發新話題

[交流] 路飛將來會有咩更大既難題

[Close]
引用:
原帖由 B-ALL: 於 2012-3-3 23:19 發表

e樣我知
但係咁稀有既能力,整係對兵仔有效
好似哂料左
雖然可以暈幾m條友
但係路飛拎黎打boss架ma
點可以對boss無效架  
你都識講啦..
對BOSS有效仲有咩意思

引用:
原帖由 B-ALL: 於 2012-3-3 23:19 發表

e樣我知
好似哂料左
雖然可以暈幾m條友
點可以對boss無效架  
打boss都係用檔比較合理
工口工口

回復 15# 的帖子

打boss用武裝同見聞都夠用

引用:

e樣我知
好似哂料左
雖然可以暈幾m條友
點可以對boss無效架  
boss梗係勁小小啦 你打機 d boss都有d會防暈啦-.-
更何況如果boss都有效 咪玩曬

打boss 真系......................   

霸王式我覺得用黎秒d兵仔咪算lo-.-

引用:
原帖由 最終の作 於 2012-3-2 22:02 發表
熟練同階段係兩件事.
路飛現在都只係基礎階段

你搵呢張出黎有咩用
熟練就係熟練
你睇真d...就會明白
(如果你有睇hunter...我用念力打個比喻...你應該更加明白意思
而且我覺得有異曲同工之妙 )

另外~如果兩年修行
都仲係講基礎......咁我相信....
極其量...整個團...都應該夠係新世界入面挽鞋

回復 22# 的帖子

以路飛既資質
學野的確係快
如果只用兩年時間
就將霸氣用得好純熟
咁仲邊有進步空間?

另外我講曬Luffy用霸氣既階段
你同我講什麼什麼熟練
有咩關係?

照你咁講
Luffy一用霸氣就可以將魚人海賊團
戈10萬人暈曬啦
同紅髮/雷利一樣

我覺得佢用霸氣修復二檔減命的缺點就夠了, 是否有霸王色根本無關重要, 這個用處多數是為了減少殺生, 相信路飛兩年來也不只是練霸氣, 他將會有更多新技

可能霸氣都分級數~~~
路飛可能自如 但未到其他 未出現既級數!!
最可怕的事莫過于…
我被這個國家吞噬
變成一堆行屍走肉…!!
所以我不會回頭的!!

咁睇黎
霸氣深不可測
期待霸氣係路飛身上既變化
Nok

引用:
原帖由 orangejuice 於 2012-3-5 01:18 發表
我覺得佢用霸氣修復二檔減命的缺點就夠了, 是否有霸王色根本無關重要, 這個用處多數是為了減少殺生, 相信路飛兩年來也不只是練霸氣, 他將會有更多新技 ...
唔係太認同紅字...主要用途唔係唔洗打得咁攰咩綠字--乜霸氣可以修復減命架咩....

引用:
原帖由 BSL 於 2012-3-5 17:25 發表
唔係太認同紅字...主要用途唔係唔洗打得咁攰咩綠字--乜霸氣可以修復減命架咩....
講真op霸氣同hunter念好似,好似見聞色霸氣=念既元,
所以可以值得參考
hunter念裡面有一蕉係修復生命
工口工口

霸王色用黎對毛利既
關自然系咩事
對自然係武裝式

路飛真係一學霸氣就最勁既話
有咩睇.....
除非仲有野係霸氣之上
如果唔係路飛好次已經冇咩野講-_-''
引用:
原帖由 珍珠。奶茶 於 2012-3-5 19:11 發表

講真op霸氣同hunter念好似,好似見聞色霸氣=念既元,
所以可以值得參考
hunter念裡面有一蕉係修復生命
但係點講都係兩套野
你點可以將兩套野既招式一體化

引用:
原帖由 BSL 於 2012-3-5 17:25 發表
霸氣係可以修復減命, 你看不出路飛有很強的生命力?
白胡子的年紀大得驚人, 還可以參加大戰..
難道不是嗎?

路飛咁多船員, 難道會害怕打雜魚而浪費氣力? 對於好戰的索隆來說, 以一敵十萬更加是求之不得
娜美天候棒可以大範圍攻擊, 並擊殺人多名敵人, 根本不需要用霸王色
霸王色霸氣不是為了減少傷亡, 是為了什麼?

發新話題