發新話題

[交流] 綜合動漫吹水帖

[Close]
引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2014-1-30 15:41 發表

寶具全開既狀態下,唔計架空英靈小次郎

應該到紅A
個隻騎馬個隻..之前好似比SABER秒左...連戰鬥畫面都無乜XD

紅A無限劍陣廢咩?

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-1-31 15:20 發表

個隻騎馬個隻..之前好似比SABER秒左...連戰鬥畫面都無乜XD

紅A無限劍陣廢咩?
RIDER 個人覺得佢仲有好多技未開。

本人覺得紅a算勁。有固有結界既都唔廢得去邊。

奇策士とがめ。

RIDER勁呀 CASTER就... ?

引用:
原帖由 無撞 於 2014-1-31 19:42 發表
佢把野插到金閃閃咪勁
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2014-1-30 02:04 發表

會有原作冇既新劇情
背影男紅A同霸氣Lancer太型
紅a既背影係最型,已經成為一個象徵
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 3.14 於 2014-1-31 07:26 PM 發表

RIDER 個人覺得佢仲有好多技未開。

本人覺得紅a算勁。有固有結界既都唔廢得去邊。
RIDER勁+1  一向能擔任Rider一職既,都係擁有超卓既寶具

Rider係Saber線比Saber既主角威光秒左
但佢連石化魔眼都未開過加上係HF線,係佢靠招大贏左黑化無限魔既SABER (大技互轟)
引用:
原帖由 無撞 於 2014-1-31 07:42 PM 發表
呢隻caster不得了,除左高速詠唱神言魔術
寶具全開下,其實Caster仲有[金羊毛]可以召喚出「龍」
龍種係TM世界黎講,「神秘度」係生物中近乎頂級,好似高過幻/神獸(兩個rider既坐騎都係)
根據蘑菇設定,神秘愈大=威力愈大,所以條龍都唔講得笑
不過Caste既職階操控唔到龍,連Rider招騎乘A+都用唔到
所以5代caster同4代比,係勁好多,不過又係威光關係

騎乘仲要好似唔計龍種                  .

解釋下點解我覺得紅A戰力比唔上其他英靈既原因

Archer對:
Saber     唔夠打就眾人皆知 fate線比saber一刀ko  ubw線對住魔力全開既saber又輸
Lancer   fate ubw線一開頭唔係士郎係到令Lancer改變目標,下一刻就會死係真名解放既GB下
                ubw線教堂前段既決鬥,只係動畫化睇落好似勢均力敵,但原作中既archer係節節敗退,開完Rho Aia更報廢一條右手
Berserker  外掛一名
Rider     寶具太強大,而Rho Aias既概念只係對投擲武器絕對防禦,所以未必擋到,加上可以連發
Caster   Archer贏到既原因只有一個,因為係成為Archer之前佢係一個魔術師,對魔術有充分了解先破到定身陣,唔係又等gg

感覺實戰caster打邊個都輸

近排係布卡見到套漫畫叫維羅妮卡
暫時睇完,發覺唔錯。
有D似地獄少女。

奇策士とがめ。

引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2014-2-1 00:50 發表
解釋下點解我覺得紅A戰力比唔上其他英靈既原因

Archer對:
Saber     唔夠打就眾人皆知 fate線比saber一刀ko  ubw線對住魔力全開既saber又輸
Lancer   fate ubw線一開頭唔係士郎係到令Lancer改變目標,下一刻就會死係 ...
佢仲有無限劍制。
印象中佢剩係FATE線單挑BERSERKER用過一次。
UBW線都係用比男主角睇。冇對界寶具既話,固有結界我覺得係最勁

奇策士とがめ。

引用:
原帖由 3.14 於 2014-2-2 11:09 發表

佢仲有無限劍制。
印象中佢剩係FATE線單挑BERSERKER用過一次。
UBW線都係用比男主角睇。冇對界寶具既話,固有結界我覺得係最勁
士郎先勁~_~ 雖然係主人..

可以用大量番版...打爆正版...

無限復製人地個寶具...之後打人..

如果士郎復製核彈之類..呢D強大武器..你估邊個夠佢打?

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-2 22:55 發表

如果士郎復製核彈之類..呢D強大武器..你估邊個夠佢打? ...
紅A咪係士朗=.=
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-2-2 10:55 PM 發表

如果士郎復製核彈之類..呢D強大武器..你估邊個夠佢打? ...
只限"劍"

加上唔係復制,係投影,投影物會比原件下降一個等級

引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2014-2-4 00:05 發表

只限"劍"

加上唔係復制,係投影,投影物會比原件下降一個等級
只限劍....

下降一個等級....只要大量就ok...

王之財寶都可以投影....

發新話題