發新話題

【Rainbow Six Vegas 2】新手教學攻略 (戰術篇)

[Close]
幫手推推先~
[GSG]隊長DAVY

R6好簡單唔洗真正有戰術指揮所以有無mic唔算係問題
真係有戰術一開始準備好晒咪得 如果唔係踢波果d點算?
真正戰術係唔會俾突發事發生
一切由玩家悟性決定
識玩就係識玩唔識就係唔識 講幾多都改變唔到既事實...

講真玩多d就會覺得入團係無意思...
除左為團戰

引用:
原帖由 你精我都精 於 2009-10-2 18:55 發表
一切由玩家悟性決定
識玩就係識玩唔識就係唔識 講幾多都改變唔到既事實... ...
都唔係既,
當唔止一個人既時候, 合作性亦都係影響成敗既其中一個因素.
最近既STF, 我覺得佢地係比較有合作性既,
有時佢地打之前會講一講策略或點玩法,
而入GAME既時候, 包括你所講既突發事件,
就要用MIC互相提點, 互相補足.
就例如玩TEAM LEADER, 我見到個對方個LEADER係邊,
就可以提示其他隊友知, 咁大家就可以朝住LEADER去進攻,
或者提點對友應該守住邊條路, 防止對方LEADER走去目的地.

我諗, 合作性呢樣野, 都係要靠悟性既.
所以識合作就合作到, 唔識合作就合作唔到,
講幾多都改變唔到事實,
唯有玩得多, 聽多D人地既意見, 開左竅, 有左悟性,
就明白咩叫合作喇.

引用:
原帖由 你精我都精 於 2009-10-2 18:56 發表
講真玩多d就會覺得入團係無意思...
除左為團戰
其實打機o者, 唔會話有咩特別意思既.
等於你改咩名, 你都會明白無咩意思架.
不過你都唔會求其叫做abc啦, 你都會去諗個名啦.

引用:
原帖由 你精我都精 於 2009-10-2 18:55 發表
一切由玩家悟性決定
識玩就係識玩唔識就係唔識 講幾多都改變唔到既事實... ...
人兄~
拿講明先我冇串既含意....有咩用詞失當敬請見諒
你話戰略係一開始制定~呢句冇錯
但係我唔認同你話唔會俾突發事發生
R6係FPS game, 變數邊度都會存在
你永遠唔會知敵人點郁, 點射
自己先諗下, 係r6入面, "冇突發事"呢句說話會唔會成立

到"識玩就係識玩唔識就係唔識"呢句
識玩就係識玩
但係我唔agree 唔識就係唔識
唔識真係永遠都唔可以做到識的話
咁自己諗下呢個世界會變成點
呢一句都係唔成立

即都好多謝你打咁多字
你的回文就是對我的支持!
多謝
Call of Duty : Modern Warfare 2
[HOOAH]團長 --- [HOOAH]Sam

Left 4 Dead 2
Samlau0459

Rainbow Six Vegas 2
[STF]團長 --- [STF]Sam

引用:
一切由玩家悟性決定
當你有MIC 有人指揮做D乜去玩ABC
同冇MIC 自己打自己既ABC 已經差好遠
[STF]KivaRa

推推推推推推推推推推
Call of Duty : Modern Warfare 2

Samlau0459

樓主所講既野已經係戰術層面,戰略要再然圍少少
係隊員配置、裝備分配、作戰方針果一類先係戰略

引用:
原帖由 aa16092000 於 2009-10-8 23:16 發表
樓主所講既野已經係戰術層面,戰略要再然圍少少
係隊員配置、裝備分配、作戰方針果一類先係戰略
呢個係前篇....
係準備計劃戰略既...
暫時係為大家做一個R6戰略家所寫
遲D先會加

Samlau0459

我諗係有人分唔清戰術同戰略的分別.
菲獵字

引用:
原帖由 beermare2005 於 2009-10-10 00:21 發表
我諗係有人分唔清戰術同戰略的分別.
(迷之聲:頂你呢d野心照得la!!!!做咩踢爆我....)

Samlau0459

引用:
原帖由 samlau0459 於 2009-10-10 12:29 發表

(迷之聲:頂你呢d野心照得la!!!!做咩踢爆我....)
咁應該讀下由本人解釋的戰術與戰略
分清楚唔該,兩樣野有好大分別
http://archer1609.wordpress.com/2009/08/16/%e6%88%b0%e7%95%a5%e8%88%87%e6%88%b0%e8%a1%93/

不過其實呢,我都未睇清楚我post,關於人手分配同都算係戰略的一部分,不過摸清底牌就係戰略以前的準備工作

引用:
原帖由 aa16092000 於 2009-10-10 21:50 發表

咁應該讀下由本人解釋的戰術與戰略
分清楚唔該,兩樣野有好大分別
http://archer1609.wordpress.com/2009/08/16/%e6%88%b0%e7%95%a5%e8%88%87%e6%88%b0%e8%a1%93/

不過其實呢,我都未睇清楚我post,關於人手分配同都算 ...
多謝呀~~~
搵左好耐....
就係搵呢篇野, 之前睇過但係搵唔返...
多謝哂呀~~~

Samlau0459

v_____v 睇到眼花
冇 心情繼續睇

發新話題