發新話題

[交流] 有咩果實可以黑到赤犬

[Close]
版主 ***************

引用:
原帖由 最終の作 於 2012-6-5 23:55 發表
SORRY
雖然我唔認識BSL
不過要重睇應該係你?
邊個係傻仔就心照啦~~

申利:岩岩重睇睇到鬼魂島^_^
姐系話由此可以睇到暗暗果實既能力所用到既招式系引力;
而且作者亦加上引號;
由此可以睇到暗暗實力所用既能力同招式系引力-__-;
吾系bsl;口中所講既引力果實-__-;

回復 92# 的帖子

我又沒話係BSL口中所講既引力果實

只係有會員話黑暗果實唔係引力
又叫人重睇什麼什麼
自己又未搞清楚叫什麼人地重睇...

不過
所謂既引力果實其實同黑暗果實有咩分別?
只係尾田將佢分為自然系咪叫黑暗果實囉

佢同超人系既沒咩分別
都係自然化唔到
同樣都只係有實體
只係用黑暗果實哩個名似比引力果實更廣泛
技能方面甚至可以比只有引力強!!

引用:
原帖由 碌●蕉 於 2012-6-5 23:59 發表
版主 ***************
- -想點,小心比人扣分

引用:
原帖由 最終の作 於 2012-2-11 20:11 發表
認真的
其實係叫搖晃果實
老老實實
唔同公司.所以譯名唔同

樓主唔明你想講咩   ?

黑胡子嘅暗暗果實能力打5低赤犬
雖然佢有招 [闇水]可以吸赤犬,但呢招係要掂到赤犬先可以令赤犬暫時失去能力
赤犬可以響俾黑鬍子掂到前,用岩漿遠攻黑鬍子
註解------[闇水]:發出引力把敵人強制吸來,可使惡魔果實能力者暫時失去能力。
不過黑鬍子可以吸收其他剛死去的魔果實能力者嘅能力去克赤太

路飛雖然可以用武裝色霸氣去捉赤犬,但係赤犬被捉時依然能用能力
+上橡膠人怕熱,所以赤犬係橡膠人嘅天敵

青雉應該可以同赤犬互克(雖然爭做元帥果陣輸左)

白胡子震震果實吧= =!!!!

用霸氣打

引用:
原帖由 尐明 於 2012-6-21 04:13 發表
用霸氣打
都話題目係用咩"果實"打得嬴,唔係用霸氣
E.T. X 2012

~~

光<<<~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

唔知呀我
-也許我們當時年紀真的太小.

回復 100# 的帖子

咁有咩果實打得羸 ?

引用:
原帖由 尐明 於 2012-6-22 07:36 發表
咁有咩果實打得羸 ?
戰國掛,變大佛玩衝擊波,都幾勁架
E.T. X 2012

引用:
原帖由 比卡超╰╮ 於 2012-2-11 14:00 發表

因為佢係作者   明白 ?
姐係主角無敵論喇

發新話題