59 1234
發新話題

[閒聊] 真係時代變啦

[Close]

回復 44# 的帖子

已經唔係講緊教唔教...
我唔相信今時今日都仲要日日提住咩事係對與錯...
想要人教...咁要教到幾時?
10歲?20歲?30歲?
咁就有個問題出現啦
幾時先會受教呢?
有d野明左就係明左

如果自己真係選擇犯錯去引人注意
個責任依然係自己度
點可能又要推卸比人
凡事都有理由...就變得理所當然...
咁洗咩做咁辛苦姐...我打劫咪得囉...
之後同個法官講我都係想快d有錢養家姐

引用:
原帖由 ╒Ruido-K╛ 於 2009-6-1 16:30 發表
的士佬很有錢嗎!?    
有時一個round 100蚊架
人多有白痴

回復 47# 的帖子

100$對的士佬來講唔算多了....
人の最も重要なものは金銭ではありません
きみはどんなためです生存しています

連我呢個日日打機既毒男都出去返工
班友真係..
FreedomSK

哈哈,毒男唔番工邊有毒食   

請勿盜圖

當局者迷!! 旁觀者清!!
唔係當時人點明白整件事呢? 如果佢諗野同一般人一樣 點會選舉做錯咁大件事呢-.-""
算吧啦!!
冇錯!! 呢個世界真係咩人都有// 有D野真係常人係猜不透的A__A""

引用:
原帖由 彥少Yin 於 2009-6-8 13:38 發表

而家有邊個年青人做事之前會三思而行

屋企人吾教佢地 佢地識鬼諗咩

個人意見認為 而家咁多索k 援交 大部份都係因為家庭問題

係老豆老母番工 冇王管 , 年青人得吾到父母愛 咪要做d激d既野引佢地注意lo ..

其 ...
又將違法責任推向父母身上,首先,要推比父母之前你就要撫心自問,你有冇為個家出個力,

唔係個個出生就一定含金鎖匙,咁父母係度努力比好既生活比你地時,你又有否配合過,

當然家家有本難唸的經,但是否就可以成為放棄自己,索K,打劫,援交既藉口呢,你都唔係單單為父母而生,

你都有自己一生歷程,自己要選擇行邊條路,唔好賴人,好壞都係你自己選,

想行歪路前想想吧,你係為誰而生....

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2009-6-13 21:00 發表

又將違法責任推向父母身上,首先,要推比父母之前你就要撫心自問,你有冇為個家出個力,

唔係個個出生就一定含金鎖匙,咁父母係度努力比好既生活比你地時,你又有否配合過,

當然家家有本難唸的經,但是否就可以成為放棄 ...
每個人都係咁  講得岩,事實
退下前線

回復 53# 的帖子

你果張相上網拎番黎 ???
個樣都電暈我甘啵

請勿盜圖

回復 52# 的帖子

其實好多父母都無唸過仔女一定要出人頭地
唔會行差踏錯...比心機讀書...做好基本野...
佢地都好心足....
係父母比自己壓力定自己比自己...
真係如樓上果位所講...當局者迷...
不過唔好一味話無人提點過...一定有...只係自己唔接受

引用:
原帖由 斷玉 於 2009-6-13 22:19 發表
其實好多父母都無唸過仔女一定要出人頭地
唔會行差踏錯...比心機讀書...做好基本野...
佢地都好心足....
係父母比自己壓力定自己比自己...
真係如樓上果位所講...當局者迷...
不過唔好一味話無人提點過...一定有... ...
反叛幾時都係後生必經之路,唔係就比人話裙腳仔,朋輩往往利用呢點....

裙腳仔
乜東東黎嫁

請勿盜圖

引用:
原帖由 Sbc_End 於 2009-6-12 00:25 發表
當局者迷!! 旁觀者清!!
唔係當時人點明白整件事呢? 如果佢諗野同一般人一樣 點會選舉做錯咁大件事呢-.-""
算吧啦!!
冇錯!! 呢個世界真係咩人都有// 有D野真係常人係猜不透的A__A"" ...
當局者迷 旁觀者清

不是用以逃避責任的借口

呢d咁既人要快d死晒
香港先會有希望

59 1234
發新話題