既漏洞黎不停發post呃分,因而造成vlan而家有一個轉貼成風的風氣,目的只有一個---->50積分,這只會鼓勵人不斷轉貼。
如果vlan上個個都係咁,原創的post只會被轉貼的漸漸取代......
最後,希望各位自津,支持原創!!!
我都係浩方轉黎 前名叫>G.O.D<.C.o.M
vlan叫:嫩b星_小Q

16 12
發新話題