發新話題

[討論] 信長之野望P 15.3F4

[Close]
反對投降指令 可改簡短就OK
-N FOR NO

可唔可以加番隻S版大技用槍果隻英雄(唔記得咩名)

引用:
原帖由 Aape. 於 2018-10-11 18:20 發表
可唔可以加番隻S版大技用槍果隻英雄(唔記得咩名)
北條氏康?

其實我手頭上ge模組有

北條氏康 (S版)
北條早雲 (法師黎)
甲斐姬 (S版)
猿飛佐助 (信貳個隻)
山本勘助 (拎劍ge近戰)
塚原卜傳 (拎劍ge近戰)
一個女忍者模組 (?) (拎劍ge近戰)
舊版信長柳生十兵衛
信貳武田勝賴(要問ALS睇下用唔用得)
同埋14.0 ge加藤清正 + 清水宗治

不過我想重新設計過曬技能組, 當新武將黎推出
有可行又有趣ge技能組唸法可以提出黎-3-

引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-10-12 10:21 發表
其實我手頭上ge模組有

北條氏康 (S版)
北條早雲 (法師黎)
甲斐姬 (S版)
猿飛佐助 (信貳個隻)
舊版信長柳生十兵衛
信貳武田勝賴(要問 ...
幾時有新英玩

引用:
原帖由 呀ken. 於 2018-10-11 18:25 發表

北條氏康?
好似係,佢擔住飛煙

建議
骨佬吸魔加強 原數值再加+某% 以及可以補魔

岩岩諗到 有冇可能每場可以隨機隱藏左某D英

者係普通英 都變成隱英 要V先有得中

大概九十隻英 假設隱藏1/4 左右 當20隻

咁就有機會唔使場場都見直 /羽 /加 /信/2龍 /武田

D人真係悶到呢

回復 383# 的帖子

不打算改動現有街場設定...

就好似好耐之前GE年代咁, 當有人V唔中隱英就走場直到自己V中
換番個situation, 有D人發現冇直江自選, 會走場RE到直江有得自選? 其實冇意思...
(當然我唔係話會令到大家走場, 而係怕令到大家唔想玩...)

與其咁樣限制, 倒不如我係地圖內建棄保制度, 比大家打街場選擇性開黎玩?
反正團隊已經有一個係-AP情況下棄保ge方法plan

引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-10-12 10:21 發表
其實我手頭上ge模組有

北條氏康 (S版)
北條早雲 (法師黎)
甲斐姬 (S版)
猿飛佐助 (信貳個隻)
舊版信長柳生十兵衛
信貳武田勝賴(要問 ...
竟然無銀甲淺井

引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-10-16 02:02 發表
不打算改動現有街場設定...

就好似好耐之前GE年代咁, 當有人V唔中隱英就走場直到自己V中
換番個situation, 有D人發現冇直江自選, 會走場RE到直江有得自選? 其實冇意思...
(當然我唔係話會令到大家走場, 而係怕令到 ...
內建棄保正WO!

aoba. -ar模式有bug  隨機唔到敵軍的英  例: 自身織田軍 隨機唔到聯軍英  然後菊一文字也似有bug 上次打街 開水照理會暈 但他開玩水還是能行動 幫處理

回復 387# 的帖子

因為15.0B開始將-AP常駐而令到隨機英雄只能夠會抽中自己軍或者中立英雄
(不影響自選英雄)
呢個問題會係下一版處理

PS: 如果想玩真正GE -AR -AP模式, 就一定要輸入"-AP"同"-AR"指令
(雖然-AP係關閉全陣營選英, 但請輸入吧-3-...)

至於菊一, 施法係可以魔免照禁, 但係係魔免情況下係無法生效
順帶一提, 如果九鬼開左大技(並唔係R技...) 再中菊一, 係不會被定身的

引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-10-18 10:30 發表
因為15.0B開始將-AP常駐而令到隨機英雄只能夠會抽中自己軍或者中立英雄
(不影響自選英雄)
呢個問題會係下一版處理

PS: 如果想玩真正GE -AR -AP模式, 就一定要輸入"-AP"同"-AR"指令
(雖然-AP係關閉全陣營選英, 但請 ...
大佬有冇諗住nerf血甲 又平又屈

回復 389# 的帖子

冇~_~ 除非遲D有

發新話題