發新話題

請肥佬幫幫手

[Close]

請肥佬幫幫手

我次次一開機佢係右下角有個藍色既星星話
你可能冒出成為盜版軟體的受害者
佢有得比我選買正版window授權,千幾蚊.....
佢有得話變更設定,唔洗佢通知但係一樣係到=.=

先響網上找到正式金匙,或者amd可幫你,然後用KeyFinder 改正式金匙入去,咁自然就ok..

我既做法好搞笑
1.將windows 自動更新 set做"通知我,但不要自動下載)
2.搵一個叫RemoveWGA既野,用佢泥uninstall WGA(即係果個Windows Genuine Advantage,驗正版果舊野)
3.reboot
4.等個自動更新通知你,裝果陣click自訂,見到Windows Genuine Advantage就唔好tick佢,
佢會問你以后仲提唔提你更新,你click唔好再提,咁就ok啦~

呢個方法好處係永久有效,唔會話cd-key入左blacklist就唔得
雖然唔可以上microsoft個網update,但可以用到自動更新,一樣ok
同時間又唔駛crack個windows,唔驚搞錯d乜

都係好辦法,但佢地一時大意咪要再黎過....

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2007-7-12 12:42 發表
都係好辦法,但佢地一時大意咪要再黎過....
所以有好有唔好囉~

哈哈,,,XP既話,,你依家d野全部唔好理,,下載個reg.檔,,一key搞掂晒,,,
上網search下,,

引用:
原帖由 lupekys 於 2007-7-16 09:23 發表
哈哈,,,XP既話,,你依家d野全部唔好理,,下載個reg.檔,,一key搞掂晒,,,
上網search下,,
過唔到wga2架....

引用:
原帖由 lupekys 於 2007-7-16 09:23 發表
上網search下,,
一key中毒?
如果1個 reg搞掂 m$ 就唔會整個WGA2出來喇

你地用咩window
諗住換部新機

俾舊野你吧....可以變返正版

我自己都用過....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

原來xp正版oem 最平二百幾有交易,其實現在可考慮用正版都唔錯....

GGGGGGGGGGGGGGGGGG

1秒破解 Windows XP 所有驗證,可上Microsoft網站更新!

下載附件後解壓縮,
檔案為登錄檔,
絕不像其他破解方法--破壞Windows!
雙點兩下檔案後按確定即破解成功!
可上Microsoft網站更新!
下載IE7或Windows Midea Player 11!
請按這裡

發新話題