發新話題

[2.0.5.0] Max United RPG Server

[Close]
辛苦哂max大了...

求救, United RPG 怎樣重切密碼?

United RPG 戶口懷疑被盜, 有何方法reset?
昨晚還在玩, 今日便密碼不正確了

引用:
原帖由 envelope 於 2010-10-14 15:52 發表
United RPG 戶口懷疑被盜, 有何方法reset?
昨晚還在玩, 今日便密碼不正確了
你Game名係咩? 你最好加M群先。

引用:
原帖由 chu1720 於 2010-10-14 16:14 發表 [img]http://w[/img]

你Game名係咩? 你最好加M群先。
我game名係  Damn!  , 麻煩你check check

我思疑你之前玩既, 唔係max個server

max jump論壇好似接左係邊度可以dl返2.3BATE5呀?
新果個強制轉移好似唔係好得,過人唔睇lv............

引用:
原帖由 calsonchiu 於 2010-10-13 20:18 發表
到目前為止
發現冇save既人有以下其中一個特徵(有兩個)
1. 全個名都係由中文字組成
2. 個名入面有 ` (tab上面果個)符號,例如:mist`
更正
應該是全個名都係由2個中文字組成(或3個?)
因為我4個中文字組成(沒符號)
未試過唔見save

月經文又來了@_@

最近係屋企既時間少左, 相對玩既時間都少左,
server既bug亦都清得7788, 而加只能係雞蛋殼裡挑骨頭,
1.no mercy 地圖, 會 [出現雙方有真實玩家才能進行遊戲] 問題
相信sac都會出現,

2.隊友死亡扣經系統, 自己先死,
其後隊友死亡時, 亦都會扣經.

3.100血以上不能使用藥包/藥丸

bug就講完啦, 平衡方面, 而加能力值上限果邊, set得幾好,
但係職業方面, 就有少少問題啦,
我自己都轉去生物, 發現生物既自救能力係非常高, 對tank既傷害又高,
而且, 係危險既情況下, 配合埋無敵術, 簡直天衣無縫.
現時Lv top10, 7生物 2士兵 1心靈

雖然, 論救人效率, 心靈的確係第一位,
但係相比於生物, 都係略有遜色

而其餘兩job有咩特色, 真係唔清楚.
工程師既衛星炮, 的確獨特,
但太過危險, 所以冇乜人敢用.
士兵方面, 應該係攻守兼備既job, 無錯, 不過佢唔係第1,
論攻, 大家殺特感, 都係1刀起 2刀止,
但係打tank, 生物既威力絕對係大過士兵
論防, 士兵的確係高防, 但生物擁有既, 係100%防禦
所以士兵比起生物, 應該贏在跑得比較快.

無敵術cd?
要殺一個生物專家 (唔計飛落街)
(1)1個長達35秒以上既攻勢,
(2)1個有威脅既攻勢, 令到該玩家用無敵術, 然後要係30秒內發動另一個致命既攻勢, 否則無敵術再次發動
所以生物死既情況, (1)就係落單隊友唔救,  (2)就滅團

=================建議===================
職業平衡方面, 一係就改善弱勢職業, 一係就壓制強勢職業,
前者, 可以增強槍械既威力 (註:小心robot攻擊力被影響)
工程師射速快之外, 可行的話, 順道也增加準確度.

後者, 心靈被任何特感捉住, 都唔可以傳走,
亦都唔可以傳來被捉住既人,
而生物, 無敵術唔可以被濫用, 可以減短持續時間或提高使用既mp量或大幅增加cd時間,
降低嗜血術的攻擊速度.

其外, 隊友死亡扣經系統, 對老手保護新手既意識並沒有增加多少,
相信獎勵系統比起懲罰可能更有效.

引用:
原帖由 wondland 於 2010-10-16 05:10 發表
=================建議===================
職業平衡方面, 一係就改善弱勢職業, 一係就壓制強勢職業,
前者, 可以增強槍械既威力 (註:小心robot攻擊力被影響)

後者, 心靈被任何特感捉住, 都唔可以傳走,
亦都唔可以傳來被捉住既人,
而生物, 無敵術唔可以被濫用, 可以減短持續時間或提高使用既mp量或大幅增加cd時間,
降低嗜血術的攻擊速度.

其外, 隊友死亡扣經系統, 對老手保護新手既意識並沒有增加多少,
相信獎勵系統比起懲罰可能更有效.
紅字為支持
紫字為反對,因為如果係咁就一定冇人做心靈
綠字相信一樣冇用
計分計10人會好好多
不過唔知做唔做到

↑
不如增加攻擊力..我做過工程師..就算準確度100000%
個人攻擊力低 都係=
衛星炮威力高可以用來..................................TK既

係我眼中工程師已經消失....士兵都就快..
但士兵有用之處係玩跑Online/防禦都OK
工程師就....射速+整子彈(多彈射得快,但低攻唔痛) 衛星炮(6000傷好勁,就連大過都幫你加幾個) 3招技得個樣

MAX,我係大佬,我個名兩個名 我想改名。名成「大佬一」,對,是,。「大佬一」 勞煩MAX了。

名字的bug修服了,不用改名~

辛苦了, 理應休息一下.

我覺得工程可以再加個重機robot技
時間最高可以去到3分鐘 要好多mp
跟住改改個攻速同攻擊力 禁應該都有少少用掛
而士兵可以加個變身術 變造特感樣
比特感捉到/近攻到/倒下就變番人
可能有少少難 整個掩飾術計秒可能會易d

你呢個ser係好玩 但係勁一邊廢一邊
今日玩仲話殺新手 放d高lv行

發新話題