發新話題

三井Sama大陸同胞入黎(更新)

[Close]
如果就樓主咁講既話   即係全部國家既人都唔洗去旅行
你去旅行實會好想識新事物   同認識新人  
而家比樓主講到  想認識新事同識人係一件好缺德既事咁-.-
真係唔知你搞咩  你大可以PM管理員叫管理員同三井講叫佢唔好係咁開POST
但唔係好似你咁開POST鬧人囉-.-  你即係掉你自己面嫁JA~~

引用:
原帖由 花汶 於 2011-11-14 21:09 發表
每個國家既人既社際交流方式都會有唔同
你唔比大陸既人就係咁熱情?
即係好似楊利偉來港  你係咪要佢講粵語配合你呀?  
我首先排除左個條友勁定唔勁   有新人唔係應該歡迎?除非佢人格差既姐  但我見唔到佢人格有幾差 ...
佢開甘多POST哂自己幾勁幾勁
之後開POST抽水串自己隊友廢
甘叫人格好?
我吾覺得

回復 107# 的帖子

就係一件事就睇成人咁
你的智慧何在??
士為知己者死

引用:
原帖由 I.mZeRokAi 於 2011-11-14 21:19 發表

佢開甘多POST哂自己幾勁幾勁
之後開POST抽水串自己隊友廢
甘叫人格好?
我吾覺得
睇黎你唔係好明我講D咩
你去大陸聽人講野周街都係粗口嫁啦好出奇咩?
你試下去玩下英雄聯盟美服   人地夠狂講粗口啦  係你唔識聽/唔識睇姐下嘛
人地社交方式係咁我地有咩權話人  你最多都係去勸佢  唔係去鬧佢囉好冇- -
咁我想問   香港人又好好?  你去下D低LV場玩下啦  個個都講粗口嫁啦  咁洗唔洗又開POST鬧呀=.=?
仲有  而家乜好興開分身同人講野既咩=.=  又係香港人既人格?傾計唔洗驚比人知正身嘛

引用:
原帖由 花汶 於 2011-11-14 21:20 發表

睇黎你唔係好明我講D咩
你試下去玩下英雄聯盟美服   人地夠狂講粗口啦  係你唔識聽/唔識睇姐下嘛
人地社交方式係咁我地有咩權話人  你最多都係去勸佢  唔係去鬧佢囉好冇 ...
我只系睇吾過眼佢扮哂野甘
講完吾介意隊友新手之後開POST抽水

而且樓主講既野吾系冇道理
因為大陸粗口+冇禮貌文化吾代表我地需要接納
更何況大陸根本冇甘既文化

正所謂入鄉隨俗
黎VLAN吾融入呢度既文化反而做甘多人地睇吾過眼既事
用普世價值觀睇已經接受吾到

引用:
原帖由 ★MR 於 2011-11-14 21:20 發表
就係一件事就睇成人咁
你的智慧何在??
呢樣系大家得出既共識
你睇下有幾多人講呢句
一個字講晒:自大 一黎到就話自己本多神 又話輸自己友

路過

其實重點除左佢人品自大方面
就系佢自己走黎炮人先
做得出抽人水預左有後果
仲要走黎開POST 一連串粗口炮番我地?
甘我地回應下佢都好應該

引用:
原帖由 花汶 於 2011-11-14 21:15 發表
如果就樓主咁講既話   即係全部國家既人都唔洗去旅行
你去旅行實會好想識新事物   同認識新人  
而家比樓主講到  想認識新事同識人係一件好缺德既事咁-.-
真係唔知你搞咩  你大可以PM管理員叫管理員同三井講叫佢唔好 ...
想認識新事同識人係一件好缺德?咁洗唔洗講曬粗口,問候人呀,佢指住全部香港玩信既人講,如果你喜愛比人問候既你咪支持佢囉.
提醒他收斂自己又有錯,唉,VLAN就系有黎D人.

呢個帖好大陣鞋油味   

有POST又嫌多
冇POST又嫌少
呢個POST 88啦

引用:
原帖由   ★Bebe. 於 2011-11-13 22:20 發表

你似癲dog多d-,-
一黎就糸咁汪汪
但係佢講野又唔係冇道理

引用:
原帖由 小烏依人 於 2011-11-14 04:11 發表
呢排 見到個咩lun野3井係lun咁爆post就火起... 呢到係香港人玩閎地方 勁同唔勁唔係你評頭論足既 入黎交流?_? 我睇你個lun款 似係黎香港人既地方攪事多過交流... 要串又好咩都好 番去同你既大陸同胞講啦... 唔好係到 ...
你上網上香港網好啦 唔好上大陸/外國網呀

引用:
原帖由 花汶 於 2011-11-14 21:20 發表

睇黎你唔係好明我講D咩
人地社交方式係咁我地有咩權話人  你最多都係去勸佢  唔係去鬧佢囉好冇 ...
討論內地文化?
真係唔知你搞咩

每個地區既人都有自己既說話方式
可能你覺得佢係到侮辱/嘴炮緊你;
但係我就覺得佢係係到玩/講笑
我覺得佢講野好好笑 好友善
其實此帖沒有意義;
你不滿三井可以去管理員到講。
少post又話唔好
多番少少post d人又話上位
人地開post 你唔like米唔睇囉 難道你以為vlan得你一個人用? 你唔鐘意就唔比?
我善意討論 不是惡意批評!

發新話題