26 12
發新話題

vlan係大陸黎??

[Close]

vlan係大陸黎??

就甘既 我比人禁止訪問既帳號係: on
關於信6比賽 我地上傳左個唔係人人睇到既rp(龍大睇唔到話係錯誤rp 但係的確有人睇到)
之後我地即刻上傳番一個睇到既rp 但係龍大話過左評審時間 話我地輸 令到原本嬴兩場既我地(殺戮眾) 變左打和 得番一分
我地成班梗係不滿 呢個比賽 又要交成100蚊 我地既隊員又努力過練習 得番呢個賽果 當然係唔滿意
我地成班就 一齊討論 信6規則無列明 上傳錯rp 可以點做 有咩解決方法
而且 龍大話rp錯誤果陣 我地已經即刻上傳番個rp 但係上面已經講左 佢話過左評審時間 心諗:甘你講黎做咩? 話我地錯誤? 又唔比人上傳番岩既rp? 我地討論+發表意見=禁止訪問?心諗:呢到大6黎?e家我地成功拎番少左果兩分(信6比賽)
但係6隻ac 有d 200分 有晒icon 有d成30幾lv
我果隻就39lv 貼數亦唔小
我玩左vlan 甘耐 39lv(無掛機) 又成日係信區回貼 就因為討論番個信6比賽
你就禁止訪問?

本版規則
如受到不公平對待, 可在此提出申訴.
注意任何帶有粗口, 不雅, 謾罵, 色情 等字眼的申訴, 一概不會處理, 輕則禁止發言, 重則刪除帳號
如帳號遭到負分處理或永久性禁止操作 申訴時請提供相關帳號名稱及相關帖子連結
本版不接受少於一個月的暫時性禁止操作申訴 另外, 請與事件無關者不要作出不必要的回覆, 否則將會扣分或禁言處理紅色字話受到不公平對待,可在此提出申訴
咁我而加入正題先
我係前幾日就係呢個POST
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=427948&extra=page%3D1
到話
你地管理員要人地一小時內上傳RP
但係你地過2日先睇
到頭黎放返岩既就話上傳時間過左
其實我想帶出個信息只係
係咪即係話唔比人去更正
唔比人去補獲呢?
呢D都係我當時既觀點
為殺戮眾個問題結果出一句聲咁解
但係點解到頭黎我個AC換返個禁止訪問既結果?
我自問係VLAN 冇發佈外掛,洗版等行為
而且之前亦有將發現過既全圖外掛連結PM過你地
再加上個AC 都係2年幾 回貼+發貼計計埋埋都有約3000個
等級都有21級 而且我亦收到風
聽朋友講過 你地一直對我都唔妥 咁會唔會同我今次被封AC呢件事有關呢?
我只係覺得 如果一個支持左VLAN咁耐既玩家
只係幫有道理個面出一句聲 分柝下咁樣 就比人封AC
我就係覺得有少少受到不公平對待咁
可能個時因為個氣氛會搞到雙方都緊張 情緒高漲 大家有d過火咁
但係有冇必要將6個ac都封曬呢?
好似現實星期日套城市論壇咁
佢個到有時都有人講得激烈d d學生 甚至細路都可以講到好激烈
但係人地會唔會永遠禁止佢地參加呢?
我期望管理員可以認真睇曬我打既野
講到呢到 我個ac係:KaIHaNg

點解無回應? 管理員當睇唔到?

希望你可以正視你在 http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=427948  55# 的言論。

我并不認為你在上述的評論是對上載錯誤 replay 的 合理或理性的討論,而是對比賽的惡意中傷。

而你開這個POST標題,的態度更是令人憤慨。

另外你的帳號名稱 on(9)(9)  帶有不雅,已違反用戶協議。

引用:
原帖由 殺人會汁裝 於 2011-7-16 21:07 發表
本版規則
如受到不公平對待, 可在此提出申訴.
注意任何帶有粗口, 不雅, 謾罵, 色情 等字眼的申訴, 一概不會處理, 輕則禁止發言, 重則刪除帳號
如帳號遭到負分處理或永久性禁止操作 申訴時請提供相關帳號名稱及相關帖 ...
RE: KaIHaNg
你的確是非常懂得分析,但你在 http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=427948 58# 的分析是扭曲比賽規則,試圖推翻比賽規則,讓比賽無法進行。

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2011-7-19 18:05 發表
另外你的帳號名稱 on(9)(9)  帶有不雅,已違反用戶協議。
你識唔識英文家 on唔=戇

同埋我個ac唔係(9)  好大分別家 一個係圈住 一個係括號

唔該 我ac 好有意思 係你既思路唔正確
on 可以解 上  所以我當佢上位甘解
第一個9=98 意思 去 go 之類
第二個9=狗

意思係 我要努力上位 就算做到隻狗甘

我原全唔覺不雅

另外你話我惡意中傷比賽

甘我點解會中傷比傷?
點解對面輸兩場 會變左打和?
唉算數 廢事講多幾句你變番打和就唔好啦

真係大石責死蟹

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2011-7-19 18:19 發表
而你開這個POST標題,的。 態度更是令人憤慨
你想我成隻狗甘向你道歉?
我無錯點解要扮狗?
博可年博同情

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2011-7-19 18:19 發表

RE: KaIHaNg
你的確是非常懂得分析,但你在 http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=427948 58# 的分析是扭曲比賽規則,試圖推翻比賽規則,讓比賽無法進行。
容許我重申一次

只係幫有道理個面出一句聲 分柝下咁樣 就比人封AC
我就係覺得有少少受到不公平對待咁
可能個時因為個氣氛會搞到雙方都緊張 情緒高漲 大家有d過火咁
但係有冇必要將6個ac都封曬呢?
好似現實星期日套城市論壇咁
佢個到有時都有人講得激烈d d學生 甚至細路都可以講到好激烈
但係人地會唔會永遠禁止佢地參加呢?

信六我明白你們非常重視。
因此我亦明白到比賽規則的重要性,
但當時殺戮眾及其他有份參加的團隊,當然只限是有心參加的團隊都十分重視。
但因為3分變1分可以令到一個團隊大大提高出局機會,亦可以使其他團隊提高出線機會
可是當時比賽規則的確沒列明上傳錯rp其後的情況,甚至會採取什麼行動等等
因此很多人都看到那個比賽規則的確存有盲點,
而我們6個ac只是對於那個盲目發表觀點。

所以我認為
如若我們不重視比賽,不重視規則,大可以不討論結果
可以繼續無視該盲點,但我們是有心在VLAN進行遊戲,進行比賽的玩家
難免會想比賽規則盡量達成完美
這樣對雙方都更加有利,一來清楚寫明可以減少此類情況,二來亦可以使玩家減少對於規則有誤解等

如若我當時的言論是有對比賽規則作出扭曲,我先在此說聲對不起
但我們對比賽重視,規則重視,亦都是想VLAN的比賽能夠做到更好,規則更加完善
希望管理員認真閱讀

RE: ZinG.
請放心吧已裁決的不會更改,如果一個人犯事只會禁一個,若成隊人,就只能取消隊伍的參賽資格。你開得甘樣標題就預了你的帳號是不會被解封。

RE: 殺人會汁裝
比賽和 “城市論壇” 系兩回事,比賽是嚴謹是有規矩的。正如足球比賽,挑釁球證只會獲得紅牌離場, 再過份就會被禁賽.

上載錯 replay 就系犯規, 點講點樣嘈點樣搞小動作都系無法改變. 若上載錯 replay 唔系犯規,甘之後各隊都可以隨便上載一個 replay , 比賽就唔使再搞落去.

犯規後評審點樣判是評審的權力,  唔服可以提出上訴, 是否接納上訴是都是由評審決定的.
而他們卻選擇透過挑釁評審挑戰比賽規則甚至搗亂比賽來使 "上載錯 replay 不是犯規",
這是極度不智的做法.

只禁帳號而未禁出賽, 只算是一個小懲罰.

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2011-7-20 14:00 發表
請放心吧已裁決的不會更改,如果一個人犯事只會禁一個,若成隊人,就只能取消隊伍的參賽資格。你開得甘樣標題就預了你的帳號是不會被解封。

比賽和 “城市論壇” 系兩回事,比賽是嚴謹是有規矩的 ...
係咪我扮死狗會解封先

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2011-7-20 14:00 發表

比賽和 “城市論壇” 系兩回事,比賽是嚴謹是有規矩的 ...
比賽是嚴謹是有規矩的。正如足球比賽,挑釁球證只會獲得紅牌離場, 再過份就會被禁賽.
你咁講都有道理,
但係有冇諗過,足球上出現過不少黑哨?
到此我想說的都在之前2次回覆說到一清二楚了
我也沒有話可說了,反正現在理想結果都出來了

有時d rp係開唔到 因為路徑問題 之前我英雄賽走入去dl哂d rp 一場一場睇  先知     

if 想睇到 要跟番war3 比個路徑  姐係龍大要係rp file到 開番個同玩家一樣開既file eg 123 將個rp 放係replay/123/入面

OR 仲有一種情況 改過個地圖名掛 多一個英文 少一個英文 都好似會認左唔同地圖
呢個時候  我果陣既解決方法就係 入自己個map dl  入面 將信長幅圖改做玩家定落果個名...再重開war3 就入到個rp

管理員可不像普通會員著重那小小分和你那點名氣
至於你那貼名只要令管理員覺得有挑釁成份.可以說你有理也沒用.
比方說老師要找理由對付學生.多的是
管理員立埸不是在做生意.而是你要廳從他.他=公安.至於是怎樣的公安.不用多說
他不在意少你們這些人玩vlan.反正要的還是有.雖然不少人已轉了平台
但是香港以我所知的只有3個平台.一個出名沒品.只剩下2個平台.能轉的多少?
你對他做法不服的話.你像狗一樣求情.也許有機會他會同情你.
會員只是蟻民.任人處置.管理員就是法律.你在和政府VS哦

放棄吧

引用:
原帖由 AgaiN-_ 於 2011-7-21 19:53 發表
管理員可不像普通會員著重那小小分和你那點名氣
至於你那貼名只要令管理員覺得有挑釁成份.可以說你有理也沒用.
比方說老師要找理由對付學生.多的是
管理員立埸不是在做生意.而是你要廳從他.他=公安.至於是怎樣的公安 ...
你小心比龍大滅號

我都唔知咩事比人封左
我係robinzancf

26 12
發新話題