發新話題

[交流] sTop

[Close]
引用:
原帖由 萬般的蠢事 於 2010-12-18 16:52 發表

只得兩隻,何來三隻?
世事無絕對,仙人模式未必打得贏九尾;
三隻蛤蟆是指這三隻
這種靈獸有著卓越的查克拉,

既然仙術不能勝九尾, 應該怎樣解釋鳴人卻用仙術擊敗了九尾?

引用:
原帖由 萬般的蠢事 於 2010-12-18 16:46 發表

我只係唔同意你講打贏九尾就可以贏十尾
不是不喜歡自來也;
如果用火影忍者漫畫自來也的能力,跟十尾的能力比較的話,自來也99%輸
我並沒有說過打贏九尾就可以打贏十尾.
請你看清楚一點, 我只是說可以打到十尾, 我也不能肯定戰果. 才這樣說.
事關我不肯定, 也不知道十尾的能力是什麼.

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-12-19 03:20 發表
三隻蛤蟆是指這三隻
這種靈獸有著卓越的查克拉,

既然仙術不能勝九尾, 應該怎樣解釋鳴人卻用仙術擊敗了九尾? ...
為何自來也爆仙人模式得兩隻?

引用:
原帖由 萬般的蠢事 於 2010-12-19 11:15 發表

為何自來也爆仙人模式得兩隻?
肩膀上的兩隻是蛤蟆仙人.
另外的三隻蛤蟆, 是鳴人打佩恩時召喚過的, 會忍術, 其中蛤蟆文太曾經和鳴人合力擊敗一尾.
亦能夠輕易解決佩恩召喚的"三頭地獄犬".

八門 最少打贏 一尾

開八門我估打唔勝八尾= ="
由古到今 尾獸大戰已經連續幾百年= ="
怎會被幾個只有三十至四十多歲的(小孩子)打倒

8門有j用咩

開頭睇中忍個到就真係以為屈機- -

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-12-12 12:47 發表
一代火影可以打敗宇智波斑.
宇智波斑可以控制九尾.
四代火影可以封印九尾.
嗚人用仙術炸飛了九尾.
證明自來也能擊敗九尾..
八門遁甲死門可以超越火影, 可以打敗九尾, 所以可以打到十尾. ...
包贏拳
拳贏剪
剪贏包
所以剪就贏拳?
歪理
YUI*FlowerFlower*

回復 23# 的帖子

為了節省時間, 這只是粗略簡介, 留給你自己想一想是否合理, 其中詳細分析, 早就在此貼的留言中出現了, 不是相生相克的問題這樣簡單. 而是根據實際的能力去分析見#11 #12 #16 #19

8門打9尾 8門就100%死 9尾就唔會死 但係會重傷
打十尾啦wo 8門比人一下秒左

尾獸應該好打啲-,-

我真係好好好好中意自來也

認真時認真 也是一位好老師

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-12-12 01:16 發表
可以打到十尾, 開到死門, 根本就係無敵.
不過代價就係死.
突發奇想, 如果不死二人組, 學左八門遁甲, 然後狂開死門, 咁咪好屈機?
傻仔飛段不死身架 打尾獸跟本乜門都唔洗開 囉對方既血 再畫個陣 已經ko-3-

尾獸嬴定了

引用:
原帖由 9991230123 於 2011-3-17 20:42 發表

傻仔飛段不死身架 打尾獸跟本乜門都唔洗開 囉對方既血 再畫個陣 已經ko-3-
勁既尾獸(9尾)一下打到你出左太空你點企陣

發新話題